Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Först vill vi be om ursäkt och tacka för tålamodet i den här situationen. Vi har idag pratat med alla hyresgäster som har frusna ledningar för att berätta vad vi gör på kort och på lång sikt.

Vi samarbetar med Nya Rörbolaget för att åtgärda problemet.

Vad vi gör

Idag har Nya Rörbolaget lagt ut värmemattor runt skåpen för att försöka tina ledningarna. Detta är den kortsiktiga/akuta åtgärden för att få igång vattnet.  

9 januari börjar vi installera värmekablar på rören. Kablarna ska värma rören när temperaturen når under en viss nivå och förhindra att det fryser. Vi har tre arbetslag med rörmokare, elektriker och snickare som kommer att jobba med installationen av kablarna.  

För att kunna utföra arbetet behöver vi komma in i dina förråd. Vi kommer att tömma ditt kallförråd på saker under ett par timmar. Sakerna förvaras i en kärra under tiden. Arbetet kan ta olika lång tid beroende på hur det ser ut i just ditt hus men vi beräknar att det tar mellan 1 och 3 timmar. Detta kommer vi att göra på samtliga hus på området. Nya Rörbolaget kommer att kontakta dig minst en dag innan arbetet startar hos just dig.  

Vi börjar med de 20 lägenheter som har frusna ledningar och er har vi pratat med idag.  

Vad är viktigt att du gör nu?

Det finns risk för läckage när isen i rören tinar. Därför är det viktigt att du fortsätter att ha kranen lite öppen.  

Om något skulle börja läcka är det viktigt att vi får reda på det så fort som möjligt. Kontakta då Nya Rörbolagets jour på 070-441 57 08

Så här kompenserar vi dig

Till dig som har frusna ledningar

Vi kommer kompensera dig som haft frusna ledningar med 400 kronor per dygn för de dagar vattnet varit fruset. Detta är vad din hyra kostar per dygn. Eftersom du fått utstå detta flera gånger får du också en kompensation på ytterligare 1 000 kr.

Till alla i området

Vi kommer kompensera dig för det extra vatten som gått åt då vi uppmanat dig att hålla kranen öppen. Du kompenseras med 100 kronor per dygn.

Övrigt

Vi har i vissa fall fått använda din grannes eluttag för att kunna använda värmemattor. Mattorna drar väldigt lite el men du som lånat ut ditt eluttag kommer få en kompensation med 100 kr. 

Värmekablarna kommer att dra el från ditt abonnemang. Du kommer att bli kompenserad även för detta. Vi återkommer med detaljer kring det senare.

Kompensationen kommer att göras som avdrag på hyresavin.

Information

Vi uppdaterar dig om arbetet löpande via sms.