Nyheter

2015-10-01 Nya fräscha gårdar - med labyrint

Efter att Mimers hus på Regementsgatan, Viksäng, blivit ombyggda och fina var det nu dags för invigning av de nyfixade gårdarna. På en av dem finns Vindarnas labyrint, ett mästerverk som konstnärinnan Unna Kats har tagit fram - med hjälp av barnen på gården.

2015-09-22 Vinnande talang

I år fyller Mimer 95 år och det har vi firat med nio kalas. På dessa sökte vi unga, duktiga talanger. Efter sju delfinaler och en final kunde en vinnare koras.

2015-09-17 Kv Mesanseglet försenas

E3Construction är i ekonomiska svårigheter. Det innebär att Mimer häver avtalet och tar över byggnationen.

2015-09-10 Vinnande sommarjobbare

I somras arbetade 50 ungdomar på Mimers Summer Works. De har under fyra veckor jobbat på våra områden och därmed fått en bra introduktion till arbetslivet. Två av dem har varit extra engagerade och därmed vunnit varsitt körkortpaket.

2015-08-20 Nya uthyrningsregler

Från och med den 1 september inför Mimer nya regler för att få en bostad. Reglerna inför vi för att bättre anpassa våra uthyrningsrelger till dagens situation på bostadsmarknaden.

2015-07-08 50 nöjda sommarjobbare

Till årets Summer Works välkomnar Mimer 50 ungdomar. Under fyra veckor jobbar de på våra områden och får därmed en bra introduktion till arbetslivet.

2015-06-26 Ren energi med Rena snurren

Nu är Mimers vindkraftverk, Rena snurren, invigt. Det ligger i Bösjövarden utanför Mora och kommer leverera cirka 40 % av den fastighetsel som Mimer använder.

2015-06-17 Textilåtervinning för en bättre miljö

Nu startar Mimer textilåtervinning i 17 miljöbodar runt om i Västerås. På så vis kan vi minska energianvändningen, kemikalier och det vatten som går åt för att producera textil. Det här gör vi tillsammans med Human Bridge.

2015-06-15 Byggrätt på Jakobsbergsplatsen

Mimer har vunnit Västerås stads tävling om markanvisning för en byggrätt på Jakobsbergsplatsen i Västerås. Vi planerar nu att bygga 81 lägenheter fördelade på tre huskroppar.

2015-06-11 Först i Sverige med Gröna avtal

Vi på Mimer vill uppmuntra våra hyresgäster att leva mer miljösmart och lanserar därför till hösten Gröna bostadsavtal. Tillsammans med hyresgästerna kan vi minska boendets påverkan på miljön och klimatet.

2015-05-29 Ministerbesök hos Mimer

Idag den 29 maj besökte finansminister Magdalena Andersson och näringsminister Mikael Damberg Mimer och vårt nya hus i kv Mesanseglet på Öster Mälarstrand. Det ståtliga trähuset gav ett bestående intryck.

2015-05-25 Populära kalas!

I år fyller Mimer 95 vilket vi firar med hela nio kalas. De två första ägde rum i torsdags 21 maj och i lördags 23 maj. De blev riktiga publikfester!

2015-05-06 HSB och Mimer bygger 500 nya bostäder

HSB Mälardalen och Mimer har kommit överens om att gemensamt bygga 500 bostäder på Ängsgärdet i Västerås.

2015-04-28 Schysst Valborgsfirande

Välkommen till ett Schysst Valborgsfirande på Stora Torget i Västerås! Här finns något för alla. Du kan testa streetbasket, spela fotboll på en upplåsbar fotbollsrink, lyssna till ABB-kören och mycket mer.

2015-04-20 Våra första rökfria hus

I veckan flyttar de nya hyresgästerna in i våra första rökfria hus. Ett bokoncept som vi just nu tillämpar i fyra olika nybyggnationer, något som har tagits emot mycket väl av såväl hyresgäster som allmänheten.

2015-03-27 Recykling är miljönär-vänlig!

Projektet Recykling handlar om att samla in och reparera cyklar som övergivits i våra bostadsområden. Ett miljövänligt och socialt projekt som nu har fått märkningen Miljönär-vänlig!

2015-03-20 Mimer utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Varje år rankar organisationen Great Place to Work världens bästa arbetsplatser. I Sverige deltog i år 148 företag. Mimer, som deltog för första gången, rankades som nummer 13 bland de 20 bästa företagen i landet i klassen medelstora organisationer.

