Du som bor i kvarteren Kolmilan och Kolaren, Stentorpet

Huset du bor i byggdes under mitten av 60-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Mimer planerar att bygga om kvarteret Kolmilan 1 och Kolaren 1. Inför ombyggnationen vill vi gärna träffa dig för att berätta mer om hur det går till och svara på dina frågor. Vi vill också höra vad du tycker är viktigt för att du ska trivas och om du själv har några idéer för den kommande ombyggnationen.

Aktuellt just nu

En undersökning inför kommande ombyggnation på Stentorpet pågår just nu. Det är en digital enkät som skickats till alla som har e-post. De som inte har e-post får enkäten i ett brev. Genom enkäten samlar vi in alla synpunkter och behov.

Välkommen till Öppet hus

Inför ombyggnationen vill vi gärna träffa dig för att berätta mer om hur det går till och svara på dina frågor. Vi vill också höra vad du tycker är viktigt för att du ska trivas och om du själv har några idéer för den kommande ombyggnationen.

Tid: 16 april kl 10–12 och kl 16–18
Plats: Inne på gården Stenstorpsgatan 12, vid lekplatsen.

Kom när det passar dig! Vi finns på plats tillsammans med Hyresgästföreningen.

Kommer hyran att höjas?

Efter ombyggnationen blir din hyra högre. Hur mycket den höjs beror på renoveringens omfattning och hur hyresnivåerna ser ut för likvärdiga lägenheter i Västerås. När det är klart vilka åtgärder ombyggnationen ska omfatta förhandlar vi hyrorna med Hyresgästföreningen. Efter det får du veta din nya hyra.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 10 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 3–5 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.