Etapp 1 – Kolmilan

Huset du bor i byggdes under mitten av 60-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Aktuellt just nu

OBS! Om du vill kunna rösta digitalt i kommande Röstningsbroschyr för kök, badrum och utemiljön, måste du gå in på Mina sidor och fylla i en aktuell mejladress. Detta måste du göra innan broschyren landar i din brevlåda, vilket förväntas ske under början av januari månad.

Det är nu bestämt att Kolmilan – Stentorpsgatan med jämna nummer – kommer starta som etapp 1 i ombyggnationen. Preliminär byggstart är höst/vinter 2020.

En ny gemensam enkät med Hyresgästföreningen

Enkäten som skickades ut till alla boende på Kolmilan ligger till grund för framtida hyresförhandling där vi i diskussionerna tar hänsyn till era svar och åsikter. Formuläret var en gemensam enkät från Mimer och Hyresgästföreningen. Tack för dina svar!

Röstning av val

Under början av nästa år kommer vi bjuda in dig och dina grannar för att rösta och påverka kring olika val i ombyggnationen. Du kommer att få en röstningsbroschyr med de olika valen och även bli inbjuden till tre tillfällen där du kan träffa oss för att ställa eventuella frågor.

Hur gick Öppet hus?

Den 16 april hölls ett Öppet hus där över 100 personer kom.

Minnesanteckningar från Öppet hus för Kolmilan och Kolaren (pdf)

Tidplan

Den preliminära byggstarten är under hösten 2020 eller i början av 2021.

Kommer hyran att höjas?

Efter ombyggnationen blir din hyra högre. Hur mycket den höjs beror på renoveringens omfattning och hur hyresnivåerna ser ut för likvärdiga lägenheter i Västerås. När det är klart vilka åtgärder ombyggnationen ska omfatta förhandlar vi hyrorna med Hyresgästföreningen. Efter det får du veta din nya hyra.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 10 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 3–5 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Uppsagda lägenheter – korttidskontrakt

När en lägenhet i ditt område från och med nu blir uppsagd, kommer den att hyras ut på ett så kallat ”korttidskontrakt”. Det innebär att en ny hyresgäst endast kommer att flytta dit fram till byggstarten av etapp 1 – Stentorpsgatan med jämna husnummer.

Därefter kommer ni som bor i etapp 1 få använda lägenheterna med korttidskontrakt under tiden ombyggnationen pågår och ni inte kan bo kvar i er lägenhet.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till Serviceanmälan.