Återlämning av dina lägenhetsnycklar

Det är snart dags för dig att lämna tillbaka dina nycklar. Läs nedan vilka alternativ du har för återlämning.

Informationen gäller inte för dig som redan har återlämnat nycklarna.

Välj ett av följande alternativ

 1. Lämna tillbaka nycklarna till Mimer den 17 januari senast klockan 12:00
  Sista dag att lämna tillbaka dina nycklar är den 17 januari klockan 12:00. Du lämnar nycklarna i Mimers brevlåda som finns på väggen intill dörren till Mimers kundcenter, på Gasverksgatan 7. Brevlådan är tillgänglig mån–fre 8–17. Om nycklarna lämnas in för sent behöver du som flyttar ut betala för ett låsbyte.
 2. Lämna tillbaka nycklarna till Mimer tidigare än 17 januari
  Vi tar gärna emot dina nycklar tidigare än 17 januari om du har möjlighet till det. Du lämnar då nycklarna i Mimers brevlåda som finns på väggen intill dörren till Mimers kundcenter, på Gasverksgatan 7. Brevlådan är tillgänglig mån–fre 8–17.
 3. Lämna nycklarna direkt till den som flyttar in efter dig
  Det är okej för Mimer att du lämnar nycklarna direkt till den som flyttar in i lägenheten efter dig om det passar er båda. Ni behöver då fylla i och signera en nyckelkvittens och skicka en kopia av kvittensen till oss.
  Nyckelkvittens mellan hyresgäster (pdf)

Städkontroll

Du behöver boka en tid för städkontroll innan du lämnar tillbaka dina nycklar till Mimer (gäller lägenhet, inte garage eller förråd). Du bokar själv en tid genom att göra en serviceanmälan via Mina sidor eller ringa oss på 021–39 70 00. Om du lämnar nycklarna direkt till den nya hyresgästen – se informationen i den länkade broschyren Nyckelkvittens mellan hyresgäster vad som gäller då.

Saknar du nycklar eller droppar?

Om du redan nu vet att du saknar nycklar eller droppar ska du direkt ringa Mimers kundcenter på 021–39 70 00 (knappval 2) så beställer vi ett låsbyte. Ett låsbyte (gällande lägenhetslås) kostar mellan 1 800–4 700 kr. Om det saknas nycklar och du inte har hört av dig till oss i förväg tillkommer en kostnad på 1 000 kr, utöver kostnaden för låsbytet.

Är du sjuk?

Är du sjuk skickar du någon annan för att lämna tillbaka dina nycklar.