Våra åtgärder med anledning av coronaviruset

Mimer som företag och alla medarbetare på Mimer följer de råd och restriktioner som myndigheterna ger. Mimer har höjd beredskap för att hantera effekterna för vår verksamhet och dig som hyresgäst. Vi uppdaterar den här sidan så fort vi har ny information.

Servicebesök och arbeten hemma hos dig

Vi fortsätter att göra allt vi kan för att minska smittspridningen av covid-19. Vi följer myndigheternas rekommendationer och vi har tydliga rutiner för våra besök hemma hos dig.

Det här gäller vid en serviceanmälan:

  • Kravet för att vi ska kunna utföra arbete hemma hos dig är att ingen är hemma under besöket.
  • Vi kontaktar dig inför besöket så att du vår veta när vi kommer. Om du har en bokad tid och inte lämnat din lägenhet när vi eller vår entreprenör kommer så kan vi inte utföra arbetet. Vi kommer då gå därifrån. Det är för både din och vår säkerhet.
  • Du som hyresgäst bör fundera över om ditt ärende måste åtgärdas just nu eller om det kan vänta. Vi minskar risken för smittspridning om vi undviker besök som inte är nödvändiga just nu.

Du kanske inte behöver vår hjälp? På vår sida Sköt om din lägenhet kan du läsa var du kan göra själv.

Sköt om din lägenhet

Vad gäller för dig som är vaccinerad?

Fler och fler är vaccinerade, både bland hyresgäster och vår personal, men vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det betyder att du behöver lämna lägenheten när vi kommer för att utföra arbeten, även om du är vaccinerad.

Tack för fortsatt förståelse och samarbete för att minska smittan!

Längre servicetider under en tid

Våra servicetider för att utföra arbeten kommer att vara längre än vanligt. Vi hanterar alla ärenden som kommer in i prioritetsordning och fel som inte berör en absolut nödvändig funktion kan ta upp till tre veckor att få åtgärdad.

Lämna gärna din serviceanmälan via Mina sidor

Just nu är det många som ringer oss. Det gör att vi vissa tider har långa telefontider. Vi ber därför dig som har möjlighet att i första hand skicka in din serviceanmälan via Mina sidor.

Andra planerade arbeten hemma hos dig

Vi tar emot beställningar för Plus- och Tillval, men detta förutsätter att du inte är hemma under tiden arbetet utförs. Just nu är väntetiden för plus- och tillvalsarbeten något längre än vanligt.

Mimers kundcenter – så kontaktar du oss nu

Med omtanke om dig som hyresgäst och våra medarbetare tar vi just nu endast emot bokade besök på vårt kundcenter. Kontakta oss för att boka in en tid.

Behöver du hämta eller lämna nycklar

För att minska smittspridningen av covid-19 har vi tills vidare andra rutiner för nyckelhämtning och lämning i samband med in- och utflyttning. Rutinerna kan ändras från månad till månad, därför kontaktar vi dig som ska flytta inför varje månadsskifte för att informera om hur nyckelhanteringen kommer gå till.

Välkomstbesök sker via telefon

Alla nyinflyttade hyresgäster erbjuds ett välkomstbesök, det kommer tillsvidare ske via ett telefonsamtal istället för att kvartersvärden kommer hem till dig.

Tillfälligt stängda lokaler

Just nu gäller Folkhälsomyndighetens restriktioner att det endast får vara max åtta personer vid privata sammankomster. Eftersom vi som fastighetsägare inte kan ansvara för att restriktionerna följs, kommer våra gemensamhetslokaler vara stängda från och med 8 mars och tills vidare.

Information in other languages

Information from Mimer

You can find information regarding corona in Arabic, English, Somali and Tigrinya. It is important that you stay informed.

Information from the government

Här hittar du den senaste informationen om Coronaviruset

1177 Vårdguiden
www.1177.se/Vastmanland/

Nyhet på vasteras.se:
www.vasteras.se/nyheter/nyheter/2020-02-25-information-om-coronaviruset.html

Så pratar du med barn om coronaviruset (Krisinformation.se): 
krisinformation.se/artiklar/sa-pratar-du-med-barn-om-coronaviruset