Du som bor i kvarteren Ivar och Kåre

Mimer ska bygga om kvarteret Ivar och Kåre i Centrum. Totalt ska 152 lägenheter få nya badrum, nytt kök och högre standard. Planerad byggtid är 2020–2021.

Aktuellt just nu

Nu börjar vi säga upp korttidskontrakten i kvarteret Josef. Det innebär att en del kommer flytta ut och att de lägenheterna kommer stå tomma till efter ombyggnationen då en ny hyresgäst kan flytta in. I kvarteret Ivar och Kåre säger vi också upp korttidskontrakt. De lägenheterna ska vi använda som tillfälliga lägenheter under ombyggnationen.

Tidplan

Planerad byggstart för ditt grannkvarter Josef är i mars 2019. Om allt går som planerat sätter vi i gång med kvarteret Ivar innan sommaren 2020 och på Kåre efter sommaren 2021. Vi informerar dig om vi behöver justera tidplanen.

Projektkontor på Karlfeldtsgatan

Under tiden vi bygger om de tre kvarteren kommer vårt projektkontor finnas i några lägenheter på Karlfeldtsgatan. Det innebär att personal från bygget kommer röra sig mellan gårdarna innan byggstart på kvarteret Ivar och Kåre.

Inventering av din lägenhet

Inför ombyggnationen kan vi behöva besöka din lägenhet för att kunna planera utförandet av ombyggnationen i detalj. Vi kommer inventera och besiktiga alla lägenheter och huset noggrant. Du får mer information i god tid.

Samrådsgruppens förslag

Utöver det som är nödvändigt att göra i ombyggnationen har du och dina grannar haft möjligheten att påverka genom samrådsgruppens arbete. Gruppen tog fram förslag på utformningen av trapphuset, utemiljön och gemensamma utrymmen som tvättstugor, källare och förråd.  röstades igenom av er hyresgäster. Gruppen tog även fram förslag på material- och färgval för inredningen i kök, badrum och wc.

Samrådsgruppens förslag

Varför bygger vi om?

Huset du bor i byggdes under andra halvan av 1910-talet och bestod då mest av enrummare. Under 1960-talet byggdes lägenheterna om och nu har nästan 20 000 dagar gått sedan dess. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Kontakta oss gärna