Jobbpunkt Mimer

På Mimer driver vi framgångsrikt Jobbpunkt Mimer som är ett jobb- och matchningscenter för arbetssökande och arbetsgivare i Västerås. Närmare 70 procent av våra deltagare får arbete, startar eget eller påbörjar en utbildning när de är klara.

Jobbpunkt Mimer är en del i vårt arbete med att utveckla våra stadsdelar och förbättra levnadsvillkoren för såväl våra hyresgäster som övriga västeråsare. Vår målsättning är att utveckla nya former och arbetsmodeller för samverkan med arbetsgivare så att 70 procent av de arbetssökande hittar en sysselsättning efter att de deltagit i vårt program.

Vår metod

Vi har utvecklat en metod som vi kallar Propellern. Den handlar om att planera och styra sina tankar och handlingar i rätt riktning – framåt.

Genom Propellern ger vi deltagarna nycklar till att förstå och vilja arbeta för att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Syftet är att kapa tiden det tar för personen att komma i arbete eller studier. Vi jobbar aktivt med individuell coachning, föreläsningar, hälsa, språk och möten med den svenska arbetsmarknaden och kulturen. Tillsammans sätter vi upp mål och jobbar för att det ska bli verklighet.

Kontakta oss

Hör gärna av dig, så berättar vi mer!