Etapp 2 – Kolaren

Huset du bor i byggdes under mitten av 60-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Aktuellt just nu

Nu har röstningsbroschyren gått ut till dig och dina grannar. Här kan du rösta bland 10 olika alternativ av kök och badrum, trapphusen, samt delar av utemiljön i ditt område.

Du som angett en aktuell mejladress på Mina sidor har även fått röstningsbroschyren digitalt, samt en länk där du kan lämna din röst direkt i datorn eller mobilen.

Senast 14 februari behöver vi ha din röst. Läs mer om röstningsbroschyren här nedan.

Tillsammans med röstningsbroschyren fick du en inbjudan till Drop in. Här har du möjlighet att ställa frågor till oss som rör din ombyggnation. Se inbjudan längre ner på sidan.

Förhandlingen av hyran pågår med Hyresgästföreningen.

Tack till alla er som svarade på den gemensamma enkäten från Mimer och Hyresgästföreningen!

Röstningsbroschyren

I röstningsbroschyren hittar du 10 olika alternativ av kök och badrum. Här har du möjligheten att rösta på tre olika alternativ. Du väljer alltså till exempel Alternativ 1, 2 och 5 av kök och badrum. Vid det här tillfället går det inte att kombinera de olika alternativen kök och badrum.

När röstningen är avslutad är det de tre alternativen av kök och badrum som fått flest röster, som du kommer kunna välja mellan lite längre fram i din ombyggnation. Då går det att kombinera om du till exempel vill ha köket i Alternativ 1 och badrummet i Alternativ 2 (om de var med bland de tre alternativen som blev framröstade vill säga).

Du kan även rösta på färgsättningar av ditt trapphus, samt delar av utemiljön.

Du som angett en aktuell mejladress på Mina sidor har även fått broschyren och en länk att rösta digitalt till din mejl. En röst per hushåll gäller.

Senast 14 februari behöver vi ha din röst.

Drop in

Om du har frågor du vill ställa oss, eller behöver hjälp med att gå igenom röstningsbroschyren, kan du träffa oss vid Drop in. Vi bjuder in till två olika tillfällen i ditt område. Lyft gärna dina funderingar här.

Drop in 1 – 4 februari kl 17-18.30
Drop in 2 – 13 februari kl 13.30-15

Vi träffas vid lokalen på baksidan av Stentorpsgatan 10.

En ny gemensam enkät med Hyresgästföreningen

Enkäten som skickades ut till alla boende på Kolmilan ligger till grund för framtida hyresförhandling där vi i diskussionerna tar hänsyn till era svar och åsikter. Formuläret var en gemensam enkät från Mimer och Hyresgästföreningen. Tack för dina svar!

Hur gick Öppet hus?

Den 16 april hölls ett Öppet hus där över 100 personer kom.

Minnesanteckningar från Öppet hus för Kolmilan och Kolaren (pdf)

Tidplan

Den preliminära byggstarten är under våren/sommaren 2023.

Kommer hyran att höjas?

Efter ombyggnationen blir din hyra högre. Hur mycket den höjs beror på renoveringens omfattning och hur hyresnivåerna ser ut för likvärdiga lägenheter i Västerås. När det är klart vilka åtgärder ombyggnationen ska omfatta förhandlar vi hyrorna med Hyresgästföreningen. Efter det får du veta din nya hyra.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 10 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 3–5 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Uppsagda lägenheter – korttidskontrakt

När en lägenhet i ditt område från och med nu blir uppsagd, kommer den att hyras ut på ett så kallat ”korttidskontrakt”. Det innebär att en ny hyresgäst endast kommer att flytta dit fram till byggstarten av etapp 1 – Stentorpsgatan med jämna husnummer.

Därefter kommer de som bor i etapp 1 få använda lägenheterna med korttidskontrakt under tiden ombyggnationen pågår och de inte kan bo kvar hemma.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till Serviceanmälan.