Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Mimer bygger om lägenheterna i ditt kvarter. Här hittar du information om ombyggnationen av kvarteret Ivar.

Aktuellt just nu

Framflyttad tidplan

På grund av försenade leveranser och andra utmaningar som vi stött på i ombyggnationen av ett gammalt hus, behöver vi justera datumen för återflyttar. Vi beklagar förseningarna och tackar för ditt tålamod.

Då kan du flytta tillbaka

Etapp 1 – Östermalmsgatan 18 A, Utanbygatan 5 A–EKlar
Etapp 2 – Utanbygatan 5 F–K1–15 april
Etapp 3 – Östermalmsgatan 18 B–F24–31 maj
Etapp 4 – Östermalmsgatan 20 A–F21–30 juni

Tillfällig eftersändning av din post

Du behöver se över din eftersändning av post utefter den nya tidplanen.

Mer information

1–2 månader innan du ska flytta tillbaka hör vi av oss med mer information om din flytt. JM Flytt kontaktar dig inom kort för att boka en tid med dig.

Nu har ombyggnationen startat

Måndag 4 april startade ombyggnationen av Ivar.

Vi vill påminna om att hela kvarteret nu är ett byggområde och det är inte längre tillåtet att gå in på gården.

Vill du direktflytta?

I samband med din ombyggnation har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en annan lägenhet i området som berörs av ombyggnationen.

Ingen visning

Tack vare att vi är tidigt ute och lägenheterna vi hyr ut i samband med ombyggnationen inte är lediga för dagen, kommer du inte kunna se lägenheterna på hemsidan och vi kommer inte kunna erbjuda någon visning.

Lägenheterna kommer vid inflytt ha genomgått en totalrenovering med temaval Trend.

Vi erbjuder först och främst de aktuella lägenheterna till er som berörs av ombyggnationen. Du konkurrera alltså bara med dina grannar. Tidplanen för ombyggnationen styr i första hand erbjudandet, men även din köpoäng kan påverka.

Om du väljer att byta lägenhet nollställs din köpoäng.

Så anmäler du ditt intresse

Om du är intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera dig som sökande på Mina sidor. Står du redan som sökande är det bra om du loggar in och uppdaterar dina uppgifter.

När du står som registrerad som sökande kontaktar du vår kundvärd Karin på karin.ombyggnation@mimer.nu eller 021-39 71 51. Tänk på att specificera noggrant vad du vill flytta till så vi inte erbjuder dig lägenheter du inte är intresserad av.

Varför hyresgästgodkännande?

Sedan ett antal år är det lagstiftat att alla hyresgäster skriftligen måste godkänna åtgärder som höjer standarden i en fastighet. Lagen finns till för att hyresgästerna ska ha möjlighet att påverka en ombyggnation och för att undvika att fastighetsägaren ska sätta igång en renovering utan hyresgästens vetskap.

Om en hyresgäst motsäger sig de standardhöjande åtgärderna prövas ärendet i hyresnämnden. Hyresgästen måste då kunna ange sakliga skäl till att ombyggnationen inte ska genomföras.

Du har fått en projektplan

Nu ska projektplanen ha landat i din brevlåda. I projektplanen kan du läsa om vad vi ska göra i lägenheterna, med huset och på gården och övriga gemensamma utrymmen. Du hittar också information om hyresgästgodkännande, tillfälligt boende och annat som du behöver veta inför din ombyggnation.

Tveka inte att höra av dig till någon av oss om du har frågor. Våra kontaktuppgifter hittar du på sista sidan av broschyren.

Förhandlingen av hyran är klar

Nu är den nya hyran klar för Ivar och Kåre. Vi har skickat ett personligt brev till dig med din nya hyra.

Hyran är framförhandlad och överenskommen med Hyresgästföreningen.

Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor

Det är viktigt att vi kan nå dig med information kring ombyggnationen. Gå därför in och se till att du har uppdaterade kontaktuppgifter på Mina sidor.

Ombyggnationssidan här på webben uppdateras regelbundet med aktuell information.

Byggentreprenör klar

Inför varje ombyggnation sker en så kallad upphandling av entreprenör som ska genomföra arbetet. Den är nu klar och ByggConstruct heter företaget som kommer utföra ombyggnationen av ditt kvarter.

Projektledare för ombyggnationen

Mathias Savander är den byggprojektledare som kommer projektleda arbetet. Mathias arbetade även med ombyggnationen av kvarteret Josef.