Etapp 1

Mimer bygger om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 1; Drevjaktsvägen, Spårhundsvägen och Drevervägen.

Aktuellt

Nu startar markarbeten

Nu börjar Peab slutförandet av markarbeten på etapp 1. När vi utför markarbeten i direkt närhet till din bostad, kommer Peab avisera i din brevlåda.

Utvändig målning

Vädret tillåter nu färdigställande av utvändig målning. Du blir avisera i din brevlåda när arbetet är planerat hos dig. Även målning med lift kommer ske.

Arbetet utförs av vår entreprenör Lönnbergs måleri.

Posten till din postbox från och med 5 maj

Från och med 5 maj kommer du få din post i din nya postbox.

Nyckelutlämning är planerad till 3 maj för postboxar på Drevjaktsvägen och Spårhundsvägen. Mer information kommer inom kort.

Montering av uteplatser

Nu monterar vi återstående uteplatser på Spårhundsvägen och Drevjaktsvägen. Arbetet pågår vecka 4–9 (så länge vädret tillåter).

  • Vecka 4–5 Spårhundsvägen 19–1
  • Vecka 5–6 Spårhundsvägen 41–49
  • Vecka 6–7 Spårhundsvägen 51–61
  • Vecka 7–8 Drevjaktsvägen 55–77
  • Vecka 8–9 Spårhundsvägen 21–39

Letar du efter din brevlåda?

På grund av krav från PostNord har vi behövt samordna och flytta brevlådorna under ombyggnationen.

Här hittar du din brevlåda:

  • Du som bor på Drevjaktsvägen: Vid garagen
  • Du som bor på Spårhundsvägen: Vid det övre parkeringsområdet.

Container på Drevervägen för grovavfall är borttagen

Nu har alla på Drevervägen flyttat tillbaka efter sin ombyggnation. På grund av detta har vi nu tagit bort containern där du kunnat slänga ditt grovavfall. Du lämnar åter igen dina grovsopor på Återbruket. Grovavfall får inte slängas i din Miljöbod.

Fönsterbrädor monteras

Vi kommer montera fönsterbrädor i samtliga lägenheter framöver i ombyggnationen. Detta med undantag av ett fåtal fönster där det inte går (till exempel på grund av att ett köksskåp inte går att öppna när fönsterbrädan monteras och liknande).

För dig som redan flyttat tillbaka återkommer vi efter sommaren, när det är dags att montera dina fönsterbrädor.

Mer garderobsinredning

Vi har valt att komplettera garderobsinredningen framöver i samtliga lägenheter. Även i de som redan genomgått sin renovering.

Efter synpunkter från er har området valt att köpa in extra inredning. Du får materialet utkört för egen montering, vilket kommer ske efter sommaren.

Till dina 60 centimeters-garderober får du två trådbackar och ett hyllplan. Dessa monterar du själv för att kunna bygga dina garderober som du vill ha dem. Gäller garderober som är 60 centimeter och märkta med ¨G¨ på ditt bofaktablad, ej linneskåp.

Annan variant av handdukstork

Just nu är det leveransproblem på den handdukstork vi satt in i de renoverade lägenheterna. Därför kommer en annan variant att sättas in. Dessa har samma funktion som de andra. Det är oklart i dagsläget om vi fortsätter med den nya varianten, eller går tillbaka till den gamla när de går att beställa igen.

Lekplatserna på Spårhundsvägen stängda tills vidare

De två lekplatserna på Spårhundsvägen är nu avstängda under ombyggnationen. Under tiden hänvisar vi till lek på de allmänna lekplatserna i området.

Tips: På instagram betygsätter och tipsar den lekande småbarnspappan Joakim och dottern Ada om alla lekplatser i Västerås. Följ dem på park_pappa.

Bilder efter ombyggnationen

Är du nyfiken på hur några av de ombyggda lägenheterna ser ut? Här kan vi visa några av de val som går att göra i ombyggnationen, samt bilder på altan och balkong.