Du som bor i kvarteret Bergatrollet

Huset du bor i byggdes under mitten av 60-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Aktuellt just nu

Inventering av fastigheterna och lägenheterna beräknas starta till hösten.

En ny gemensam enkät med Hyresgästföreningen

En enkät där ni har fått fylla i era åsikter kring ombyggnationen har tidigare gått ut till er hyresgäster. Nu har vi, i samråd med Hyresgästföreningen, i stället kommit överens om att skapa en gemensam enkät som ska ligga till grund för framtida hyresförhandling där vi i diskussionerna tar hänsyn till era svar och åsikter. Det är därför viktigt att du fyller i den nya enkäten så att vi får reda på vad ni tycker och tänker kring framtida ombyggnation.

Vi håller för närvarande på att ta fram enkäten. När den är klar skickar vi ut den till alla berörda hyresgäster både via e-post och i pappersform.

Hur gick Öppet hus?

Den 9 april hade vi öppet hus där ca 40 personer kom.

Minnesanteckningar från Öppet hus för Bergatrollet (pdf)

Tidplan

Den preliminära byggstarten är under hösten 2020 eller i början av 2021.

Kommer hyran att höjas?

Vi fick en del frågor kring hyran när vi träffade er på Öppet hus. Din hyra kommer att höjas. När vi är klara med ett program för ombyggnationen, en detaljerad lista på
åtgärder som ombyggnationen ska innehålla, då börjar vi förhandlingen om hyrorna med Hyresgästföreningen. Så fort förhandlingen är klar meddelar vi dig din nya hyra.

Hyran kommer höjas stegvis för nuvarande hyresgäster under exempelvis tre eller fem år. Det innebär att din hyra ökar steg för steg till den nya hyresnivån. Vi börjar höja
hyran när du har flyttat hem igen och renoveringen av din lägenhet är färdig.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 10 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 3–5 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till Felanmälan.