Kvarteren Ivar och Kåre

Mimer planerar att bygga om de anrika kvarteren Ivar och Kåre på Utanbygatan, Östermalmsgatan, Mimergatan och Timmermansgatan.

Ni röstade JA
Den 6 februari träffades vi på ett bomöte. Då presenterade vi samrådsgruppens förslag på utformningen av huset, gården, de gemensamma utrymmena och inredningspaketen. Alla hyresgäster fick sedan rösta.

Till mötet kom 46 hyresgäster varav 33 personer röstade JA och 3 personer röstade NEJ. Det innebär att vi går vidare med förslaget och att Mimer kan förbereda underlag inför hyresförhandlingen med Hyresgästföreningen.

Vad händer nu?
Mimer jobbar vidare utifrån samrådsgruppens förslag och förbereder underlag till hyresförhandlingen.
Nästa gång vi ses är på bomöte 2. Du kommer få en inbjudan under året. Då kan vi presentera hyror, kostnad för de olika inredningspaketeten, hyrestrappan och en tidplan. Vi kommer även berätta om hur ombyggnationen ska gå till och om ditt tillfälliga boende.

Du kommer få löpande information i trapphuset och på mimer.nu/ivar-kare.

Ditt hus behöver byggas om

Huset du bor i byggdes under andra halvan av 1910-talet och bestod då mest av enrummare. Under 1960-talet byggdes lägenheterna om och nu har nästan 20 000 dagar gått sedan dess. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Var med och påverka

Utöver det vi behöver göra i ombyggnationen kan du och dina grannar bestämma om det ska göras något mer i huset eller med de gemensamma ytorna. Ni kan också vara med och påverka utformningen av lägenheterna, trapphuset och utemiljön. Därför bjuder vi in dig och dina grannar till ett samråd under hösten 2017.

Exempel på vad samrådsgruppen kan diskutera:

  • Planlösningen i de olika lägenheterna
  • Utformningen av entréer och trapphus
  • Utformningen av gården
  • Allmänna utrymmen som tvättstugor, källare och förråd
  • Framtagning av material- och färgval för lägenheterna

Samrådsgruppen tar fram ett förslag
Samrådsgruppen består av er som bor i husen som ska byggas om, men även av en moderator och en representant från Mimer och Hyresgästföreningen. Gruppens arbete resulterar i en uppdaterad åtgärdslista. I den kan, förutom de nödvändiga åtgärderna, även fler åtgärder ingå. Tillsammans tar gruppen fram ett förslag till hur just ert hus och gård ska utformas. Efter samrådsperioden bjuder vi in alla hyresgäster för att rösta om förslaget.

Vill du vara med?
Ställ dina frågor och anmäl ditt intresse till Helen Larsson, moderator för samrådet: helen@enheldel.com eller 070-267 00 84

Egna val

I din egen lägenhet väljer du såklart själv vilka material, färger och tillval du vill ha. När det är dags att göra dina val kommer din ombyggnadssamordnare, Katrin Cederborg, kontakta dig.

Ny hyra efter ombyggnationen

Efter ombyggnationen kommer din hyra att bli högre. Hur mycket den höjs beror på renoveringens omfattning och hur hyresnivåerna ser ut för likvärdiga lägenheter i Västerås. När det är klart vilka åtgärder ombyggnationen kommer att omfatta förhandlar vi hyrorna med Hyresgästföreningen. Efter det får du veta din nya hyra.

Vi hjälper dig med boende

Det tar ungefär ett år att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 4–6 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Vi hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende i närområdet och ordnar med flytthjälp. Din ombyggnadssamordnare, Katrin Cederborg, kommer kontakta dig i god tid.

Vill du bo större eller mindre?

I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera din ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

  

Kontakta oss gärna:

Mats Hedlund Områdeschef mats.hedlund@mimer.nu, 021-39 71 46 Allmänna frågor

Katrin Cederborg Ombyggnadssamordnare
katrin.cederborg@mimer.nu, 021-39 73 85
Tillfälligt boende och allmänna frågor

Anel Komso Byggprojektledare
anel.komso@peritus.se, 070-017 23 07
Tekniska byggdetaljfrågor

Helen Larsson Konsult
helen@enheldel.com, 070-267 00 84
Frågor om samrådet

Terese Sandberg, Hyresgästföreningen  
Verksamhetsutvecklare
terese.sandberg@hyresgastforeningen.se
010-459 13 49
Frågor om dina rättigheter och skyldigheter som hyresgäst