Etapp 2

Mimer ska bygga om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 2; Brunbjörnsvägen, Björnjaktsvägen och Vargjaktsvägen.

Aktuellt

Minibroschyren Röstningsresultat

Nu har vi skickat ut en minibroschyr med alla röstningsresultat. Där kan du se med bild och text vilka alternativ som blev framröstade. Du kan även titta i broschyren direkt här på webben och längre ner på sidan finner du också de framröstade alternativen.

Broschyr Röstningsresultat Gryta, etapp 2

Vill du titta på alla alternativen igen och jämföra de olika förslagen och vinnarna?

Röstningsbroschyr Gryta etapp 2

Nu börjar vi hyra ut som korttidskontrakt

För att vara säkra på att ha tillgång till evakueringslägenheter under ombyggnationen av Gryta, kommer vi från och med nu att hyra ut vissa lägenheter i området som korttidskontrakt. Det innebär att vi endast hyr ut lägenheten fram tills att vi behöver den som evakueringslägenhet i samband med ombyggnationen.

Hur går det med hyran?

Hyresförhandlingen för Gryta etapp 2’s ombyggnation är igång. Vi meddelar dig när din nya hyra är klar.

Röstningsresultat

Kök och badrum

Följande kök och badrum kommer du kunna välja mellan i din ombyggnation. Det går bra att kombinera de olika alternativen och till exempel välja kök Alternativ 1 och badrum Alternativ 8.

 • Alternativ 1
 • Alternativ 7
 • Alternativ 8

Vi kommer kontakta dig i god tid innan ombyggnationen startar, så att du kan göra dina val.

Lekplats

I ombyggnationen kommer det bli två olika lekplatser. En för Vargjaktsvägen och en för Brunbjörnsvägen och Björnjaktsvägen. Nedan alternativ fick flest röster på respektive adresser och är de teman som kommer att användas.

 • Vargjaktsvägen: Djurtema
 • Brunbjörnsvägen och Björnjaktsvägen: Resetema

Samråd

Vi startar samrådsgruppen under 2019. Efter ett par träffar så märkte vi tydligt att många var intresserade att vara med och påverka olika val i ombyggnationen.
Vi beslutade då att avsluta samrådsgruppens arbete för att arbeta fram en ny modell där alla hyresgäster som vill, kan vara med att påverka.

Vi kommer nu att arbeta med varje etapp för sig.

Tidplan

Byggstart sker när etapp 1 är klar. Detaljerad tidplan kommer när det närmar sig.

Vad händer sen?

 • Hyresförhandling
 • Projektplan skickas ut
 • Hyresgästgodkännande skickas ut
 • Mimer kontaktar dig om tillfälligt boende
 • Du gör ditt val av inredningspaket
 • Flyttlasset går
 • Byggstart
 • Tillbakaflytt

Din nya hyra

Hyresförhandlingen med Hyresgästföreningen pågår. Vi kommer kontakta dig så snart din nya hyra är klar.

Viktigt att uppdatera dina uppgifter

Vi kommer skicka ut mycket information till dig digitalt. Logga därför in på Mina sidor och uppdatera dina uppgifter så att våra sms och mejl kommer fram till dig. Om det inte går att nå dig på mejl eller sms, kontakta Katrin Cederborg på 021-39 73 85.

Kan jag bo kvar?

Under den första fasen, när vi gör det utvändiga arbetet kan du bo kvar. När arbetet inne i lägenheten börjar kan du inte bo hemma. Vi beräknar att renoveringen av din lägenhet tar 3-5 månader. Vi hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende i närområdet och ordnar med flytthjälp. Din ombyggnadssamordnare, Katrin Cederborg, kommer kontakta dig i god tid.

Vill du byta lägenhet?

Om du vill slippa bo i tillfälligt boende under byggtiden kan möjligheten finnas att flytta direkt till en nyrenoverad lägenhet i området. Då kan du samtidigt passa på att byta till ett större eller mindre boende. De nyrenoverade lägenheterna som blir lediga i området erbjuder vi i första hand till er som berörs av ombyggnationen. Vi kommer publicera de lediga lägenheterna på mimer.nu/sok-ledigt.

Är du intresserad av att byta lägenhet behöver du skapa en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till vår serviceanmälan på 021-39 70 00, eller via Mina sidor.