Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Flerfamiljshus med 8 våningar.

Ett hissnande bekvämt liv

Nu utvecklas Bäckby i snabb takt. Ett helt nytt centrum växer fram. Här har vi byggt 105 lägenheter med butiker på gatuplan. Du kan ta hissen ner till torget, gå på gym och köpa med lite mat efteråt. Kan du bo mer bekvämt?

Bäckby centrum är ett nav i västra Västerås och nu pågår en stor utveckling av stadsdelen. De närmaste åren kommer det att byggas 400–500 bostäder, nya butiker och nya miljöer i centrum. Mimer har byggt tre hus med 105 lägenheter och butiker på gatuplan.

Lägenheterna är uthyrda. Om någon blir ledig framöver lägg de på Sök ledigt. Så håll ögonen på den sidan om vill flytta till nya Bäckby centrum.

2–4 rum och kök med gårdsterrasser

Husen har byggts på båda sidor om Bäckby Torggata med närhet till grönområden, torgliv, butiker och gym. Från Bäckby är det också nära till många arbetsplatser, Erikslunds köpcentrum och bra kommunikationer till Västerås city.

Ovanför gatuplan, avskilt från stadslivet, finns gårdsterrasser med ytor för avkoppling, gemenskap och lek. I entréplan innanför de större glaspartierna välkomnas man av generösa sociala ytor för såväl spontana som planerade aktiviteter.

Bostäderna är 2:or, 3:or eller 4:or med helkaklade badrum, moderna materialval, smart förvaring och rymliga balkonger.

Bostadsväljaren

Tre punkthus i brun, senapsgul och terrcotta-färgade fasader.
Vy från Bäckby Torggata.
Terrass med pergola, grönytor, lekyta och matplats.
Gemensam terrass med lekplats, odlingar och pergola med bord och stolar på Rubingatan 4 och 8.
Flerfamiljshus med 8 våningar.
Rubingatan 4, åtta våningar.
Kök med dukat bord
Kök och matplats

Bäckby – ett centrum för västra Västerås

De närmaste åren kommer det byggas 400–500 nya bostäder och helt nytt centrum växer fram. Bäckby kännetecknas av sin blandade bebyggelse från villor, radhus, bostadsrätter till hyresrätter, och av sin grönska. Plus bäckbybornas stolthet över sitt bostadsområde.