Trygghet och trivsel – tillsammans

Vi vill skapa extra trygghet och trivsel för dig som hyresgäst. Det gör vi i vårt dagliga jobb, men vi har också trygghetsvärdar. Trygghetsvärdarna ordnar aktiviteter och mötesplatser för dig och dina grannar samt stöttar om ett område upplever otrygghet. Vi vill att du ska trivas hemma och känna dig trygg i ditt område. 

Mötesplatser för dig och dina grannar

Vi har tre trygghetsvärdar som bland annat skapar mötesplatser i våra områden. Via en mötesplats kan du regelbundet träffa andra och tillsammans skapa en gemenskap och en trygg närmiljö. Tanken är att mötesplatserna ska finnas kvar även när vi inte är med.

Det här är några av de mötesplatser vi har idag (under coronatiden är aktiviteterna tyvärr inställda):

  • Mimers Dance School
  • Säbygatan med flera olika mötesplatser
  • Barnodlarskolan på Nordanby Äng
  • Sittgympan
  • Kollage, Bäckby, där till exempel Jobbpunkt Mimer och sittgympan finns
  • Seniorträffar på bland annat Fyrtornsgatan, Karlsgatan, Regementsgatan och Gråsparvsvägen

Vill du vara med?

Du som tycker att mötesplatser är något som du också vill vara med på, hör av dig till oss. Kolla gärna med dina grannar vad ni vill göra och kontakta oss sen. Tillsammans kan vi se vad som kan passa. För att vi ska kunna genomföra aktiviteter måste ett intresse finnas och även passa fungera ihop med vår verksamhet. Hör av dig till:

Vi finns till hands i ditt område

Vi finns för dig genom att förvalta våra fastigheter och när vi är ute hos er i områdena. Våra trygghetsvärdar är extra resurser. Våra trygghetsvärdar jobbar ibland kvällstid i områden där det behövs. Många jobbar dagtid och vi kan på så vis lättare möta våra hyresgäster och skapa relationer. Ibland medverkar också trygghetsvärdarna på trygghetsvandringar tillsammans med hyresgäster.

Varför gör Mimer det här?

Om du som hyresgäst känner dig trygg, tror vi att du får en högre livskvalitet och trivs bättre hos oss. Vi ser att det ger tryggare områden. Vi ser dessutom att våra kostnader för bland annat skadegörelse minskar. De pengarna kan vi istället lägga på saker såsom lekplatser eller fler mötesplatser.

Det mer långsiktiga trygghetsarbetet gör vi genom stadsdelsutveckling, och vårt trygg- och säkerhetsarbete.