Nya Mina sidor och Sök ledigt på mimer.nu

Mina sidor och Sök ledig har fått sig ett lyft. Både med ny design och förbättrade funktioner, tack vare ett nytt uthyrningssystem. Vad sägs om att till exempel kunna logga in med BankID?

Mimers webbplats är mer än bara än hemsida. På baksidan jobbar vårt fastighetssystem och uthyrningssystem för att Sök ledigt och Mina sidor ska fungera. Tidigare har fastighets- och uthyrningssystemen varit separata, men nu har uthyrningen flyttat in i fastighetssystemet, vilket bidrar till flera roliga förändringar.

Vad är nytt?

Både Mina sidor och Sök ledigt har fått ett helt nytt utseende och matchar nu resten av hemsidan. Dessutom har de blivit responsiva, vilket betyder att sidorna anpassar sig efter vilken typ av enhet (smartphone, surfplatta eller dator) du använder.

Logga in med BankID

​Den kanske bästa nyheten är att du nu kan logga in med BankID på Mina sidor. Du som redan har BankID behöver inte göra något. Välj bara BankID när du ska logga in. Har du inte BankID kan du skaffa det via din bank.

Om du inte vill/kan använda BankID går det fortfarande att logga in med personnummer och lösenord. Då behöver du beställa ett nytt lösenord första gången du loggar in.

Ny inloggning på Mina sidor

​Förbättrad serviceanmälan

​Det blir lättare att lämna en komplett och detaljerad serviceanmälan, tack vare vårt nya formulär. Du får i olika steg lämna de uppgifter vi behöver ha för att hjälpa dig med ditt ärenden. Du kommer dessutom kunna göra din serviceanmälan direkt i mobilen.

Sök lägenheter direkt i mobilen

Eftersom sidan är responsiv kan du nu även söka efter lägenheter och anmäla intresse med din smartphone. Samma sak gäller såklart även för bilplatser och förråd.

Apparna försvinner

Med den nya uppdateringen kommer du både kunna söka lägenheter och göra serviceanmälningar i mobilen via mimer.nu. Därför slutar apparna Mina sidor och Sök ledigt att fungera.

​​Boendepoängen försvinner

Det nya uthyrningssystemet innebär många fördelar, men även ett par begränsningar. En sådan är att vi inte längre kan ha kvar våra boendepoäng. Du kommer få dina boendepoäng tillgodoräknade genom att ditt registreringsdatum flyttas bak lika många dagar som antal boendepoäng du hade vid övergången till nya systemet. Du kan läsa mer på vår sida ”Om köpoängen”.

Om köpoängen

Plusvalsbutiken är tillfälligt nere

Vi upplever vissa problem med inloggning till plusvalsbutiken. Vi jobbar på att få det att fungera så att du ska komma åt butiken igen inom kort.

Om något inte fungerar

Precis som med andra nybyggda funktioner kan det hända att det dyker upp någon bugg som sluppit förbi våra testare. Upptäcker du något på Mina sidor eller Sök ledigt som inte fungerar får du gärna kontakta oss på web@mimer.nu och beskriva felet och hur du stötte på det.

Fler förbättringar kommer inom kort

Under våren kommer vi rulla ut fler förbättringar på Mina sidor och Sök ledigt. Vissa små, vissa större. Du kommer bland annat kunna markera ut på en planritning var i lägenheten felet är och bifoga bilder när du gör en serviceanmälan.