Stadsodling, Folievägen Skultuna

På den här sidan berättar Victoria Grantén, som bor på Folievägen 11 A i Skultuna, om odlingsprojektet ihop med Gröna Mimer. Det hela började 2011 då Victoria ville plantera nytt och utnyttja en tom plätt mark mellan parkering och skog för odling. Hon bloggar regelbundet om hur projektet går framåt.

Victorias blogg: http://djungelbalkongen.blogspot.se/

 

Odlingslotten bakom parkeringen

Responsen från Mimer att börja odla vid parkeringen var positiv och vi kastade oss snabbt ut... i vad som skulle visa sig var allt annat än sandjord som vi först trodde. Vi slet i flera dagar för att först gräva bort grässvålen och sen gräva cirka ett spadtag ner, luckra och plocka sten, och sten fanns det i mängd och parti. Vi blev verkligen stenrika.

Svårodlat i år

Det växer överlag väldigt dåligt i år. Men efter att ha pratat med flera odlare med samma problem lutar jag mig tillbaka och låter naturen ha sin gång. Man kan inte lyckas med allt jämt.

Rådjuren hittade salladsärterna. Satte ett nät utanför och hoppas att det skyddar de flesta av plantorna. Jessy är de flesta av plantorna, men även några få frön av Sugar snap tog sig.

Vitlöken växer något bättre än schalottenlöken. Sorten är Estnisk röd. Mellan raderna rädisor, sallat, morötter med mera.

Krusbärsrabatten

Jag fick hjälp med att gräva bort buskar och fylla med jord och bark så krusbärsrabatten blev en fröjd att göra. Tre krusbärsbuskar, två uppstammade krusbär och mängder av smulton. Dessutom provade jag två sorters blomsterbönor, tre sorters socker-/brytärt, två sorters gurka och ringblommor.