Plusval

Vill du tapetsera om eller ha nya golv? Vårt plusval är för dig som vill förnya och fräscha upp ditt hem. Du betalar bara för ditt eget underhåll; du väljer själv vad du vill göra, när du vill göra det och hur mycket det får kosta.

Plusval är vårt underhållssystem för våra lägenheter som vi har utvecklat tillsammans med Hyresgästföreningen.

Beställa Plusval – så går det till

  1. Du beställer Plusval i vår webbaserade plusvalsbutik. Vi rekommenderar att du besöker utställningen i Kundcenter* först, och tittar och känner på materialen i verkligheten.
   Plusvalsbutiken hittar du som inloggad på Mina sidor.
   *Kontakta kundcenter för att boka en tid, vi tar för tillfället bara emot bokade besök.
 1. Några dagar efter din beställning får du ett brev från oss som bekräftar din beställning. Där står också vilken hantverkare som ska utföra jobbet. Från och med att brevet kommer till dig tar det 5–10 veckor innan ditt plusval är klart. Hur lång tid det tar beror på vad du beställt.
 2. Hantverkaren som fått uppdraget att utföra jobb i din lägenhet ringer dig för att bestämma tidpunkt för arbetet. Är det flera hantverkare som ska in och utföra jobb, så samordnar de det så gott de kan.
 3. När arbetet är utfört, kommer du att få en ny rad på din hyresavi där det står Plusval och kostnaden.
 4. Inom två månader kommer vi också att skicka ut en enkät till dig. Vi vill gärna veta om du är nöjd med arbetet med ditt plusval, med leveranser och hantverkare.

Om du inte är nöjd

Vi vill självklart att du ska vara nöjd med ditt plusval. Är du missnöjd med utfört arbete vill vi därför att du kontaktar oss på Kundcenter för diskussion om hur vi kan göra det bättre.

Kontaktuppgifter till Kundcenter

Vad kostar Plusval?

Priserna för plusval förhandlas varje år med Hyresgästföreningen.

De aktuella priserna för Plusval som tillägg på hyran (PDF)

Hur betalar jag?

Du betalar för plusval som ett tillägg på din hyra under fem eller åtta år, fem år för tapeter och åtta år för golv och köksluckor.

Betala direkt – utan tillägg på hyran

Om du inte vill ha ditt plusval som ett tillägg på hyran, så går det förstås bra att betala allt på en gång. När du beställer i Plusvalsbutiken, välj kontantbetalning när du skickar din beställning. Om du beställer i Kundcenter, säg till att du vill betala och inte ha tillägg på hyran.

Prislista för dig som vill betala direkt (PDF)

Hur mycket plusval får jag göra?

Hur mycket tillval du får göra beror på hur stor lägenheten är:

 • 1 rum och kök, max 700 kr/mån
 • 2 rum och kök, max 800 kr/mån
 • 3 rum och kök, max 950 kr/mån
 • 4 rum och kök, max 1050 kr/mån
 • 5 rum och kök eller större, max 1200 kr/mån

Plusvalspremie efter 10 år i samma Mimerlägenhet

Har du bott i samma lägenhet i minst tio år? Då vill vi fira dig genom att ge dig en plusvalspremie på 10 000 kr. Den kan du använda till vilka plusval du vill. Plusvalspremien gäller i två år. Signera premiechecken och skicka den till oss när du beställer Plusval.

Kom ihåg att Plusvalschecken är en gåva – inte en rättighet. Varje år utvärderar vi plusvalspremien och fattar beslut kring fortsatt satsning på premien eller inte.

När får jag premiechecken?

I januari och augusti går vi igenom vilka hyresgäster som har bott i samma lägenhet i 10 år. Vi skickar ut premiechecken efter cirka en månad, alltså i februari och september. Hör av dig till oss om du fortfarande inte fått din premiecheck.

Regler för plusvalspremien

 • Du kan inte använda premiechecken för tillval. Den gäller heller inte för renovering av till exempel badrum.
 • Varje hushåll kan bara få en premiecheck. Du får inte en ny premiecheck efter tjugo år i samma lägenhet.
 • Du får ta med Pluvalspremien när du flyttar till en ny Mimerlägenhet.
 • Du måste använda plusvalspremien vid ett och samma tillfälle. Du får inte spara en del av premiechecken till framtida Plusval.
 • Om dina plusval är högst ett år gamla så kan du använda premiechecken för att betala av på dem. Då blir tillägget på hyran lägre.
 • Du kan använda premiechecken som delbetalning när du gör plusval. Om du gör plusval för mer än 10 000 kronor betalar du resten som vanligt – som tillägg på hyran eller direkt.
 • Du kan inte byta premiechecken mot kontanter.