Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Flerfamiljshus i tre våningar med putsad, rosa fasad och lummig innergård. Mimer sommarhus 15-108, Centrum Foto: Pia Nordlander

KLASSISKA LÄGENHETER I MODERNA IVAR

De unika kvarteren Josef, Ivar och Kåre mitt i centrum byggdes som ett av de tidigaste kvarteren av arbetarbostäder i Västerås. Kvarteren stod klara 1915. Nu är de kulturhistoriska bostäderna renoverade från topp till tå.

Nu publicerar vi de sista nyrenoverade lägenheterna i det anrika kvarteret Ivar, mitt i city. Lägenheterna på 1–3 rum och kök är inflyttningsklara från och med 1 juli 2023.

Gamla arbetarbostäder i ny kostym

De unika kvarteren Josef, Ivar och Kåre mitt i centrum byggdes som ett av de tidigaste kvarteren för arbetarbostäder i Västerås. Kvarteren stod klara 1915 och bestod då mest av enrummare med torrdass i källaren.

Nu har de kulturhistoriska lägenheterna i storlekarna 1–3 rum och kök fått ny kostym, när vi varsamt renoverat både husen och lägenheterna.

Ombyggnationen av kvarteret Josef stod klar våren 2021 och nu avslutar uthyrningen av nästa etapp som är kvarteret Ivar.

Byggår
1915

Ombyggt
2022/2023

Adresser
Östermalmsgatan och Utanbygatan

Storlekar
1–3 rok

Inflyttning
Från och med 1 juli 2023

Lägenheterna

Lägenheterna har parkettgolv i vardagsrummet och ett grått linoleumgolv i övriga rum. Genomgående sitter en vit tapet med drag av grått på väggarna.

Kök

I köket sitter vita köksluckor med ram och en mörk bänkskiva i trä. Ovanför diskbänken sitter ett vitt kakel i formatet 10×30 centimeter. Det finns flera djupa lådhurtsar att förvara dina köksgeråd i.

Kök med vita köksluckor, vitt kakel och köksbänk i trä.

Badrum

Inredningen i badrummet har stilrena drag med beige klinkergolv och vitt kakel i formatet 20×40 centimeter. I badrummet finns dusch med duschväggar, handfat med kommod, badrumsskåp med belysning och eluttag, handdukstork och komfortvärme i golvet.

Observera att avvikelser kan förekomma, men merparten av de lediga lägenheterna är rustade med inredning enligt ovan beskrivning.

Helkaklat badrum med vitt kakel och beige klinker.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns två nyrenoverade tvättstugor och till varje lägenhet hör ett nytt gallerförråd. Trapphusen har fått nya säkerhetsdörrar, nya ytskikt och ny belysning.

På gården finns lekplats, sitt- och grillplats, cykelförråd och cykelställ. Våra miljöbodar är väl utvecklade för en mängd olika fraktioner, allt för att du ska kunna sortera ditt avfall på rätt sätt.

Parkeringar

Ett stenkast bort hittar du parkeringshuset Högne, där det även finns laddplatser för elbil. Parkeringsplatserna hyrs ut av Västerås stad.

Boka parkeringsplats i våra nya parkeringshus – Västerås (vasteras.se)

Mimers egna parkeringsplatser söker du via vår hemsida med dina köpoäng.

Lediga bilplatser

Så söker du en lägenhet i kvarteret Ivar

För att söka dessa lägenheter behöver du vara registrerad som sökande på vår hemsida och aktivt anmäla dig på den lägenhet som du är intresserad av.

Registrera dig

Lediga lägenheter

Lummig innergård med rosaputsat flerfamiljshus i bakgrunden
Flerfamiljshus i tre våningar med putsad, rosa fasad och lummig innergård. Mimer sommarhus 15-108, Centrum Foto: Pia Nordlander

Flerfamiljshus i tre våningar med putsad, rosa fasad.
Mimer sommarhus 15-108, Centrum
Svartvit bild från kvarteret Josefs innergård från 1920
Granngården, kvarteret Josef, 1920.