Gröna Mimer

Vad är Gröna Mimer? Gröna Mimer är projektet där hyresgästerna får gårdarna att blomma. Som hyresgäst med grönt intresse har du en stor möjlighet att påverka din gård och skapa en vackrare utomhusmiljö. Mimer står för frön, blommor, jord och annat som hör rabatterna till. Du som hyresgäst planerar, planterar och sköter om växterna, för egen hand eller tillsammans med dina grannar.

Vi anordnar dessutom aktiviteter som du kan vara med på, se sidan: Aktiviteter

Våra trädgårdsmästare

På Mimer har vi två egna trädgårdmästare som arbetar med allt som rör vår utemiljö. Gröna Mimer är "det lilla extra" vi gör för att få våra hyresgäster att trivas särskilt bra hos oss. Det innebär att du som hyresgäst, ensam eller tillsammans med andra, aktivt kan vara med och påverka utemiljön i ditt område.

Välkommen att höra av dig till trädgårdsmästare Åsa om du har frågor eller vill tipsa om saker som rör din utemiljö. Säkrast är att mejla oss, men om du hellre vill ringa är det bäst måndagar 08.00-12.00 då vi har telefontid.

Har du allmänna frågor eller synpunkter på Mimers utemiljö är du välkommen att kontakta någon av oss via mejl, eller under telefontiden på måndagar.

Möjlighet att påverka

Naturligtvis sköts utemiljön också på vanligt sätt i områdena av upphandlade skötselentreprenörer. Det är en del av Mimers ansvar som hyresvärd. Tanken med Gröna Mimer är att ge dig och andra hyresgäster chansen att påverka er närmiljö. Ett större engagemang skapar sammanhållning och minskar skadegörelse. Det medför i sin tur ökad trygghet och trivsel. Mimer har även en mängd andra grannsamverkansprojekt.

Något att visa?

Har du och dina grannar en Gröna Mimer plantering som ni vill visa upp?
Skicka era bilder till post@mimer.nu, glöm inte att skriva i vilket område bilden är tagen och gärna vad planteringens växt heter. Om du inte har möjlighet att fotografera själv kan du såklart tipsa oss i stället, så kommer vi, i mån av tid, och fotograferar.

Hyresgäster med gröna fingrar

Jakobsbergsgatan

På Jakobsbergsgatan är alla grannar med i Gröna Mimer-projektet på ett eller annat sätt. Johannes Wätterbäck och Theres Lundén, två av våra Gröna Mimerdeltagare, har även en blogg där de bland annat regelbundet skriver om vårt samarbete. Johannes och Theres blogg: farbrorgron.blogspot.se

Folievägen

På Folievägen 11 A i Skultuna bor Victoria Grantén som också är med i Gröna Mimer. Det hela började 2011 då Victoria ville plantera nytt och utnyttja en tom plätt mark mellan parkering och skog för odling. Hon bloggar regelbundet om hur projektet går framåt.
Victorias blogg: djungelbalkongen.blogspot.se


Åsa Manhem
Tel: 021-39 70 62          
asa.manhem@mimer.nu  


Annica Svanbom Pettersson
Tel: 021-39 73 37
annica.svanbom.pettersson@mimer.nu


Läs om Gröna Mimer