Du som bor i kvarteret Bergatrollet

Huset du bor i byggdes under mitten av 60-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Aktuellt just nu

OBS! Om du vill kunna rösta digitalt i kommande Röstningsbroschyr för kök, badrum och utemiljön, måste du gå in på Mina sidor och fylla i en aktuell mejladress. Detta måste du göra innan broschyren landar i din brevlåda, vilket förväntas ske under början av januari månad.

Ombyggnationen av Bergatrollet har en preliminär byggstart under 2021. Vi kommer att meddela er ett mer exakt startdatum när vi är klara med inventeringarna.

Tack till alla er som svarade på den gemensamma enkäten från Mimer och Hyresgästföreningen!

En ny gemensam enkät med Hyresgästföreningen

Enkäten som skickades ut till alla boende på Bergatrollet ligger till grund för framtida hyresförhandling där vi i diskussionerna tar hänsyn till era svar och åsikter. Formuläret var en gemensam enkät från Mimer och Hyresgästföreningen.

Röstning av val

Under början av nästa år kommer vi bjuda in dig och dina grannar för att rösta och påverka kring olika val i ombyggnationen. Du kommer att få en röstningsbroschyr med de olika valen och även bli inbjuden till två drop in, där du kan träffa oss för att ställa eventuella frågor.

Uppsagda lägenheter

När en lägenhet i ditt område från och med nu blir uppsagd, kommer den att hyras ut på ett så kallat ”korttidskontrakt”. Det innebär att en ny hyresgäst endast kommer att flytta dit fram till byggstarten. Därefter kommer ni som bor i Bergatrollet få använda lägenheterna med korttidskontrakt under tiden ombyggnationen pågår och ni inte kan bo kvar i er lägenhet.

Hur gick Öppet hus?

Den 9 april hade vi öppet hus där ca 40 personer kom.

Minnesanteckningar från Öppet hus för Bergatrollet (pdf)

Tidplan

Den preliminära byggstarten är under 2020. Vi kommer att presentera en detaljerad tidplan när det närmar sig.

Kommer hyran att höjas?

Vi fick en del frågor kring hyran när vi träffade er på Öppet hus. Din hyra kommer att höjas. När vi är klara med ett program för ombyggnationen, en detaljerad lista på
åtgärder som ombyggnationen ska innehålla, då börjar vi förhandlingen om hyrorna med Hyresgästföreningen. Så fort förhandlingen är klar meddelar vi dig din nya hyra.

Hyran kommer höjas stegvis för nuvarande hyresgäster under exempelvis tre eller fem år. Det innebär att din hyra ökar steg för steg till den nya hyresnivån. Vi börjar höja
hyran när du har flyttat hem igen och renoveringen av din lägenhet är färdig.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 10 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 3–5 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till vår serviceanmälan på 021-39 70 00, eller via Mina sidor.