Rökfria hus

Vi har fått många önskemål om rökfria hus, främst från hyresgäster som mår dåligt av röken. För en astmatiker kan ett rökfritt boende vara livsviktigt. Förutom lägenheten och gemensamma utrymmen är balkongerna, uteplatserna och området närmast husen rökfria.

Våra första rökfria hus

De första rökfria husen har vi byggt i Viksängs centrum, vilka stod färdiga för inflyttning april 2015. Förutom viksängshusen blir bostäderna i kvarteret Stjärnhimmeln på Vetterstorp, Cedern på Skiljebo och Mesanseglet på Öster Mälarstrand rökfria. Att det här är ett uppskattat koncept kan hyresgästerna intyga. Alla har välkomnat konceptet och kunna se fram emot att möta våren på balkong eller uteplats utan att behöva oroa sig för röklukt. Flera av dem har valt att bosätta sig här just för att bostäderna är rökfria.

”Jag har sovit sex nätter utan att vakna av astma eller allergi framkallad sömnapné. Jag älskar att kunna bo i ett rökfritt boende. Att både jag och frun gillar både huset och lägenheten gjorde att vi redan första morgonen sa: Äntligen hemma!”

/Hyresgäst på Regementsgatan, Viksäng