Ombyggnation Vallby

I början av 2013 startade Mimers omfattande renovering på Vallby av 714 lägenheter som delas upp i tre etapper. Arbetet beräknas vara färdigt under 2016.

Mimer planerar att renovera mellan 1 500 och 2 000 lägenheter de närmaste 5-7 åren. Det sker en kontinuerlig översyn av de äldre fastigheterna i Mimers bostadsbestånd. Både yttre och inre miljöer ses över. Dessutom tittar man över energiförbrukningen för att hitta åtgärder för att sänka den. Närmast på tur för renovering står kvarter på Vallby, Viksäng och i City.

Mimer vill kunna erbjuda dig som hyresgäst en modernare lägenhet och ett attraktivt boende. De många vattenskadorna i området gör att vi dessutom anser att renoveringen av badrummen är nödvändiga.

Ombyggnationen är omfattande och många av åtgärderna är att betrakta som standardhöjande. En överenskommelse är tecknad mellan Bostads AB Mimer i Västerås och Hyresgästföreningen Region Aros Gävle. Det innebär att hyrorna höjs mellan 1 100-1 850 kronor per månad och lägenhet för den standardhöjning ombyggnationen innebär. Hyreshöjningen kommer att genomföras vid tre tillfällen med 1/3 per tillfälle.

Hyreshöjningar
1 100 kr/mån – bara pentry
1 375 kr/mån – kök, 1 bad/dusch
1 445 kr/mån – kök, 1 bad/dusch + 1 extra wc
1 590 kr/mån – kök, 2 bad/dusch
1 770 kr/mån – kök, 2 bad/dusch*
1 850 kr/mån – kök, 2 bad/dusch + 1 extra wc*

* En del lägenheter med fyra, fem, sex rum och kök får tvättmaskin och torktumlare installerat som standard. Du som är berörd av detta får separat information i detta brev.

Vilka adresser berörs av renoveringen?

Under Tidplan kan du läsa vilka adresser som ingår i vilka etapper och när renoveringen planerar att börja.

  • Parstugugatan 1-35
  • Backstugugatan 2-18
  • Gäststuguvägen 1-19, 2-22
  • Portlidervägen 1-21, 2-10
  • Loftbodsvägen 2-8
  • Högloftsvägen 1-13, 2-18
  • Allmogeplatsen 2-34, 19-23
  • Loftbodsvägen 10-24 & 36,38 samt 17
  • Antikvarievägen 8-10

Kvarboende/Evakueringar

Vi vill att du som hyresgäst ska kunna bo kvar under ombyggnationen. Möjlighet till evakueringslägenhet med enkel möblering kommer dock att erbjudas hyresgäster med särskilda skäl, såsom hög ålder, handikapp, allergier, nattarbete och till dem som bor i
1 rum och kokvrå. Under den tid man är evakuerad utgår ingen ersättning utan du betalar din hyra som vanligt.

Du som bor kvar i lägenheten under byggtiden bor gratis. Du betalar hyran som vanligt men efter avslutad ombyggnation kommer Mimer att återbetala hyra för den tid som byggnationen har pågått i lägenheten, cirka fem veckor. Baracker med wc, dusch och även matlagningsmöjligheter kommer att ställas upp på gården. Vi försöker begränsa byggdammet genom att plasta in de utrymmen som inte berörs, men byggdamm går inte att undkomma helt.

Har du husdjur bör du försöka att evakuera dessa under hela byggtiden.