Etapp 1

Mimer ska bygga om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 1; Drevjaktsvägen, Spårhundsvägen och Drevervägen.

Aktuellt

Nu har en inbjudan till Öppet hus gått ut till alla som bor på etapp 1. Se stycket nedan.

Även röstningsbroschyren har skickats ut till dig. Här ska du rösta på tre olika alternativ av kök och badrum, samt en temalekpark och ett alternativ av staket. Du kan enkelt rösta även hemifrån, antingen på den blankett som följer med i slutet av broschyren eller direkt här på hemsidan. Läs mer under rubriken Röstningsbroschyren.

Öppet hus och röstning

Du kan enkelt rösta hemifrån, både digitalt och via post. I röstningsbroschyren finns en tillhörande röstningsblankett, som du i lugn och ro kan fylla i hemma. När du är klar klipper du ut blanketten och skickar in den till oss. Inget frimärke behövs, portot är redan betalt. Det går även att rösta direkt här på hemsidan.

Det som du kan vara med och påverka är vilka alternativ av kök och badrum, val av temalekpark samt vilken variant av staket som ska finnas på området. I röstningsbroschyren hittar du instruktioner om hur röstningsproceduren går till.

Senast 30 september behöver vi ha din röst.

Du är även välkommen till Möteslokalen på Karlfeldtsplatsen 12, den 25 september. Vi finns på plats mellan klockan 10–12 för att ta emot dina eventuella synpunkter, frågor och din röstningsblankett – om du inte röstar hemifrån vill säga. Lokalen är belägen mellan Coop och Skallbergskrogen.

Rösta digitalt här >>

Drop in

Du har även möjlighet att träffa oss vid två olika Drop in på området. Där kan du lyfta fram dina synpunkter och ställa frågor till oss som du har kring ombyggnationen.

Drop in – 12 september kl 17-18
Drop in – 18 september kl 18-19­

Vi träffas då på Drevervägen 9.

Röstningsbroschyren

Du kan enkelt rösta hemifrån, både digitalt och via post.

I slutet av Röstningsbroschyren sitter en röstningsblankett. Där ska du rösta mellan tio olika alternativ av kök och badrum, två lekplatser och två olika staket. För kök och badrum får du välj tre olika alternativ.

När du har gjort dina val klipper du ut blanketten, viker ihop den och lägger på i postlådan. Inget frimärke behövs, portot är redan betalt.

Du kan också rösta direkt här på hemsidan genom att följa länken nedan.

Senast 30 september behöver vi ha din röst.

De tre alternativ som får flest röster av kök och badrum kommer sedan att användas i samband med vår ombyggnation av Gryta etapp 1. Detsamma gäller för den lekplats och det staket som fått flest röster.

När du lite längre fram i tiden ska välja ditt faktiska kök och badrum, kommer det gå att kombinera de olika alternativen som blivit framröstade. Du kan till exempel välja alternativ etts kök och alternativ tvås badrum.

Katalogen är framtagen av exempelbilder, med reservation för ändringar från leverantörer och tillverkare. Detta är endast idébilder för materialval och inte hur ditt faktiska kök och badrum senare kommer vara uppbyggt.

Rösta digitalt här >>

Alternativ 1, eller alternativ 2

I renoveringen kan du även välja mellan alternativ 1; totalrenovering och alternativ 2; köks- och badrumsrenovering. De olika alternativen har två olika hyresnivåer.

Alternativ 1 (Totalrenovering)
Kök och badrum. Nya garderober, socklar, foder innerdörrar samt ytskikt på väggar, golv och tak i lägenhetens samtliga rum.

Alternativ 2 (Köks- och badrumsrenovering)
Kök och badrum.

Plusval

I brevet som skickade ut innan sommaren gällande Plusval, har ett par fel smugit sig in.

 • Nytt kakel i köket ingår inte i Plusval, utan är ett tillval.
 • Nya garderober ingår inte i Plusval.

För dig som väljer alternativ 1, totalrenovering i din ombyggnation, upphör Plusval. Mimer tar då över ansvaret för underhåll av lägenhetens ytskikt som tidigare legat på dig som hyresgäst i valfritt lägenhetsunderhåll, Plusval.

För dig som väljer alternativ 2, köks- och badrumsrenovering kvarstår valfritt lägenhetsunderhåll, Plusval. Det innebär att du som hyresgäst kan beställa till exempel nya golv eller tapeter efter ombyggnationen, enligt de bestämmelser som gäller sen tidigare.

Det här ska vi göra

För att huset och lägenheterna ska hålla många år till behöver ombyggnationen en grundnivå.

Den innefattar bland annat att vi byter samtliga elinstallationer, samt vatten-, värme- och avloppsrör. Huset behöver även bli mer energieffektivt så att värmen stannar kvar i lägenheterna. Det åtgärdar vi genom att isolera tak, byta dörrar och fönster samt sätta in ny ventilation.

