Etapp 2

Mimer ska bygga om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 2; Brunbjörnsvägen, Björnjaktsvägen och Vargjaktsvägen.

Aktuellt

Röstningsresultat just nu – än finns tid kvar att rösta

I skrivande stund har alternativ 1, 7 och 8 bland kök/badrum i röstningsbroschyren fått flest röster.
Alternativ 1, Djurtema, är det flest personer som röstat på som kommande lekplats i området.

Röstningsbroschyren har landat i brevlådan – har du fått den digitalt också?

Nu har röstningsbroschyren gått ut till dig och dina grannar. Här kan du rösta bland 10 olika alternativ av kök och badrum, samt utemiljön i ditt område.

Du som angett en aktuell mejladress på Mina sidor har även fått röstningsbroschyren digitalt, samt en länk där du kan lämna din röst direkt i datorn eller mobilen.

Senast 17 januari behöver vi ha din röst. Läs mer om röstningsbroschyren här nedan.

Välkommen på Drop in

Tillsammans med röstningsbroschyren fick du en inbjudan till Drop in. Här har du möjlighet att ställa frågor till oss som rör din ombyggnation. Se inbjudan längre ner på sidan.

Hur ligger vi till med hyran?

Förhandlingen av hyran pågår.

Röstningsbroschyren

I röstningsbroschyren hittar du 10 olika alternativ av kök och badrum. Här har du möjligheten att rösta på tre olika alternativ. Du väljer alltså till exempel Alternativ 1, 2 och 5 av kök och badrum. Vid det här tillfället går det inte att kombinera de olika alternativen kök och badrum.

När röstningen är avslutad är det de tre alternativen av kök och badrum som fått flest röster, som du kommer kunna välja mellan lite längre fram i din ombyggnation. Då går det att kombinera om du till exempel vill ha köket i Alternativ 1 och badrummet i Alternativ 2 (om de var med bland de tre alternativen som blev framröstade vill säga).

Du kan även rösta på delar av utemiljön.

Du som angett en aktuell mejladress på Mina sidor har även fått broschyren och en länk att rösta digitalt till din mejl. En röst per hushåll gäller.

Senast 17 januari behöver vi ha din röst.

Drop in

Om du har frågor du vill ställa oss, eller behöver hjälp med att gå igenom röstningsbroschyren, kan du träffa oss vid Drop in. Vi bjuder in till två olika tillfällen i ditt område. Lyft gärna dina funderingar här.

Drop in 1 – 13 januari kl 15-16.30
Drop in 2 – 15 januari kl 17-18.30

Vi träffas på Björnjaktsvägen 32.

Samråd

Vi startar samrådsgruppen under 2019. Efter ett par träffar så märkte vi tydligt att många var intresserade att vara med och påverka olika val i ombyggnationen.
Vi beslutade då att avsluta samrådsgruppens arbete för att arbeta fram en ny modell där alla hyresgäster som vill, kan vara med att påverka.

Vi kommer nu att arbeta med varje etapp för sig.

Tidplan

Planerad byggstart är under 2020/2021. Detaljerad tidplan kommer när det närmar sig.

Det här sker fram till byggstart:

  1. Hyresförhandling
  2. Drop in med röstning
  3. Bomöte 2
  4. Hyresgästgodkännande
  5. Val av inredningspaket
  6. Byggstart, utvändigt
  7. Byggstart, invändigt

Din nya hyra

Under hösten planeras förhandlingen av hyrorna att starta för er på Etapp 2.

Viktigt att uppdatera dina uppgifter

Vi kommer skicka ut mycket information till dig digitalt. Logga därför in på Mina sidor och uppdatera dina uppgifter så att våra sms och mejl kommer fram till dig. Om det inte går att nå dig på mejl eller sms, kontakta Katrin Cederborg på 021-39 73 85.

Kan jag bo kvar?

Under den första fasen, när vi gör det utvändiga arbetet kan du bo kvar. När arbetet inne i lägenheten börjar kan du inte bo hemma. Vi beräknar att renoveringen av din lägenhet tar 3-5 månader. Vi hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende i närområdet och ordnar med flytthjälp. Din ombyggnadssamordnare, Katrin Cederborg, kommer kontakta dig i god tid.

Vill du byta lägenhet?

Om du vill slippa bo i tillfälligt boende under byggtiden kan möjligheten finnas att flytta direkt till en nyrenoverad lägenhet i området. Då kan du samtidigt passa på att byta till ett större eller mindre boende. De nyrenoverade lägenheterna som blir lediga i området erbjuder vi i första hand till er som berörs av ombyggnationen. Vi kommer publicera de lediga lägenheterna på mimer.nu/sok-ledigt.

Är du intresserad av att byta lägenhet behöver du skapa en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till vår serviceanmälan på 021-39 70 00, eller via Mina sidor.