Kooperativa hyresrätter vid Mälaren

I nya Kajstaden vid Öster Mälarstarand bygger vi kvarteret Sjöodjuret med 65 nya lägenheter från 1 till 4 rum och kök. Sommaren och hösten 2019 kan du flytta in i ett av Västerås mest attraktiva områden.

Intresserad? Så här enkelt gör du din anmälan

  1. Börja med att kolla att dina adressuppgifter är rätt på Mina sidor.
  2. Gå sen till vårt visningsprogram och ta en rundtur. Där ser du vilka bostäder som lediga med planlösning och placering i huset.
  3. Skriv upp numret på lägenheten du är intresserad av.
  4. Mejla dina kontaktuppgifter och lägenhetsnumret till post.nyproduktion@mimer.nu

Det här är Sjöodjuret

Bostäderna håller hög kvalitet och det finns ett stort antal olika planlösningar att välja på. Gemensamt för alla lägenheter är hög standard i vitvaror, på golv och i helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Öppna planlösningar och balkong/uteplats öppnar upp hemmet till livet vid Mälaren. I samma kvarter bygger Kärnhem bostadsrätter och gemensamt har alla boende tillgång till övernattningslägenhet, gemensamhetslokal, parkeringsplatser och en gård med lek- och odlingsytor.

Scrolla ner för att spana in bilder på hur lägenheterna kommer se ut invändigt.

Vad är kooperativ hyresrätt?

Lägenheterna i kvarteret Sjöodjuret kommer att hyras ut som kooperativa hyresrätter. Det innebär att alla som flyttar in i huset bildar en kooperativ ekonomisk förening som tillsammans hyr huset av Mimer. Det är den kooperativa föreningen (alltså hyresgästerna själva) som beslutar om förvaltning och skötsel av fastigheten.

Det här är kooperativ hyresrätt

Hur sker uthyrningen och vad kostar det?

De kooperativa lägenheterna fördelas utifrån poäng i vår bostadskö. Du måste bli medlem i den kooperativa ekonomiska föreningen. En medlemsinsats på 5 000 kr per person. Till det kommer den upplåtelseinsats som betalas in till föreningen beroende på vilken lägenhet du valt: från ca 71 000 till 177 000 kr. Medlemsinsats och upplåtelseinsats får du tillbaka när du flyttar. Till detta kommer givetvis normal månadshyra.