Kök, badrum och wc kommer genomgå en renovering. Badrummen anpassas till dagens standard och normer. Lägenheternas golv, väggar samt innertak kommer få nya ytskikt, om du som hyresgäst väljer totalrenovering.

Eftersom alla installationer i marken kommer bytas, tar vi ett helhetsgrepp om den yttre miljön. Körytorna blir bredare och marknivåerna jämnas ut. Vi bygger nya lekplatser och grillplatser. Nya träd och buskar planteras. Utegymsredskap monteras på Spårhundsvägen. Belysningen ses över och kompletteras för att skapa ett ljusare och tryggare område.

Mimer bygger om delar av de tvättstugor som finns i området till smålägenheter. Tvättstugorna kommer inte att försvinna, de blir bara mindre. De kommer att yteffektiviseras och förses med utrustning för grovtvätt och nya maskiner för vanlig tvättning. I samtliga lägenheter ingår dessutom en ny tvättmaskin i den framförhandlade hyran.

Innehåll kök

Ingår i båda alternativen för köksrenovering:

 • Ny kombinerad kyl och frys (gäller 2 rok)
 • Ny separat kyl och frys (gäller 3-6 rok)
 • Ny spis med induktionshäll och varmluftsugn
 • Nya skåpluckor
 • Nya bänk- och väggskåp
 • Ny bänkskiva
 • Ny diskbänk
 • Nytt kakel ovan diskbänk
 • Förberett för diskmaskin
 • Vitmålade väggar
 • Vitmålat tak
 • Ny linoleummatta
 • Ny spiskåpa
 • Ny kran
 • Nya, vita socklar och foder
 • Ny bänkbelysning
 • Ny innerdörr

Innehåll badrum

Ingår i båda alternativen för badrumsrenovering:

 • Helkaklade väggar
 • Målat tak
 • Ny våtrumsmatta
 • Nya kranar, handfat och dusch
 • Ny toalett
 • Ny tvättmaskin
 • Spegelskåp med belysning och eluttag
 • Dusch med duschväggar, eller badkar med skärmvägg
 • Handdukstork
 • Högskåp
 • Ny belysning
 • Tryckstyrd termostatblandare
 • Nya handdukshängare
 • Ny innerdörr

Din nya hyra

Förhandlingen om din nya hyra är klar och breven har skickats ut till alla i etapp 1. Under hösten kommer vi bjuda in dig och dina grannar till ett andra Bomöte för mer information.

Tidplan

Planerad byggstart är under 2019/2020. Detaljerad tidplan kommer när det närmar sig.

Det här sker fram till byggstart:

 1. Bomöte 2
 2. Öppet hus med röstning
 3. Hyresgästgodkännande
 4. Redovisning av röstning
 5. Val av inredningspaket
 6. Byggstart, utvändigt
 7. Byggstart, invändigt

Samråd

Vi startar samrådsgruppen under 2019. Efter ett par träffar så märkte vi tydligt att många var intresserade att vara med och påverka olika val i ombyggnationen.
Vi beslutade då att avsluta samrådsgruppens arbete för att arbeta fram en ny modell där alla hyresgäster som vill, kan vara med och påverka.

Vi arbetar nu med varje etapp för sig. Först ut är Etapp 1; Drevjaktsvägen, Spårhundsvägen och Drevervägen.

Minnesanteckningar Samråd 1 – Gryta etapp 1

Viktigt att uppdatera dina uppgifter

Vi kommer skicka ut mycket information till dig digitalt. Logga därför in på Mina sidor och uppdatera dina uppgifter så att våra sms och mejl kommer fram till dig. Om det inte går att nå dig på mejl eller sms, kontakta Katrin Cederborg på 021-39 73 85.

Kan jag bo kvar?

Under den första fasen, när vi gör det utvändiga arbetet kan du bo kvar. När arbetet inne i lägenheten börjar kan du inte bo hemma. Vi beräknar att renoveringen av din lägenhet tar 3-5 månader. Vi hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende i närområdet och ordnar med flytthjälp. Din ombyggnadssamordnare, Katrin Cederborg, kommer kontakta dig i god tid.

Vill du byta lägenhet?

Om du vill slippa bo i tillfälligt boende under byggtiden kan möjligheten finnas att flytta direkt till en nyrenoverad lägenhet i området. Då kan du samtidigt passa på att byta till ett större eller mindre boende. De nyrenoverade lägenheterna som blir lediga i området erbjuder vi i första hand till er som berörs av ombyggnationen. Vi kommer publicera de lediga lägenheterna på mimer.nu/sok-ledigt.

Är du intresserad av att byta lägenhet behöver du skapa en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.