Du som bor i kvarteret Josef

Kvarteret Josef är ett anrikt kvarter som byggdes i början av 1900-talet. Nu, efter drygt 100 år står kvarteret inför en omfattande och nödvändig ombyggnation så att fastigheten och din lägenhet kan hålla i många år till.

Aktuellt just nu

Nu håller etapp 3 på att flytta tillbaka till sina nyrenoverade lägenheter.
I etapp 4 och 5 pågår ombyggnationen och etapp 6 har byggstart 15 juni.

Utemiljön

När etapp 3 är klart planerar vi för att iordningställa en del av innergården. Där ska du och dina grannar kunna vara under sommaren och njuta av det förhoppningsvis fina vädret.

Vi har börjat montera nya dörrar till trapphus och källare. Under vecka 19 planerar vi att börja montera förråden i källaren. Så fort det är klart får du information om när dina saker är tillbaka från magasineringen.

Inom de närmaste veckorna kommer Peab igång med markarbeten. Första åtgärden blir nya trappor. När det är dags för ditt trapphus får du information om hur och om det kommer att påverka dig under tiden.

Vi håller i dagsläget tidplanen, med tanke på Covid-19 har vi än så länge klarat oss bra.

Etapp 3

Lilla Nygatan 1-3: Tillbakaflyttar har påbörjats.

Etapp 4

Utanbygatan 2A, 4A-B: Ombyggnation pågår.

Etapp 5

Utanbygatan 2B, Alléstigen 7A-B: Ombyggnation pågår.

Etapp 6

Under maj och början på juni sker flyttar till tillfälligt boende för alla i etapp 6.

Tidplan

Det tar ungefär ett år att bygga om alla lägenheterna i ditt kvarter. Efter det tillkommer några månader för uppfräschning av gården.

Du flyttar till ditt tillfälliga boende cirka en månad innan byggstarten. Vi planerar att utföra ombyggnationen preliminärt i följande etapper: