Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Förbättringar gällande snöröjningen

Den vita årstiden är här och därmed också hala snötäckta vägar, trottoarer och gårdar. Men vår beredskap är god. I år har vi förändrat när vi åker ut och plogar, för att passa dig och dina behov bättre.

Vi anpassar vår snöröjning efter era förslag

Vi har fått många synpunkter i vår kundenkät och har arbetat intensivt i upphandlingarna för att tillgodose dem. Tidigare har de snöröjare som vi anlitar åkt ut och plogat, så kallade ”utkallning”, samtidigt som Västerås stad har gjort det. Men eftersom Västerås stad har många vägar att prioritera och vi främst har gång- och cykelbanor, har det inte passat oss och våra hyresgäster. Nu bestämmer vi, tillsammans med vår entreprenör, när de ska ut och ploga. Det nya sättet kan vi arbeta efter när avtalen med entreprenörerna går ut och vi ska handla upp på nytt.

Ingen snöröjning nattetid

Vi har också styrt tiderna så att ingen snöröjning får ske klockan 23–04, efter önskemål från er. Vid kraftig, långvarigt snöfall kan det behövas köras även nattetid för att få undan mängderna.

De nya reglerna gäller två av fyra områden

På två av våra fyra områden arbetar entreprenörerna på det nya sättet och på de två övriga på det gamla sättet. Områdena som har de nya avtalen är Skallberget och Bäckby. I Skallbergsområdet ingår Gryta, Skallberget, Nordanby äng, Hökåsen, Vega och centrum. För Bäckby inkluderas, förutom Bäckby, Skälby, Fredriksberg, Vetterslund och Vetterstorp. Övriga områden har det gamla.

Det här gäller vid varje utkallning

Vid varje utkallning har entreprenören nio timmar på sig att slutföra uppdraget. Halkbekämpningen ska göras i direkt anslutning till att snön plogats bort. Entreprenörerna brukar se till att de inte har exakt samma rutt varje gång så att inte samma hyresgäster får vänta på säkrare vägar. Vi kontrollerar också alltid entreprenörerna i samband med varje utkallning så att vi får rätt kvalitet på snöröjningen.

Parkeringsplatsen skottar du själv

Din hyrda parkeringsplats ansvarar du för själv. Det inkluderar även de snövallar som kan bildas. Om det är ett stort område på parkeringsplatsen som är tomt, kan entreprenörerna ploga där med i samband med övrig snöröjning. Om området är för litet kan inte maskinerna komma in utan att riskera skador på bilarna. 

 

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Oscaria Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng