Etapp 3

Mimer ska bygga om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 3; Illervägen, Minkvägen och Uttervägen.

Aktuellt just nu

Nya lägenheter på Gryta – anmäl ditt intresse

I ombyggnationen av Gryta byggs delar av tvättstugorna på etapp 1 om till fullt utrustade och moderna boenden. Till lägenheterna hör också ett förråd, och en uteplats med altanräcke och stenplattor.

Nu har du möjligheten att anmäla ditt intresse för de nyproducerade lägenheterna på Drevervägen och Drevjaktsvägen.

Lägenheterna består av:

 • 4 st: 1 rok, 27-32 kvm
 • 3 st: 2 rok, 46-50 kvm

Kök
Modernt kök med vita luckor och vitt kakel ovan diskbänk. Kombinerad kyl och frys, samt spis med induktionshäll och varmluftsugn. Ekparkett och vitmålade väggar.

Badrum
Kaklat badrum med vita blanka plattor och en mellangrå våtrumsmatta. Duschhörna med glasdörrar och eldriven handdukstork.

Övriga lägenheten
Vitmålade väggar och genomgående ekparkett. Vita socklar, dörrfoder och fönsterlister. Säkerhetsdörr, 3-glasfönster och altandörr med separat låscylinder. Uteplats med altanräcke och betongplattor.

Hitta mer information om hyror och planritningar över lägenheterna i länken nedan:

Nya lägenheter på Gryta

Intresserad?
Vid intresse eller frågor kontaktar du Pernilla Lindh på 021-39 72 14 eller pernilla.lindh@mimer.nu

Nu startar vi med direktflyttar

Istället för att flytta fram och tillbaka till en tillfällig evakueringslägenhet under renoveringstiden, erbjuder vi dig nu möjligheten att flytta direkt till en färdigrenoverad lägenhet. Du kanske samtidigt vill passa på att byta till en större eller mindre lägenhet?

De aktuella lägenheterna kommer först och främst erbjudas till er som bor inom de tre etapperna på Gryta som berörs av ombyggnationen. Du konkurrerar alltså bara med dina grannar. Tidplanen för ombyggnationen styr i första hand erbjudandet, men även din köpoäng kan påverka.

De lägenheter som inte blir uthyrda i första skedet kommer sedan att publiceras på hemsidan för resten av kön när det är 3-4 månader kvar till inflytt.

Samtidigt pågår övrig uthyrning på Gryta av vanliga hyresavtal och korttidsavtal. Det är orenoverade lägenheter och publiceras på mimer.nu.

Hur anmäler jag intresse?
Anmäl ditt intresse snarast genom att kontakta Pernilla på pernilla.lindh@mimer.nu eller 021-39 72 14. Tänk på att specificera noggrant vad du vill flytta till så vi inte erbjuder dig lägenheter du inte är intresserad av.

Då vi är tidigt ute och lägenheterna inte är lediga för dagen, kommer dessa inte gå att se här på hemsidan och ingen visning av lägenheten kommer kunna erbjudas. Lägenheterna kommer vid inflytt ha genomgått en totalrenovering.

Din köpoäng nollställs om du väljer att byta lägenhet.

Är du inte registrerad som sökande i vår bostadskö?
Registrera dig på mimer.nu eller kontakta vårt kundcenter på kundcenter@mimer.nu eller 021-39 70 00.

Obs! En direktflytt kan bara du som har ett tillsvidareavtal göra (inte korttidskontrakt).

Tre olika etapper

Som vi tidigare informerat om delas ombyggnationen av Gryta upp i tre olika etapper.

 • Etapp 1 – Drevjaktsvägen, Spårhundsvägen och Drevervägen
 • Etapp 2 – Brunbjörnsvägen, Björnjaktsvägen och Vargjaktsvägen
 • Etapp 3 – Illervägen, Minkvägen och Uttervägen

Vi räknar med att varje etapp tar cirka 1 – 1,5 år att färdigställa. Det kommer troligtvis även bli ett uppehåll mellan etapperna.

Vad sker just nu?

Etapp 1

På etapp 1 har vi precis fått in alla Hyresgästgodkännanden och de boende har nu fått börja göra sina färg- och inredningsval.

Den invändiga ombyggnationen planeras starta i januari 2021. En del markarbeten och arbeten med nya lägenheter har redan startat och pågår för fullt.

Etapp 2

Inga förberedande arbeten är planerade för tillfället.

Etapp 3

Inga förberedande arbeten är planerade för tillfället.

Nu börjar vi hyra ut som korttidskontrakt

För att vara säkra på att ha tillgång till evakueringslägenheter under ombyggnationen av Gryta, kommer vi från och med nu att hyra ut vissa lägenheter i området som korttidskontrakt. Det innebär att vi endast hyr ut lägenheten fram tills att vi behöver den som evakueringslägenhet i samband med ombyggnationen.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Passa redan nu på att uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor. Om du har en aktuell mejladress inlagd kommer du kunna rösta digitalt.

Samråd

Vi startade samrådsgruppen under 2019. Efter ett par träffar så märkte vi tydligt att många var intresserade att vara med och påverka olika val i ombyggnationen.
Vi beslutade då att avsluta samrådsgruppens arbete för att arbeta fram en ny modell där alla hyresgäster som vill, kan vara med att påverka.

Vi kommer nu att arbeta med varje etapp för sig.

Vi kommer arbeta med ett röstningsförfarande och det innebär att man kan sitta hemma och göra sin röst hörd, för dem som vill kommer vi att bjuda in till Drop in med röstning.

Röstningsbroschyr samt inbjudan till Drop in kommer att skickas hem till er samt publiceras här på Hemsidan. OBS! Om du vill kunna rösta digitalt är det viktigt att du fyller i en aktuell mejladress på Mina sidor. 

Tidplan

Byggstart sker när etapp 2 är klar. Tidplan kommer när det närmar sig.

Det här sker fram till byggstart:

 1. Löpande information skickas ut
 2. Inventeringar
 3. Öppet hus med vimmel
 4. Inventeringar
 5. Röstningsbroschyr skickas ut
 6. Drop in-tillfällen
 7. Hyresförhandling
 8. Projektplan skickas ut
 9. Hyresgästgodkännande
 10. Val av inredningspaket
 11. Flytten går till evakueringslägenhet
 12. Byggstart
 13. Återflytt

Din nya hyra

Ingen tid är satt ännu för förhandling om de nya hyrorna.

Viktigt att uppdatera dina uppgifter

Vi kommer skicka ut mycket information till dig digitalt. Logga därför in på Mina sidor och uppdatera dina uppgifter så att våra sms och mejl kommer fram till dig. Om det inte går att nå dig på mejl eller sms, kontakta Katrin Cederborg på 021-39 73 85.

Kan jag bo kvar?

Under den första fasen, när vi gör det utvändiga arbetet kan du bo kvar. När arbetet inne i lägenheten börjar kan du inte bo hemma. Vi beräknar att renoveringen av din lägenhet tar 3-5 månader. Vi hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende i närområdet och ordnar med flytthjälp. Din ombyggnadssamordnare, Katrin Cederborg, kommer kontakta dig i god tid.

Vill du byta lägenhet?

Om du vill slippa bo i tillfälligt boende under byggtiden kan möjligheten finnas att flytta direkt till en nyrenoverad lägenhet i området. Då kan du samtidigt passa på att byta till ett större eller mindre boende. De nyrenoverade lägenheterna som blir lediga i området erbjuder vi i första hand till er som berörs av ombyggnationen.

Är du intresserad av att byta lägenhet behöver du skapa en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.