Plusvalssortimentet

En av grundtankarna med Plusval är att du som hyresgäst ska kunna skapa ett personligt hem, och då måste det finnas alternativ att välja bland. I Plusvalskonceptet ingår golv, snickerier (inklusive köksluckor), väggar och tak. Vitvaror och badrum/wc ingår inte, sådant kommer att bytas av Mimer med jämna mellanrum även i fortsättningen.

Tapeter och färger

Tapeter och färg på väggar är valfritt. På vårt kundcenter finns det utställningar där du kan titta på tapeter, golv och allt annat i sortimentet. De kollektioner som ingår i vårt sortiment just nu är:

Prisnivå 1

Decorama, Borosan 17

Prisnivå 2

Black & White, Caparol Väggfärg, Eco Nature, Everyday Life, Linen, Sense of Silence, Soft Feelings

Besök gärna Caparol

Är du ute efter en tapet som inte finns med i Mimers sortiment, så går det förstås bra att välja en annan tapet från vår samarbetspartner Caparol. Säg bara till att du är hyresgäst hos Mimer, så fixar de beställningen på tapeten. Tänk på att priset per rulle då blir ett annat än de förhandlade priserna som gäller för tapeterna i Plusvalssortimentet. Det kan innebära att du får betala extra för att få just den tapet du vill ha.

Golv

Vilka golv du kan välja bland ser du i Plusvalsbutiken. Du kan förstås lägga ett annat golv om du vill, så länge det är parkett eller linoleum. Plastmatta använder vi inte av miljöskäl. Har du en befintlig parkett i din lägenhet, så slipar vi den i första hand om det går. Bedömer vi att det inte är möjligt, så får du istället ett helt nytt parkettgolv till priset av en slipning. Har du ett befintligt parkettgolv - välj därför alltid slipning när du beställer, så får du en billigare lösning.

Tänk på att om du väljer en produkt som inte ingår i Plusvalssortimentet så gäller inte de särskilt förhandlade priserna, eftersom det för med sig extra kostnader. Beroende på vilket typ av golv du valt, kan det också bli dyrare på grund av högre kostnader för golvläggarens arbete. Om du i stället väljer att lägga golv och betala ur egen ficka, så råder vi dig att anlita en hantverkare eftersom golv kan vara klurigt att lägga själv.

Kök med fasta överskåp

I alla kök där överskåpen är fasta och inte kan tas bort går det inte att lägga in parkettgolv. Har du frågor om detta, hör gärna av dig till vårt Kundcenter på telefonnummer 021-39 70 10.

Köksluckor

När det gäller köksluckor, kan du bara göra Plusval inom ramarna för Plusvalssortimentet. Vi har ett stort urval av kökshandtag ur storlekarna c/c 128 och c/c 192. Handtag och bänkskivor ingår i priset vid beställning av köksluckor. För att resultatet ska bli så bra som möjligt är det en bra idé att kosta på en målning av skåpstommarna i samband med luckbytet. Ett undantag är om skåpstommen är tillverkad av massivt trä. I de fallen går det inte att beställa stommåling utan hela stommen byts ut mot självkostnadspris. Du kan även beställa nytt kakel som Tillval.