Boendebudget – rösta på din favorit och vinn biobiljetter

Nu har du och dina grannar fått möjlighet att vara med och påverka utemiljön och aktiviteterna där ni bor genom en så kallad Boendebudget. Nu kan du rösta och samtidigt tävla om biobiljetter!

Rösta och tävla om biobiljetter

Många härliga förslag fick vi in och vi vill rikta ett stort tack för engagemanget! Tyvärr går inte alla att genomföra, dels på grund av att budgeten inte räcker , eller att det inte är Mimers mark som förslaget avser.

Till och med 30 september kan du som bor hos Mimer i Skultuna vara med och rösta fram det förslag du tycker bäst om. Om du fyller i din mejladress är du dessutom med och tävlar om två biobiljetter. Vi kontaktar vinnaren i början av oktober.

Här nedan kan du läsa om de olika tävlingsbidragen och lämna din röst. Det vinnande förslaget i Boendebudgeten presenteras här på hemsidan i början av oktober.

Lycka till och tack för din röst!

Tävlingsbidrag

Hundrastgård

Vad och hur
Det finns många hundägare i Skultuna och en fin hundrastgård skulle vara givande för många. Det är också tryggt att kunna släppa sin hund lös och samtidigt kunna prata med andra hundägare.

När
Våren 2023

Var
Folievägen/Aluminiumvägen

För vem
För alla som har hund eller är hundintresserade

Julbelysning

Vad och hur
Enkel julbelysning på de gårdar där det är möjligt i befintliga träd

När
Julen 2022

Var
Gårdar där det finns tillgänglig el och lämpliga träd

För vem
Alla i Skultuna

Skapa i Skultuna

Vad och hur
Skapa tillsammans över olika gränser inom musik, konst och dans med temat Tillsammans. Under en eller flera veckor engagerar vi människor som gillar musik, konst och dans. Alla som vill får vara med. Vi gör en utställning/föreställning utifrån temat, till exempel en låt. Vi kan involvera förskola, skola, boende på Vallonen och övriga boende i Skultuna.

När
April–maj 2023

Var
På olika platser under veckan. Till exempel Vallonen, skolan, biblioteket, utomhusscenen, Mimers lokal Ventilen, Mariagården.

För vem
Alla i Skultuna

Träffar med viktig samhällsinformation

Vad och hur
Informationsträffar på Ventilen där man kan lära sig mer kring viktig samhällsinformation. Till exempel stigande elprisers påverkan, miljöfrågor, hyror, sjukvård med mera.

När
Löpande under året

Var
Ventilen, Västeråsvägen 31

För vem
För alla, men extra nyttigt för föräldrar/vuxna som inte är födda i Sverige.

Fritidsaktiviteter i Skultuna

Vad och hur
Anordna grillkvällar, badaktiviteter, kvällsaktiviteter på Brännugnsbacken och Kvarnbackaparken, men även runt Svartån och cafét.

När
Löpande under året

Var
Skultuna tätbyggd

För vem
Alla i Skultuna

Pergola

Vad och hur
Att vid bord och bänkar sätta upp ribbor och plank så att det finns möjlighet till skugga, men inte täcka allt, och plantera fleråriga klängväxter.

När
Höst 2022/Vår 2023

Var
Krongjutarvägen 13–15

För vem
Alla åldrar

Rösta på din favorit