Kvarteret Kåre

Mimer bygger om lägenheterna i ditt kvarter. Här hittar du information om ombyggnationen av kvarteret Kåre.

Aktuellt just nu

Ditt hyresgästgodkännande är skickat och ska ha landat i din brevlåda. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor. Kontaktuppgifter hittar du sist i brevet du har fått.

Varför hyresgästgodkännande?

Sedan ett antal år är det lagstiftat att alla hyresgäster skriftligen måste godkänna åtgärder som höjer standarden i en fastighet. Lagen till för att hyresgästerna ska ha möjlighet att påverka en ombyggnation och för att undvika att fastighetsägaren ska sätta igång en renovering utan hyresgästens vetskap.

Om en hyresgäst motsäger sig de standardhöjande åtgärderna, prövas ärendet i hyresnämnden. Hyresgästen måste då kunna ange sakliga skäl till att ombyggnationen inte ska genomföras.

Skadedjursbesiktning

Inom kort kommer information om skadedjursbesiktning. De sker i första hand i de lägenheter som ska användas som tillfälliga boenden för dina grannar på kvarteret Ivar. Lite längre fram kommer alla lägenheter besiktigas, mer information skickas ut till dig när det är dags.

Vad sker framöver?

  1. Hyresgästgodkännande
  2. Du gör tema- och färgval för din lägenhet
  3. Flytt till ditt tillfälliga boende

Byggstart sker preliminärt våren 2023.

Vill du direktflytta?

I samband med din ombyggnation har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området som berörs av ombyggnationen.

Ingen visning

Tack vare att vi är tidigt ute och lägenheterna vi hyr ut i samband med ombyggnationen inte är lediga för dagen, kommer du inte kunna se lägenheterna på hemsidan och vi kommer inte kunna erbjuda någon visning.

Lägenheterna kommer vid inflytt ha genomgått en totalrenovering med temaval Trend.

Vi erbjuder först och främst de aktuella lägenheterna till er som berörs av ombyggnationen. Du konkurrera alltså bara med dina grannar. Tidplanen för ombyggnationen styr i första hand erbjudandet, men även din köpoäng kan påverka.

Om du väljer att byta lägenhet nollställs din köpoäng.

Så anmäler du ditt intresse

Om du är intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera dig som sökande på Mina sidor. Står du redan som sökande är det bra om du loggar in och uppdaterar dina uppgifter.

När du står som registrerad som sökande kontaktar du vår kundvärd Mikael på mikael.ombyggnation@mimer.nu eller 021-39 71 06. Tänk på att specificera noggrant vad du vill flytta till så vi inte erbjuder dig lägenheter du inte är intresserad av.

Hyran klar

Nu är den nya hyran klar för Kåre och Ivar. Vi har skickat ett personligt brev till dig med din nya hyra. Hyran är framförhandlad och överenskommen med Hyresgästföreningen.

Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor

Det är viktigt att vi kan nå dig med information kring ombyggnationen. Gå därför in och se till att du har uppdaterade kontaktuppgifter på Mina sidor.

Ombyggnationssidan här på webben uppdateras regelbundet med aktuell information.

Byggentreprenör klar

Inför varje ombyggnation sker en så kallad upphandling av entreprenör som ska genomföra arbetet. Den är nu klar och ByggConstruct heter företaget som kommer utföra ombyggnationen av ditt kvarter.

Projektledare för ombyggnationen

Mathias Savander är den byggprojektledare som kommer projektleda arbetet. Mathias arbetade även med ombyggnationen av kvarteret Josef.

Överprövning av hyran på kvarteret Josef är klar

Överprövningen av hyran på kvarteret Josef vi tidigare meddelat om är nu klar. Överklagan pausade vårt fortsatta arbete med Ivar och Kåres ombyggnation. Nu när detta är löst startar vi åter igen arbetet.

Nu ansöker vi om beslut gällande de åtgärder som behöver göras, samt börjar förbereda hyresförhandlingen.