Du som bor i kvarteren Kolmilan och Kolaren, Stentorpet

Huset du bor i byggdes under mitten av 60-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Aktuellt just nu

Just nu pågår inventering av lägenheter och fastigheter, som beräknas vara klar till hösten.

En ny gemensam enkät med Hyresgästföreningen

En enkät där ni har fått fylla i era åsikter kring ombyggnationen har tidigare gått ut till er hyresgäster. Nu har vi, i samråd med Hyresgästföreningen, i stället kommit överens om att skapa en gemensam enkät som ska ligga till grund för framtida hyresförhandling där vi i diskussionerna tar hänsyn till era svar och åsikter. Det är därför viktigt att du fyller i den nya enkäten så att vi får reda på vad ni tycker och tänker kring framtida ombyggnation.

Vi håller för närvarande på att ta fram enkäten. När den är klar skickar vi ut den till alla berörda hyresgäster både via e-post och i pappersform.

Hur gick Öppet hus?

Den 16 april hölls ett Öppet hus där över 100 personer kom.

Minnesanteckningar från Öppet hus för Kolmilan och Kolaren (pdf)

Tidplan

Den preliminära byggstarten är under hösten 2020 eller i början av 2021.

Kommer hyran att höjas?

Efter ombyggnationen blir din hyra högre. Hur mycket den höjs beror på renoveringens omfattning och hur hyresnivåerna ser ut för likvärdiga lägenheter i Västerås. När det är klart vilka åtgärder ombyggnationen ska omfatta förhandlar vi hyrorna med Hyresgästföreningen. Efter det får du veta din nya hyra.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 10 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 3–5 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till Felanmälan.