Kvarteret Kåre

Mimer bygger om lägenheterna i ditt kvarter. Här hittar du information om ombyggnationen av kvarteret Kåre.

Aktuellt just nu

Skadedjursbesiktning

Snart får du information om skadedjursbesiktning från oss. Besiktningen sker i första hand i de lägenheter som ska användas som tillfälliga boenden för de som evakueras under ombyggnationen av kvarteret Ivar.

Lite längre fram kommer alla lägenheter i kvarteret Kåre besiktigas för skadedjur, det är något vi gör i alla lägenheter som ska genomgå en ombyggnation. Mer information om detta kommer när det är dags.

Projektplan på väg

Inom kort får du hem en projektplan för ombyggnationen. I projektplanen kan du läsa om vad vi ska göra i lägenheterna, med huset och på gården och övriga gemensamma utrymmen. Du hittar också information om hyresgästgodkännande, tillfälligt boende och annat som du behöver veta inför din ombyggnation.

Hyran klar

Nu är den nya hyran klar för Kåre och Ivar. Vi har skickat ett personligt brev till dig med din nya hyra. Hyran är framförhandlad och överenskommen med Hyresgästföreningen.

Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor

Det är viktigt att vi kan nå dig med information kring ombyggnationen. Gå därför in och se till att du har uppdaterade kontaktuppgifter på Mina sidor.

Ombyggnationssidan här på webben uppdateras regelbundet med aktuell information.

Byggentreprenör klar

Inför varje ombyggnation sker en så kallad upphandling av entreprenör som ska genomföra arbetet. Den är nu klar och ByggConstruct heter företaget som kommer utföra ombyggnationen av ditt kvarter.

Projektledare för ombyggnationen

Mathias Savander är den byggprojektledare som kommer projektleda arbetet. Mathias arbetade även med ombyggnationen av kvarteret Josef.

Överprövning av hyran på kvarteret Josef är klar

Överprövningen av hyran på kvarteret Josef vi tidigare meddelat om är nu klar. Överklagan pausade vårt fortsatta arbete med Ivar och Kåres ombyggnation. Nu när detta är löst startar vi åter igen arbetet.

Nu ansöker vi om beslut gällande de åtgärder som behöver göras, samt börjar förbereda hyresförhandlingen.

Arbetets gång framöver

Det krävs en hel del förberedande arbete inför en ombyggnation. Här följer en lista på vilka punkter som vi har framför oss innan vi kan starta.

  • Förhandling av hyra – startar inom kort
  • Projektplan skickas ut till dig och dina grannar
  • Arbete med Hyresgästgodkännande startar – cirka 10 månaders hantering
  • Dags att göra tema- och färgval för din lägenhet
  • Byggstart kvarteret Ivar – preliminärt under 2023