Plusval

Vill du tapetsera om eller ha nya golv? Vårt plusval är för dig som vill förnya och fräscha upp ditt hem. Du betalar bara för ditt eget underhåll; du väljer själv vad du vill göra, när du vill göra det och hur mycket det får kosta.

Plusval är vårt underhållssystem för våra lägenheter som vi har utvecklat tillsammans med Hyresgästföreningen.

Beställa Plusval – så går det till

 1. Du beställer Plusval i vår webbaserade plusvalsbutik. Vi rekommenderar att du besöker utställningen i Kundcenter först (kontakta kundcenter för att boka en tid, vi tar för tillfället bara emot bokade besök) och tittar och känner på materialen i verkligheten.
  Plusvalsbutiken hittar du som inloggad på Mina sidor.
 2. Några dagar efter din beställning får du ett brev från oss som bekräftar din beställning. Där står också vilken hantverkare som ska utföra jobbet. Från och med att brevet kommer till dig tar det 5–10 veckor innan ditt plusval är klart. Hur lång tid det tar beror på vad du beställt.
 3. Hantverkaren som fått uppdraget att utföra jobb i din lägenhet ringer dig för att bestämma tidpunkt för arbetet. Är det flera hantverkare som ska in och utföra jobb, så samordnar de det så gott de kan.
 4. När arbetet är utfört, kommer du att få en ny rad på din hyresavi där det står Plusval och kostnaden.
 5. Inom två månader kommer vi också att skicka ut en enkät till dig. Vi vill gärna veta om du är nöjd med arbetet med ditt plusval, med leveranser och hantverkare.

Om du inte är nöjd

Vi vill självklart att du ska vara nöjd med ditt plusval. Är du missnöjd med utfört arbete vill vi därför att du kontaktar oss på Kundcenter för diskussion om hur vi kan göra det bättre.

Kontaktuppgifter till Kundcenter

Vad kostar Plusval?

Priserna för plusval förhandlas varje år med Hyresgästföreningen.

De aktuella priserna för Plusval som tillägg på hyran (PDF)

Hur betalar jag?

Du betalar för plusval som ett tillägg på din hyra under fem eller åtta år, fem år för tapeter och åtta år för golv och köksluckor.

Betala direkt – utan tillägg på hyran

Om du inte vill ha ditt plusval som ett tillägg på hyran, så går det förstås bra att betala allt på en gång. När du beställer i Plusvalsbutiken, välj kontantbetalning när du skickar din beställning. Om du beställer i Kundcenter, säg till att du vill betala och inte ha tillägg på hyran.

Prislista för dig som vill betala direkt (PDF)

Hur mycket plusval får jag göra?

Hur mycket tillval du får göra beror på hur stor lägenheten är:

 • 1 rum och kök, max 700 kr/mån
 • 2 rum och kök, max 800 kr/mån
 • 3 rum och kök, max 950 kr/mån
 • 4 rum och kök, max 1050 kr/mån
 • 5 rum och kök eller större, max 1200 kr/mån