Du som bor i kvarteren Ivar och Kåre

Mimer ska bygga om kvarteret Ivar och Kåre i Centrum. Totalt ska 152 lägenheter få nya badrum, nytt kök och högre standard. Planerad byggtid är 2020–2021.

Huset du bor i byggdes under andra halvan av 1910-talet och bestod då mest av enrummare. Under 1960-talet byggdes lägenheterna om och nu har nästan 20 000 dagar gått sedan dess. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Tidplan

Planerad byggstart för ditt grannkvarter Josef är i mars 2019. Om allt går som planerat sätter vi i gång med kvarteret Ivar innan sommaren 2020 och på Kåre efter sommaren 2021. Vi informerar dig om vi behöver justera tidplanen.

Projektkontor på Karlfeldtsgatan

Under tiden vi bygger om de tre kvarteren kommer vårt projektkontor finnas i några lägenheter på Karlfeldtsgatan. Det innebär att personal från bygget kommer röra sig mellan gårdarna innan byggstart på kvarteret Ivar och Kåre.

Inventering av din lägenhet

Inför ombyggnationen kan vi behöva besöka din lägenhet för att kunna planera utförandet av ombyggnationen i detalj. Vi kommer inventera och besiktiga alla lägenheter och huset noggrant. Du får mer information i god tid.

Kontakta oss gärna