Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Mimer ska bygga om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 2; Brunbjörnsvägen, Björnjaktsvägen och Vargjaktsvägen.

Aktuellt

Intresseanmälan för flytt i samband med ombyggnationen

Inför den stundande ombyggnationen vill vi veta om du är intresserad av att flytta till ett annat boende. Du kan till exempel byta till en större eller mindre lägenhet i samband med renoveringen. Vi har därför skickat ett sms eller mejl till dig med en länk till ett formulär, där vi gärna vill att du meddelar oss om du är intresserad.

Vi genomför inventeringar

27 april–5 maj genomför vi inventeringar i utvalda lägenheter inför ombyggnationen tillsammans med vår entreprenör Totalbyggen. Vi har slumpmässigt valt ut lägenheterna som vi kommer besöka, baserat på olika lägenhetstyper. Vi kommer inte besöka alla lägenheter i området. Mimer kontaktar dig minst 30 dagar i förväg om vi vill komma in i just din lägenhet.

Inventeringarna gör vi för att mäta upp lägenheterna ordentligt, för att sedan kunna planera renoveringsarbetet i detalj.

Vad sker framöver?

Du kommer få mer information om projektet och vad vi ska göra när vi närmar oss i tid. Framöver sker följande:

 1. Vi slutför de sista inventeringarna
 2. Hyresförhandling
 3. Nya hyran skickas ut
 4. Projektbeskrivning och hyresgästgodkännande skickas ut
 5. Drop in-tillfälle på området
 6. Färgval till din lägenhet (hemskickad valbroschyr och drop in)
 7. Flytt till ditt tillfälliga boende

Byggstart sker preliminärt 2024.

Tre etapper

Som vi tidigare informerat om delas ombyggnationen in i tre etapper:

 • Etapp 1 – Drevjaktsvägen, Spårhundsvägen, Drevervägen (Återstår arbeten i utemiljön under våren 2023, i övrigt klart.)
 • Etapp 2 – Brunbjörnsvägen, Björnjaktsvägen, Vargjaktsvägen
 • Etapp 3 – Illervägen, Minkvägen, Uttervägen

Vi räknar med att varje etapp tar cirka 1–1,5 år att färdigställa och mellan etapperna kommer det bli ett uppehåll.

Direktflyttar

Istället för att flytta fram och tillbaka till en tillfällig evakueringslägenhet under renoveringstiden, finns möjligheten att flytta direkt till en färdigrenoverad lägenhet. Du kanske samtidigt vill passa på att byta till en större eller mindre lägenhet?

De aktuella lägenheterna kommer först och främst erbjudas till er som bor inom de tre etapperna på Gryta som berörs av ombyggnationen. Du konkurrerar alltså bara med dina grannar. Tidplanen för ombyggnationen styr i första hand erbjudandet, men även din köpoäng kan påverka.

De lägenheter som inte blir uthyrda i första skedet kommer sedan att publiceras på hemsidan för resten av kön när det är 3-4 månader kvar till inflytt.

Samtidigt pågår övrig uthyrning på Gryta av vanliga hyresavtal och korttidsavtal. Det är orenoverade lägenheter och publiceras på mimer.nu.

Hur anmäler jag intresse?

Anmäl ditt intresse snarast genom att kontakta Karin på karin.ombyggnation@mimer.nu eller 021-39 71 51. Tänk på att specificera noggrant vad du vill flytta till så vi inte erbjuder dig lägenheter du inte är intresserad av.

Då vi är tidigt ute och lägenheterna inte är lediga för dagen, kommer dessa inte gå att se här på hemsidan och ingen visning av lägenheten kommer kunna erbjudas. Lägenheterna kommer vid inflytt ha genomgått en totalrenovering.

Din köpoäng nollställs om du väljer att byta lägenhet.

Är du inte registrerad som sökande i vår bostadskö?

Registrera dig på mimer.nu eller kontakta vårt kundcenter på kundcenter@mimer.nu eller 021-39 70 00.

Obs! En direktflytt kan bara du som har ett tillsvidareavtal göra (inte korttidskontrakt).

Nu börjar vi hyra ut som korttidskontrakt

För att vara säkra på att ha tillgång till evakueringslägenheter under ombyggnationen av Gryta, kommer vi från och med nu att hyra ut vissa lägenheter i området som korttidskontrakt. Det innebär att vi endast hyr ut lägenheten fram tills att vi behöver den som evakueringslägenhet i samband med ombyggnationen.

Övrig områdesinformation

Röstningsresultat

Nu har vi skickat ut en minibroschyr med alla röstningsresultat. Där kan du se med bild och text vilka alternativ som blev framröstade. Du kan även titta i broschyren direkt här på webben och längre ner på sidan finner du också de framröstade alternativen.

Broschyr Röstningsresultat Gryta, etapp 2

Vill du titta på alla alternativen igen och jämföra de olika förslagen och vinnarna?

Röstningsbroschyr Gryta etapp 2

Kök och badrum

Följande kök och badrum kommer du kunna välja mellan i din ombyggnation. Det går bra att kombinera de olika alternativen och till exempel välja kök Alternativ 1 och badrum Alternativ 8.

 • Alternativ 1
 • Alternativ 7
 • Alternativ 8

Vi kommer kontakta dig i god tid innan ombyggnationen startar, så att du kan göra dina val.

Lekplats

I ombyggnationen kommer det bli två olika lekplatser. En för Vargjaktsvägen och en för Brunbjörnsvägen och Björnjaktsvägen. Nedan alternativ fick flest röster på respektive adresser och är de teman som kommer att användas.

 • Vargjaktsvägen: Djurtema
 • Brunbjörnsvägen och Björnjaktsvägen: Resetema

Samråd

Vi startade samrådsgruppen under 2019. Efter ett par träffar så märkte vi tydligt att många var intresserade att vara med och påverka olika val i ombyggnationen.
Vi beslutade då att avsluta samrådsgruppens arbete för att arbeta fram en ny modell där alla hyresgäster som vill, kan vara med att påverka.

Vi kommer nu att arbeta med varje etapp för sig.

Din nya hyra

Vi kommer kontakta dig så snart din nya hyra är klar.

Viktigt att uppdatera dina uppgifter

Vi kommer skicka ut mycket information till dig digitalt. Logga därför in på Mina sidor och uppdatera dina uppgifter så att våra sms och mejl kommer fram till dig. Om det inte går att nå dig på mejl eller sms, kontakta vår ombyggnadssamordnare Katrin på 021-39 73 85.

Kan jag bo kvar?

Under den första fasen, när vi gör det utvändiga arbetet kan du bo kvar. När arbetet inne i lägenheten börjar kan du inte bo hemma. Vi beräknar att renoveringen av din lägenhet tar 3-5 månader. Vi hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende i närområdet och ordnar med flytthjälp. Din ombyggnadssamordnare Katrin kontaktar dig i god tid innan.

Vill du byta lägenhet?

Om du vill slippa bo i tillfälligt boende under byggtiden kan möjligheten finnas att flytta direkt till en nyrenoverad lägenhet i området. Då kan du samtidigt passa på att byta till ett större eller mindre boende. De nyrenoverade lägenheterna som blir lediga i området erbjuder vi i första hand till er som berörs av ombyggnationen.

Är du intresserad av att byta lägenhet behöver du skapa en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till vår serviceanmälan på 021-39 70 00, eller via Mina sidor.