Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

På Jobbpunkt Mimer arbetar vi med att, på olika sätt, hjälpa dig som bor hos oss att hitta jobb eller studier.

Vi samarbetar med flera företag och föreningar för att kunna erbjuda olika program och tjänster som kan hjälpa dig på vägen till din nya framtid.

Ungas vägar till arbete och studier

Ungas vägar till arbete och studier är ett program för dig som är 16–26 år och söker jobb. Programmet är 16 veckor långt, med 6 veckor teori, och alla deltagare blir tilldelade en mentor från näringslivet. Målet är att du ska få en anställning eller ta dig vidare till studier.

Ungas väg är ett samarbetsprojekt mellan Mimer, Rädda Barnen, IKEA och Västerås stad.

Ungas vägar

Jobhunting.se – Digital kurs för dig som söker jobb

Vilka jobb passar för mig? Hur skriver jag en bra ansökan? Hur hittar jag ett jobb? ​Hur lyckas jag med anställningsintervjun? Vem kan vara referens? Frågorna är många när man söker jobb.

Vår utbildningsplattform Jobhunting ger dig som hyresgäst verktyg som guidar dig i hela processen till ett ​nytt jobb som passar just dig. Efter utbildningens 10 steg har du möjlighet att boka individuell coaching med Jobbpunkt Mimer.

Jobhunting.se

För att gå utbildningen – gör så här

  1. Logga in på Mina Sidor.
  2. Scrolla ner till rubriken ”Stadsdelsaktiviteter”
  3. Följ instruktionerna.

Individuell coaching – När det är dags att utveckla din karriär

Jobbpunkt Mimer handlar om att snabbare kunna komma ut i arbete eller studier genom vi arbetar med personlig utveckling.

När du har genomgått de 10 stegen i utbildningen JOBHUNTING, finns vi här för att tillsammans med dig utforska dina värderingar, dina styrkor och din potential. Du får stöd, struktur och utmaningar för att våga hitta nya vägar i en karriär som passar dig, oavsett din bakgrund, utbildning eller tidigare erfarenheter.

För att få individuell coaching – gör så här

  1. Logga in på Mina Sidor.
  2. Scrolla ner till rubriken ”Stadsdelsaktiviteter”
  3. Följ instruktionerna.

SummerWorks – Sommarjobb för dig som bor hos Mimer

Bor du hos Mimer, är i 16–17 år och har ett engagemang för trygga och trivsamma bostadsområden kan du söka sommarjobb hos Mimer.

Vi erbjuder sommarjobb under tre veckor i slutet av juni/början av juli. Utöver de tre arbetsveckorna håller vi i en utbildning på två dagar.

Vi startar rekryteringen av sommarjobben i februari, så håll utkik på vår hemsida.

SummerWorks

Kvinna för Bäckby – Introduktionsarbete inom fastighetsskötsel för kvinnor

På Bäckby arbetar just nu kvinnor som bor i området hos oss med trygghet, städning och trivsel.

Kvinnorna, som var långtidsarbetslösa, arbetar med lokalvård och med att skapa ett tryggare och trivsammare Bäckby. De får en praktisk utbildning i lokalvård och coachas samtidigt mot en egen hållbar försörjning.

Alla spelar roll – 100% av sin egen förmåga för våra bostadsområden

Tillsammans med Västerås stad arbetar Mimer med Daglig verksamhet för personer med en psykisk funktionsnedsättning. Hos oss kallas verksamheten ”Alla spelar roll”

Medarbetarna inom projektet är en välkommen förstärkning till våra kvartersvärdar i skötseln av bostadsområdena. Den dagliga verksamheten har två syften; dels att erbjuda meningsfulla uppgifter till de som annars kanske har svårt att finna en lämplig sysselsättning, dels som en extra service till hyresgästerna.

Den övergripande filosofin är att vi må alla vara olika som människor, men vi behövs allihop och alla är lika viktiga.

Läxhjälpen – Gratis läxhjälp där det behövs som mest

Mimer samarbetar med Stiftelsen Läxhjälpen som ger elever på Petterbergsskolan regelbunden läxhjälp och därmed bättre chanser för dem att höja sina betyg och komma vidare till gymnasiet.

Läxhjälpens rapport från vårterminen visar att arbetet har gjort att de elever som deltar har ökat sina betyg, sitt självförtroende och sin framtidstro.

CV-bilen – Mobil arbetsmarknadscoaching

CV-bilen är Jobbpunkt Mimer på turné. Ibland ger sig Jobbpunkt Mimer ut till stadsdelar med vår husbil och erbjuder stöd och rådgivning när det gäller att söka jobb.

Främsta målgruppen är ungdomar som ska söka sommarjobb.

Kollage – en mötesplats på bäckby

Kollage samlar eldsjälar inom kultur, jobb, utbildning, hälsa och idrott. Det är en mötesplats för alla som vill vara med och bidra till en positiv utveckling för människor på Bäckby, de västra stadsdelarna och hela Västerås.

Kollage drivs av Mimer tillsammans med boende på Bäckby och en rad olika aktörer inom offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle.

Vill du veta mer om Kollage? Kontakta ake.larsson@mimer.nu

Kontakta oss

Hör gärna av dig, så berättar vi mer om vad vi gör.

Jobbpunkt Mimer

Kollage, Välljärnsgatan 488, Bäckby 021-39 71 00 jobbpunkt@mimer.nu http://Facebook.com/Jobbpunkt-Mimer