Du som bor i Stenriket 5 på Pettersberg

Huset du bor i byggdes under mitten av 60-talet. Med tusentals duschar, diskar, tvättar och minst lika många spolningar i toaletten har rör och elledningar blivit gamla och slitna. Risken är att det blir vattenskador och/eller elfel i din lägenhet. Det är därför dags att bygga om ditt hus.

Aktuellt just nu

Just nu arbetar vi med att ta fram din Röstningsbroschyr för kök, badrum och utemiljön.
Den kommer att landa i din brevlåda under december/januari månad.
OBS! Om du vill kunna rösta digitalt måste du ange en aktuell mejladress på Mina Sidor – innan broschyren kommer till dig.

Förhandlingen av hyran har påbörjats.

Tack till alla er som svarade på den gemensamma enkäten från Mimer och Hyresgästföreningen!

En ny gemensam enkät med Hyresgästföreningen

Enkäten som skickades ut till alla boende på Stenriket 5 ligger till grund för framtida hyresförhandling där vi i diskussionerna tar hänsyn till era svar och åsikter. Formuläret var en gemensam enkät från Mimer och Hyresgästföreningen.

Röstning av val

Under vintern kommer vi bjuda in dig och dina grannar för att rösta och påverka kring olika val i ombyggnationen. Du kommer att få en röstningsbroschyr med de olika valen och även bli inbjuden till två tillfällen där du kan träffa oss för att ställa eventuella frågor.

Uppsagda lägenheter

När en lägenhet i ditt område från och med nu blir uppsagd, kommer flertalet av dessa att hyras ut på ett så kallat ”Korttidskontrakt”. Det innebär att en ny hyresgäst endast kommer att flytta dit fram till byggstarten.

Hur gick Öppet hus?

Den 23 april hölls ett Öppet hus för alla boende i området.

Minnesanteckningar från Öppet hus för Stenriket (pdf).

Tidplan

Planerad byggstart är våren/hösten 2021. Vi kommer att presentera en detaljerad tidplan när det närmar sig.

Kommer hyran att höjas?

Efter ombyggnationen blir din hyra högre. Hur mycket den höjs beror på renoveringens omfattning och hur hyresnivåerna ser ut för likvärdiga lägenheter i Västerås. När det är klart vilka åtgärder ombyggnationen ska omfatta förhandlar vi hyrorna med Hyresgästföreningen. Efter det får du veta din nya hyra.

Hur lång tid tar en ombyggnation?

Det tar ungefär 10 månader att utföra ombyggnationen i ditt hus. Ombyggnationen av din lägenhet beräknas ta 3–5 månader och då går det inte att bo kvar i lägenheten. Har du eget tillfälligt boende under tiden för ombyggnationen bor du hyresfritt under ombyggnationen. Behöver du hjälp av oss att hitta tillfälligt boende så ordnar vi det.

Hur vill du bo efter ombyggnationen?

Vill du bo större eller mindre? I samband med ombyggnationen har du möjlighet att anmäla intresse om att byta till en större eller mindre lägenhet i området. Är du intresserad av ett lägenhetsbyte behöver du registrera en ansökan på Mina sidor. Om du redan står som sökande, kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.

Kontakta oss gärna

I ditt tillfälliga boende och efter att du har flyttat tillbaka efter renoveringen, anmäler du fel och problem precis som vanligt till vår serviceanmälan på 021-39 70 00, eller via Mina sidor.