Digital visning

För att minska smittspridningen av Covid-19 har vi just nu inte några fysiska visningar av våra lägenheter. Istället ska du som avflyttande hyresgäst fotografera eller filma lägenheten och sedan skicka bilderna eller videon till de personer som erbjudits visning, när de hör av sig till dig.

Digital visning – så här gör du som ska flytta

 1. Fotografera eller filma din lägenhet (du väljer vilket alternativ som passar dig). Se smarta fotograferingstips längre ned på sidan. Om du vill kan du även ringa ett videosamtal och ha den digitala visningen på det sättet.
 2. Mimer skickar ett informations-sms till dig som ska flytta ut när vi har skickat dina kontaktuppgifter till de personer som erbjudits visning.
 3. De som erbjudits visning kontaktar dig via mejl eller telefon för att få bilderna eller filmen på lägenheten eller boka tid för videosamtal. De har 3 dagar på sig att kontakta dig och få bilderna/filmen eller ha sitt videosamtal.
 4. A.) Du skickar bilderna/filmerna till personerna som erbjudits visning via sms eller mejl (enligt överenskommelse med mottagaren) och svarar på eventuella följdfrågor. Tänk på att videofiler kan vara för stora för att skicka via mejl. Dubbelkolla alltid att filerna du skickat kommit fram.
  B.) Du håller digitala visning via ett videosamtal med de personer som erbjudits visning.

Fotograferings-/filmtips

 • Gå vänstervarv i lägenheten när du fotograferar/filmar. Då är det lättast för mottagaren att förstå vilket rum det är.
 • Fotografera/filma alla rum och vitvaror.
 • Fotografera/filma från alla fönster så att mottagaren ser utsikten.
 • Fotografera i liggande format och försök att fotografera så rakt som möjligt.
 • Fotografera i navelhöjd för bästa perspektiv, med undantag i köket där du bör placera kameran lite högre än navelhöjd.
 • Vid fotografering av större rum, till exempel vardagsrum, testa att stå i ett hörn för att få med så mycket som möjligt av rummet.
 • Vid fotografering av mindre rum, till exempel badrum, testa att stå i dörröppningen eller till och med ett par steg utanför rummet, och ta bilden genom dörröppning.
 • Fotografera dagtid och försök använda dagsljuset. Använd inte blixt.

Lycka till och hör av dig till Mimers kundcenter om du har några frågor!
Du når oss på 021-39 70 00 eller kundcenter@mimer.nu.