Tillval – så höjer du din lägenhetsstandard

Vill du skaffa tvättmaskin, diskmaskin eller en säkerhetsdörr? Då ska du göra Tillval. Ett enkelt och bekvämt sätt att göra livet lite enklare. Eftersom tillvalet höjer standarden i din lägenhet, höjs hyran permanent och följer sedan den årliga hyresutvecklingen. De Tillval som finns i lägenheten tillhör lägenheten och kan inta tas med vid flytt.

Beloppet för tillvalet ändras årligen med den genomsnittliga årliga hyresförändringen, om inget annat överenskommits i förhandling.

Tillval vi erbjuder är:

  • Diskmaskin
  • Elektronisk dörrkikare
  • Kakel i kök
  • Säkerhetsdörr
  • Torktumlare (gäller endast om du har en tillvalstvättmaskin)
  • Tvättmaskin

Prislista och beställningsblankett för Tillval (signering med BankID)
Prislista och beställningsblankett för Tillval (pdf)

Villkor för Tillval

Tillvalet tillhör lägenheten och stannar i lägenheten vid flytt. Du ansvarar för att produkterna vårdas och sköts enligt fabrikantens anvisningar. Vi på Mimer ansvarar för underhåll och service, om inget annat anges. Du kan välja Tillval när du har ett gällande kontrakt på lägenheten. För att kunna göra tillval får du inte ha någon skuld till oss och hyran ska ha betalats i tid.

Alla kan inte välja alla tillval

I vissa lägenheter passar inte tillvalen. Då har vi rätt att säga nej till att installera ett tillval. Det kan till exempel vara så att kökets funktion blir mycket sämre, om lådhurtsar måste tas bort för en diskmaskin. I en del lägenheter får inte diskmaskinen plats på höjden. Kanske blir kostnaden för en installation av något annat skäl högre än normalt. Vi kan också säga nej om området ska renoveras snart.

Du kan bara välja tillval där just den standarden saknas. Det går exempelvis inte att beställa en ny tvättmaskin om din lägenhet redan är utrustad med en tvättmaskin. Fråga oss gärna innan du beställer, så du inte blir besviken. Ibland får vi besöka dig för att kunna avgöra om det går eller inte. Kontrollera själv först:

  • Diskmaskin: Är det förberett för diskmaskin? Finns det el där diskmaskinen ska stå? Finns ett vattenlås?
  • Torktumlare: Du måste ha en tvättmaskin från Mimer eller beställa en tvättmaskin när du beställer torktumlare. Finns det en väggfast elanslutning?

  • Tvättmaskin: Finns det anslutning till vatten och avlopp där maskinen ska stå? Finns det en väggfast elanslutning?

Alternativ som ökar säkerheten

Det finns flera olika alternativ för dig som vill höja säkerheten i din lägenhet.

Säkerhetsdörr