2015-03-17 Utvecklingen på bostadsmarknaden

Boverket tar varje år fram en rapport över de allmännyttiga bostadsföretagens utveckling på bostadsmarknaden. Syftet är att kontinuerligt följa upp hur lagen om allmännyttiga bostadsaktiebolag påverkar bostadsföretagen (lagen infördes 2011).

2015-03-10 Samarbete för bättre skolresultat

Mimer har tillsammans med Ikano Bostad inlett ett samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen. Det innebär att ett trettiotal elever på Bäckbyskolan och Nybyggeskolan får regelbunden läxhjälp sex timmar i veckan och därmed god chans att höja sina betyg för att komma vidare till gymnasiet.

2015-02-26 Social hänsyn vid upphandling

Från 2015 utökar vi vår kravlista vid upphandlingar. Nu ingår även krav på social hänsyn. Det kan t ex vara att den anlitade entreprenören förbinder sig att anställa en eller flera långtidsarbetslösa.

2015-02-19 Invigning av Jobbpunkt Mimer

I dag torsdag 19 februari inviger vi Jobbpunkt Mimer i nya lokaler. Det är jobb- och matchningscentret Jobbpunkt Väst som byter namn till Jobbpunkt Mimer. Vi vill förtydliga att det från att ha startat som ett EU-projekt 2005 i Västerås västra stadsdelar numera är en permanent del av Mimers verksamhet och erbjuds alla Västeråsare.

2015-02-13 Earth Hour City Challenge 2015

WWF anordnar varje år en tävling för klimatsmarta städer, Earth Hour City Challenge. I år är Västerås en av tre svenska städer och en av världens 44 finalister! För att Västerås ska kunna gå hela vägen behöver staden röster.

2015-02-10 Öppna IT-system för ökad säkerhet

Mimer har under flera år deltagit i SABO:s projekt för att ta fram en typ av översättningsprogram så att alla större fastighetssystem ska kunna prata med varandra. Det innebär till exempel att flera bolag tillsammans kan utveckla en applikation som fungerar mot flera olika fastighetssystem.

2015-01-29 Övergivna cyklar får nytt liv hos våra hyresgäster

Genom projektet Recykling får nu Mimers hyresgäster möjlighet att köpa begagnade, men nyrustade cyklar. Det är cyklar som slängts eller stått övergivna vid några av våra fastigheter och som nu rustats upp. Ett bra tillfälle för våra hyresgäster att ladda inför våren - att cykla är både hälsosamt, miljövänligt och billigt.

2015-01-20 Nu kan våra hyresgäster lämna elavfall i miljöboden

Mimer och VafabMiljö vill göra det enklare för våra hyresgäster att lämna sitt elavfall. Därför börjar vi nu samla in mindre varianter av elavfall i hyresgästernas miljöbodar. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-19 På väg mot det smarta hemmet

Hur ska olika tjänsteleverantörer samverka för att dela på infrastruktur och använda samma gränssnitt för smarta hem? Detta ska Acreo Swedish ICT AB ta reda på tillsammans med bland annat Mimer. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-15 Hemsidan är uppgraderad

Nu är vår hemsida uppgraderad för att fungera bättre ihop med nya versioner av webbläsare. En uppgradering kan ibland påverka utseendet. Det fixar du enkelt genom att hålla nere Ctrl på ditt tangentbord samtidigt som du klickar på F5-tangenten. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-13 Regeringen satsar på ökat bostadsbyggande

Idag råder bostadsbrist i hela landet. Därför satsar regeringen två miljarder på förbättrad samverkan mellan utökad kollektivtrafik och bostadsbyggande. Bättre kollektivtrafik ska öppna upp för nya, attraktiva bostadsområden. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-08 Hur vill äldre bo?

I år ska vi på Mimer se över vårt boendekoncept för personer 55 år och äldre, Lätt att Leva 55+. Det är ett boende som gör livet enklare, roligare, bekvämare och tryggare. Hur ska vi göra det mer attraktivt för dagens äldre? Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-02 Jobbpunkt Väst blir Jobbpunkt Mimer

Jobbpunkt Väst byter namn till Jobbpunkt Mimer. Det är för att bättre spegla verksamheten: Mimers jobb- och matchningscentrum för hela Västerås. Vi hjälper arbetsgivare att hitta rätt kompetens och arbetssökande att hitta jobb. Klicka på rubriken för att läsa mer.