Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Aktuellt just nu

Hissbyte

Nu byter vår entreprenör Schindler ut hissen på Pettersbergsgatan 30. Arbetet pågår 30 oktober–15 december. När arbetet pågår går det inte att använda hissen.

Den nya hissen är tillgänglighetsanpassad, mjukare, snabbare och säkrare. Vid ett strömavbrott åker hissen till exempel automatiskt till närmaste våningsplan.

Det här behöver du som bor i huset tänka på

När arbetet pågår hos dig kommer det inte finnas någon fungerande hiss i ditt hus. Du kan använda trapporna som vanligt och vi ställer ut stolar på varje våningsplan där du kan vila om du behöver. Tänk på att:

  • inte boka några aktiviteter under de veckorna ditt hissbyte pågår som kräver hisstransporter.
  • det kan förekomma byggmaterial i trapphuset.
  • arbetet kommer innebära en del störande ljud. 

Information har gått ut via brev till samtliga hyresgäster på Pettersbergsgatan 30.

VI bjuder in garagehyresgäster

Torsdag 9 november klockan 17–18 finns Mimer på plats i centralgaraget för att visa befintliga garagehyresgäster de nya platserna.

I renoveringen har vi minskat antalet parkeringsplatser och gjort de nya platserna större. Det innebär att alla befintliga garagehyresgäster kommer få ett nytt parkeringsnummer och behöver teckna nya kontrakt. Kostnaden för parkeringsplatsen kommer vara densamma som innan renoveringen.

Parkeringen

Vecka 38-39 pågår asfaltering av parkeringen utanför ICA. Några parkeringsplatser på den övre delen kommer under vecka 39 öppnas upp.

Vi bilar ur golvbrunnar

Vecka 38-39 bilar vi ur golvbrunnar och sågar i betongen för elkablar. Du som bor på Pettersbergsgatan 30 ska inte bli påverkad av arbetet.

Ombyggnationen på våning 2-4

Lägenheterna får ett vitt och fräscht kök och badrum med kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Väggarna i övriga lägenheten blir vitmålade och som golv lägger vi linoleum, förutom i vardagsrummet där det blir ekparkett.

Det blir följande storlekar på lägenheterna, fördelat på tre plan:

  • 1 rok, 37–50 kvm, 15 stycken
  • 2 rok, 63–70 kvm, 4 stycken
  • 3 rok, 106 kvm, 2 stycken

renoveringen av garaget och parkeringarna

Nästa vecka börjar vi lägga tillbaka marksten utanför ICA. Vi fortsätter också gräva för dränering runt garaget. Inne i garaget börjar vår entreprenör laga betongen och byta ut gamla rör.

Nu fortsätter ombyggnationen

Nu fortsätter ombyggnationen igen efter semestrarna.

Avstängning av kall- och varmvatten

Onsdag 21 juni mellan klockan 24-06 behöver vi stänga av både kall- och varmvatten på grund av ett underhållsarbete i fastigheten. Ljud kan uppstå under en kortare tid när vattenledningar kapas.

Nu startar rivningsarbeten

Nu startar rivningsarbeten i lägenheterna som ska byggas om, vilket kan innebära en del störande ljud. Det kan även bli en del utökade transporter i området i samband med tömning av containers. Rivningsarbetet pågår under juni månad.

Nu bygger vi fler lägenheter och renoverar garaget

Under maj månad startar vi ett större arbete i huset då vi renoverar parkeringsgaraget och börjar bygga om våning 2–4 till lägenheter. Totalbyggen är den entreprenör som utför arbetet med lägenheterna och AE Mark renoverar garaget.                                                                                                

Garagerenovering

Vad ska vi göra?

Vi renoverar garaget och marken utanför ICA med ny dränering och nya parkeringsplatser som följer dagens mått och standard. Vi gör även garaget ljusare med vita väggar och ny, förbättrad och utökad belysning. När vi är klara kommer det finnas totalt 25 parkeringsplatser för uthyrning, samt 4 platser för motorcykel.

När ska vi göra det?

Arbetet startar 15 maj och pågår till och med december. Vår entreprenör AE Mark arbetar vardagar klockan 7–16. Det kan innebära en del oljud samt ökad trafik i området.

Parkeringsplatser

Under större delen av arbetet kommer du som hyr en parkeringsplats kunna parkera som vanligt i garaget. Längre fram i höst kommer du få en tillfällig parkering i närområdet under cirka 1,5 månad när vi målar om.

Vi kommer kalla dig till ett möte gällande parkeringarna efter sommaren. Vi kan garantera dig en plats när garaget är färdigt och du har i viss mån möjlighet att vara med och påverka vilken plats du får.

Kostnaden för din parkeringsplats kommer vara densamma när renoveringen är klar.

När arbetet pågår kommer besöksparkeringarna på Pettersbergsgatan 28, mot centrumparkeringen, vara avstängda.

21 nya lägenheter

Vad ska vi göra?

Samtidigt bygger vi om lokalerna på våning 2–4 där Västerås stad tidigare hade sitt vårdboende. Efter årsskiftet kommer 21 nya lägenheter, 1–3 rum och kök, stå klara.

När ska vi göra det?

Arbetet med lägenheterna startar under maj månad och planeras pågå till och med januari 2024. Arbetet sker vardagar klockan 7–16. Totalbyggen kommer ha sitt platskontor på Pettersbergsgatan 45.

Vi ställer en utvändig hiss som entreprenören kan använda, för att inte belasta den vanliga hissen för dig och dina grannar.

Arbetet kan innebära en del oljud samt ökad trafik i området på grund av bygget.

Hissbyte

I slutet av ombyggnationen kommer vi även byta hissen i trapphuset. Den nya hissen är tillgänglighetsanpassad, mjukare, snabbare och säkrare. Vid ett strömavbrott åker hissen till exempel automatiskt till närmaste våningsplan.

Är du i behov av hiss?

När arbetet pågår kommer det inte finnas någon fungerande hiss i ditt hus. Du kan använda trapporna som vanligt. Vi behöver därför veta om du har någon form av funktionsnedsättning som gör att du måste ha tillgång till hiss. Om så är fallet kan vi behöva ordna ett alternativt boende åt dig under tiden hissbytet sker. Kontakta då snarast biträdande distriktschef Fredrik Nysjö på 021-39 72 60 eller fredrik.nysjo@mimer.nu.

Frågor?

Ombyggnation av lägenheterna

Om du har frågor om ombyggnationen av lägenheterna kontaktar du Mimers projektledare Jonas Rosén på jonas.rosen@mimer.nu eller 021-39 70 35.

Renovering av garaget

Om du har frågor om renoveringen av parkeringsgaraget kontaktar du Mimers projektledare Björn Hedlund på bjorn.hedlund@mimer.nu eller 021-39 73 15. Du kan följa projektet på www.mimer.nu/ombyggnation-petter30.