Etapp 1

Mimer bygger om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 1; Drevjaktsvägen, Spårhundsvägen och Drevervägen.

Aktuellt

Container på Drevervägen för grovavfall är borttagen

Nu har alla på Drevervägen flyttat tillbaka efter sin ombyggnation. På grund av detta har vi nu tagit bort containern där du kunnat slänga ditt grovavfall. Du lämnar åter igen dina grovsopor på Återbruket. Grovavfall får inte slängas i din Miljöbod.

Sköt om din nya gräsmatta – Drevervägen

Din kvartersvärd har lagt ut en vattenslang på Drevervägen. Den kan du använda för att vattna din nya gräsmatta under den här soliga, torra perioden. Har du inte möjlighet, eller behöver hjälp, kontaktar du Serviceanmälan på 021-39 70 00.

Arbete under sommaren på Spårhunds- och Drevjaktsvägen

Arbetet med renoveringarna kommer fortsätta under vecka 28–31, dock med en mindre arbetsstyrka än vanligt.

Kvarstående arbeten Drevervägen

Återstående markarbeten så som staket, kompletterande plattläggning, plantering och gräs är inplanerat att utföras under vecka 32–35.

I september kommer fogning av betongplattor på era uteplatser ske, information om vilken dag kommer i augusti.

Kvarstående utvändig målning sker under vecka 30 och 31.

Uteplatser på Drevervägen 97–115 utförs under vecka 32.

Arbete sker på Spårhundsvägen samt Drevjaktsvägen under vecka 28–31, vilket kommer innebära en del arbetare i byggbodarna längs med Jakthundsgatan.

Fönsterbrädor monteras

Vi kommer montera fönsterbrädor i samtliga lägenheter framöver i ombyggnationen. Detta med undantag av ett fåtal fönster där det inte går (till exempel på grund av att ett köksskåp inte går att öppna när fönsterbrädan monteras och liknande).

För dig som redan flyttat tillbaka återkommer vi när det är dags att montera dina fönsterbrädor, efter sommaren.

Mer garderobsinredning

Vi har valt att komplettera garderobsinredningen framöver i samtliga lägenheter. Även i de som redan genomgått sin renovering.

Efter synpunkter från er har området valt att köpa in extra inredning. Du får materialet utkört för egen montering, vilket kommer ske efter sommaren.

Till dina 60 centimeters-garderober får du två trådbackar och ett hyllplan. Dessa monterar du själv för att kunna bygga dina garderober som du vill ha dem. Gäller garderober som är 60 centimeter och märkta med ¨G¨ på ditt bofaktablad, ej linneskåp.

Annan variant av handdukstork

Just nu är det leveransproblem på den handdukstork vi satt in i de renoverade lägenheterna. Därför kommer en annan variant att sättas in. Dessa har samma funktion som de andra. Det är oklart i dagsläget om vi fortsätter med den nya varianten, eller går tillbaka till den gamla när de går att beställa igen.

Lekplatserna på Spårhundsvägen stängda tills vidare

De två lekplatserna på Spårhundsvägen är nu avstängda under ombyggnationen. Under tiden hänvisar vi till lek på de allmänna lekplatserna i området.

Tips: På instagram betygsätter och tipsar den lekande småbarnspappan Joakim och dottern Ada om alla lekplatser i Västerås. Följ dem på park_pappa.

Bilder efter ombyggnationen

Är du nyfiken på hur några av de ombyggda lägenheterna ser ut? Här kan vi visa några av de val som går att göra i ombyggnationen, samt bilder på altan och balkong.