Etapp 3

Mimer ska bygga om lägenheterna i ditt område. Här hittar du information om ombyggnationen i Etapp 3; Illervägen, Minkvägen och Uttervägen.

Aktuellt just nu

Tre olika etapper

Som vi tidigare informerat om delas ombyggnationen av Gryta upp i tre olika etapper.

 • Etapp 1 – Drevjaktsvägen, Spårhundsvägen och Drevervägen
 • Etapp 2 – Brunbjörnsvägen, Björnjaktsvägen och Vargjaktsvägen
 • Etapp 3 – Illervägen, Minkvägen och Uttervägen

Vi räknar med att varje etapp tar cirka 1 – 1,5 år att färdigställa. Det kommer troligtvis även bli ett uppehåll mellan etapperna.

Vad sker just nu?

Etapp 1

På etapp 1 samlar vi just nu in alla Hyresgästgodkännanden. Intresset för ombyggnationen är stort; i dagsläget saknar vi endast tre stycken påskrifter.

Ingen tidplan är ännu satt för byggstart, men vi siktar på att starta den invändiga ombyggnationen efter årsskiftet 2020. En del markarbeten och arbete med nya lägenheter kommer att starta tidigare.

När tidplanen är klar börjar vi publicera lägenheter för direktflytt på mimer.nu/sok-ledigt. De nyrenoverade lägenheterna som blir lediga i området erbjuder vi i första hand till er som berörs av ombyggnationen på Gryta.

Är du intresserad av att byta lägenhet? Då skapar du en ansökan på Mina sidor. Kom ihåg att uppdatera dina uppgifter om du redan står som sökande.

Etapp 2

Inga förberedande arbeten är planerade för tillfället.

Etapp 3

Inga förberedande arbeten är planerade för tillfället.

Nu börjar vi hyra ut som korttidskontrakt

För att vara säkra på att ha tillgång till evakueringslägenheter under ombyggnationen av Gryta, kommer vi från och med nu att hyra ut vissa lägenheter i området som korttidskontrakt. Det innebär att vi endast hyr ut lägenheten fram tills att vi behöver den som evakueringslägenhet i samband med ombyggnationen.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Passa redan nu på att uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor. Om du har en aktuell mejladress inlagd kommer du kunna rösta digitalt.

Samråd

Vi startar samrådsgruppen under 2019. Efter ett par träffar så märkte vi tydligt att många var intresserade att vara med och påverka olika val i ombyggnationen.
Vi beslutade då att avsluta samrådsgruppens arbete för att arbeta fram en ny modell där alla hyresgäster som vill, kan vara med att påverka.

Vi kommer nu att arbeta med varje etapp för sig.

Vi kommer arbeta med ett röstningsförfarande och det innebär att man kan sitta hemma och göra sin röst hörd, för dem som vill kommer vi att bjuda in till Drop in med röstning.

Vi planerar att utföra denna röstning samt hålla Drop in under senhösten/vintern 2020/2021.

Röstningsbroschyr samt inbjudan till Drop in kommer att skickas hem till er samt publiceras här på Hemsidan. OBS! Om du vill kunna rösta digitalt är det viktigt att du fyller i en aktuell mejladress på Mina sidor. 

Tidplan

Byggstart sker när etapp 2 är klar. Tidplan kommer när det närmar sig.

Det här sker fram till byggstart:

 1. Löpande information skickas ut
 2. Inventeringar
 3. Öppet hus med vimmel
 4. Inventeringar
 5. Röstningsbroschyr skickas ut
 6. Drop in-tillfällen
 7. Hyresförhandling
 8. Projektplan skickas ut
 9. Hyresgästgodkännande
 10. Val av inredningspaket
 11. Flytten går till evakueringslägenhet
 12. Byggstart
 13. Återflytt

Din nya hyra

Ingen tid är satt ännu för förhandling om de nya hyrorna.

Viktigt att uppdatera dina uppgifter

Vi kommer skicka ut mycket information till dig digitalt. Logga därför in på Mina sidor och uppdatera dina uppgifter så att våra sms och mejl kommer fram till dig. Om det inte går att nå dig på mejl eller sms, kontakta Katrin Cederborg på 021-39 73 85.

Kan jag bo kvar?

Under den första fasen, när vi gör det utvändiga arbetet kan du bo kvar. När arbetet inne i lägenheten börjar kan du inte bo hemma. Vi beräknar att renoveringen av din lägenhet tar 3-5 månader. Vi hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende i närområdet och ordnar med flytthjälp. Din ombyggnadssamordnare, Katrin Cederborg, kommer kontakta dig i god tid.

Vill du byta lägenhet?

Om du vill slippa bo i tillfälligt boende under byggtiden kan möjligheten finnas att flytta direkt till en nyrenoverad lägenhet i området. Då kan du samtidigt passa på att byta till ett större eller mindre boende. De nyrenoverade lägenheterna som blir lediga i området erbjuder vi i första hand till er som berörs av ombyggnationen. Vi kommer publicera de lediga lägenheterna på mimer.nu/sok-ledigt.

Är du intresserad av att byta lägenhet behöver du skapa en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.