Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Mimer bygger om lägenheterna i ditt kvarter. Här hittar du information om ombyggnationen av kvarteret Kåre.

Aktuellt just nu

Byggstarten skjuts fram

På grund av rådande omvärldsläge skjuts byggstarten av Kåre fram till efter sommaren. Vi återkommer i god tid innan starten med en tidplan för arbeten på gården och husen. Vi bjuder då även in till ett Drop in där du har möjlighet att ställa eventuella frågor gällande ombyggnationen.

Ska du bo i tillfälligt boende?

Om du ska flytta till ett tillfälligt boende under ombyggnationen återkommer vi till dig så fort tidplanen är satt. Med anledning av förskjutningen av byggstarten kan du bli tilldelad en annan lägenhet än den som tidigare presenterats för dig.

Återflyttar

I mitten av augusti presenterar vi återflyttningstider för de olika etapperna på kvarteret Ivar.

  • Etapp 1 – Östermalmsgatan 18 A, Utanbygatan 5 A–E
  • Etapp 2 – Utanbygatan 5 F–K
  • Etapp 3 – Östermalmsgatan 18 B–F
  • Etapp 4 – Östermalmsgatan 20 A–F

Ombyggnationen av Ivar har startat

Måndag 4 april 2022 startade ombyggnationen av kvarteret Ivar. Kvarteret är nu en byggarbetsplats och det är inte tillåtet att gå in på gården.

Byggstart för kvarteret Kåre sker preliminärt under 2023.

Platskontor för ombyggnationen av Ivar

Vi kommer ha vårt platskontor i lokaler/lägenheter på Karlsgatan 8 E–F, samt
Östermalmsgatan 17 G. Etableringen påbörjas under mars månad.

Vill du direktflytta?

I samband med din ombyggnation har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en annan lägenhet i området som berörs av ombyggnationen.

Ingen visning

Tack vare att vi är tidigt ute och lägenheterna vi hyr ut i samband med ombyggnationen inte är lediga för dagen, kommer du inte kunna se lägenheterna på hemsidan och vi kommer inte kunna erbjuda någon visning.

Lägenheterna kommer vid inflytt ha genomgått en totalrenovering med temaval Trend.

Vi erbjuder först och främst de aktuella lägenheterna till er som berörs av ombyggnationen. Du konkurrera alltså bara med dina grannar. Tidplanen för ombyggnationen styr i första hand erbjudandet, men även din köpoäng kan påverka.

Om du väljer att byta lägenhet nollställs din köpoäng.

Så anmäler du ditt intresse

Om du är intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera dig som sökande på Mina sidor. Står du redan som sökande är det bra om du loggar in och uppdaterar dina uppgifter.

När du står som registrerad som sökande kontaktar du vår kundvärd Karin på karin.ombyggnation@mimer.nu eller 021-39 71 51. Tänk på att specificera noggrant vad du vill flytta till så vi inte erbjuder dig lägenheter du inte är intresserad av.

Hyran klar

Nu är den nya hyran klar för Kåre och Ivar. Vi har skickat ett personligt brev till dig med din nya hyra. Hyran är framförhandlad och överenskommen med Hyresgästföreningen.

Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor

Det är viktigt att vi kan nå dig med information kring ombyggnationen. Gå därför in och se till att du har uppdaterade kontaktuppgifter på Mina sidor.

Ombyggnationssidan här på webben uppdateras regelbundet med aktuell information.

Byggentreprenör klar

Inför varje ombyggnation sker en så kallad upphandling av entreprenör som ska genomföra arbetet. Den är nu klar och ByggConstruct heter företaget som kommer utföra ombyggnationen av ditt kvarter.

Projektledare för ombyggnationen

Mathias Savander är den byggprojektledare som kommer projektleda arbetet. Mathias arbetade även med ombyggnationen av kvarteret Josef.

Överprövning av hyran på kvarteret Josef är klar

Överprövningen av hyran på kvarteret Josef vi tidigare meddelat om är nu klar. Överklagan pausade vårt fortsatta arbete med Ivar och Kåres ombyggnation. Nu när detta är löst startar vi åter igen arbetet.

Nu ansöker vi om beslut gällande de åtgärder som behöver göras, samt börjar förbereda hyresförhandlingen.