Etapp 3

Mimer ska bygga om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 3; Illervägen, Minkvägen och Uttervägen.

Aktuellt just nu

Vad sker just nu i de olika etapperna?

Den sista byggstarten är nu gjord på Gryta etapp 1 och arbeten i de fem sista husen pågår. Efter det kvarstår arbeten med yttermiljön fram till sommaren.

Flertalet av de hyresgäster som nu har sin ombyggnation på etapp 1, bor tillfälligt hos er på etapp 3 och 2. De återflyttar nu till sina nyrenoverade lägenheter. De lägenheter vi använt hos er kommer nu att hyras ut igen.

Inga förberedande arbeten är planerade för tillfället. Tid för byggstart är ännu inte bestämd. Det vi vet idag är att vi startar etapp 3 tidigast 2025/2026.

Tre etapper

Som vi tidigare informerat om delas ombyggnationen in i tre etapper:

 • Etapp 1 – Drevjaktsvägen, Spårhundsvägen, Drevervägen
 • Etapp 2 – Brunbjörnsvägen, Björnjaktsvägen, Vargjaktsvägen
 • Etapp 3 – Illervägen, Minkvägen, Uttervägen

Vi räknar med att varje etapp tar cirka 1–1,5 år att färdigställa och mellan etapperna kommer det bli ett uppehåll.

Övrig områdesinformation

Garagebesiktningar

Som vi tidigare skickat ut information om kommer garagebesiktningar att ske 11 maj. Tänk på att gå igenom checklistan vi skickade ut inför din besiktning, så undviker du onödiga anmärkningar och en ombesiktning.

Uteplatsbesiktningar

Under våren genomför vi även besiktningar av alla uteplatser. Enligt hyresavtalet är det du som ansvarar för din trädgård/uteplats. Alla uteplatser behöver inte vara prunkande oaser, men det ska se fint och trevligt ut. Tänk på att du inte får använda din uteplats som en förvaringsplats, att du behöver klippa eventuell gräsmatta och rensa ogräs i dina rabatter.

Vi återkommer med ytterligare information och datum för besiktningarna.

Låna eller byt en bok

Något som är nytt för i år är att vi satt ut gula bokbodar på området. Låna eller ta gärna en bok och lämna in en i utbyte, så finns det alltid böcker i boden för dig och dina grannar.

Direktflyttar

Istället för att flytta fram och tillbaka till en tillfällig evakueringslägenhet under renoveringstiden, finns möjligheten att flytta direkt till en färdigrenoverad lägenhet. Du kanske samtidigt vill passa på att byta till en större eller mindre lägenhet?

De aktuella lägenheterna kommer först och främst erbjudas till er som bor inom de tre etapperna på Gryta som berörs av ombyggnationen. Du konkurrerar alltså bara med dina grannar. Tidplanen för ombyggnationen styr i första hand erbjudandet, men även din köpoäng kan påverka.

De lägenheter som inte blir uthyrda i första skedet kommer sedan att publiceras på hemsidan för resten av kön när det är 3-4 månader kvar till inflytt.

Samtidigt pågår övrig uthyrning på Gryta av vanliga hyresavtal och korttidsavtal. Det är orenoverade lägenheter och publiceras på mimer.nu.

Hur anmäler jag intresse?
Anmäl ditt intresse snarast genom att kontakta Pernilla på pernilla.lindh@mimer.nu eller 021-39 72 14. Tänk på att specificera noggrant vad du vill flytta till så vi inte erbjuder dig lägenheter du inte är intresserad av.

Då vi är tidigt ute och lägenheterna inte är lediga för dagen, kommer dessa inte gå att se här på hemsidan och ingen visning av lägenheten kommer kunna erbjudas. Lägenheterna kommer vid inflytt ha genomgått en totalrenovering.

Din köpoäng nollställs om du väljer att byta lägenhet.

Är du inte registrerad som sökande i vår bostadskö?
Registrera dig på mimer.nu eller kontakta vårt kundcenter på kundcenter@mimer.nu eller 021-39 70 00.

Obs! En direktflytt kan bara du som har ett tillsvidareavtal göra (inte korttidskontrakt).

Nu börjar vi hyra ut som korttidskontrakt

För att vara säkra på att ha tillgång till evakueringslägenheter under ombyggnationen av Gryta, kommer vi från och med nu att hyra ut vissa lägenheter i området som korttidskontrakt. Det innebär att vi endast hyr ut lägenheten fram tills att vi behöver den som evakueringslägenhet i samband med ombyggnationen.

Samråd

Vi startade samrådsgruppen under 2019. Efter ett par träffar så märkte vi tydligt att många var intresserade att vara med och påverka olika val i ombyggnationen.
Vi beslutade då att avsluta samrådsgruppens arbete för att arbeta fram en ny modell där alla hyresgäster som vill, kan vara med att påverka.

Vi kommer nu att arbeta med varje etapp för sig.

Vi kommer arbeta med ett röstningsförfarande och det innebär att man kan sitta hemma och göra sin röst hörd, för dem som vill kommer vi att bjuda in till Drop in med röstning.

Röstningsbroschyr samt inbjudan till Drop in kommer att skickas hem till er samt publiceras här på Hemsidan. OBS! Om du vill kunna rösta digitalt är det viktigt att du fyller i en aktuell mejladress på Mina sidor. 

Tidplan

Byggstart sker när etapp 2 är klar. Tidplan kommer när det närmar sig.

Det här sker fram till byggstart:

 1. Löpande information skickas ut
 2. Inventeringar
 3. Öppet hus med vimmel
 4. Inventeringar
 5. Röstningsbroschyr skickas ut
 6. Drop in-tillfällen
 7. Hyresförhandling
 8. Projektplan skickas ut
 9. Hyresgästgodkännande
 10. Val av inredningspaket
 11. Flytten går till evakueringslägenhet
 12. Byggstart
 13. Återflytt

Din nya hyra

Ingen tid är satt ännu för förhandling om de nya hyrorna.

Viktigt att uppdatera dina uppgifter

Vi kommer skicka ut mycket information till dig digitalt. Logga därför in på Mina sidor och uppdatera dina uppgifter så att våra sms och mejl kommer fram till dig. Om det inte går att nå dig på mejl eller sms, kontakta vår ombyggnadssamordnare Katrin på 021-39 73 85.

Kan jag bo kvar?

Under den första fasen, när vi gör det utvändiga arbetet kan du bo kvar. När arbetet inne i lägenheten börjar kan du inte bo hemma. Vi beräknar att renoveringen av din lägenhet tar 3-5 månader. Vi hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende i närområdet och ordnar med flytthjälp. Din ombyggnadssamordnare Katrin kommer kontakta dig i god tid innan.