Nyheter

2015-03-27 Recykling är miljönär-vänlig!

Projektet Recykling handlar om att samla in och reparera cyklar som övergivits i våra bostadsområden. Ett miljövänligt och socialt projekt som nu har fått märkningen Miljönär-vänlig!

2015-03-20 Mimer utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Varje år rankar organisationen Great Place to Work världens bästa arbetsplatser. I Sverige deltog i år 148 företag. Mimer, som deltog för första gången, rankades som nummer 13 bland de 20 bästa företagen i landet i klassen medelstora organisationer.

2015-03-17 Utvecklingen på bostadsmarknaden

Boverket tar varje år fram en rapport över de allmännyttiga bostadsföretagens utveckling på bostadsmarknaden. Syftet är att kontinuerligt följa upp hur lagen om allmännyttiga bostadsaktiebolag påverkar bostadsföretagen (lagen infördes 2011).

2015-03-10 Samarbete för bättre skolresultat

Mimer har tillsammans med Ikano Bostad inlett ett samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen. Det innebär att ett trettiotal elever på Bäckbyskolan och Nybyggeskolan får regelbunden läxhjälp sex timmar i veckan och därmed god chans att höja sina betyg för att komma vidare till gymnasiet.

2015-02-26 Social hänsyn vid upphandling

Från 2015 utökar vi vår kravlista vid upphandlingar. Nu ingår även krav på social hänsyn. Det kan t ex vara att den anlitade entreprenören förbinder sig att anställa en eller flera långtidsarbetslösa.

2015-02-19 Invigning av Jobbpunkt Mimer

I dag torsdag 19 februari inviger vi Jobbpunkt Mimer i nya lokaler. Det är jobb- och matchningscentret Jobbpunkt Väst som byter namn till Jobbpunkt Mimer. Vi vill förtydliga att det från att ha startat som ett EU-projekt 2005 i Västerås västra stadsdelar numera är en permanent del av Mimers verksamhet och erbjuds alla Västeråsare.

2015-02-13 Earth Hour City Challenge 2015

WWF anordnar varje år en tävling för klimatsmarta städer, Earth Hour City Challenge. I år är Västerås en av tre svenska städer och en av världens 44 finalister! För att Västerås ska kunna gå hela vägen behöver staden röster.

2015-02-10 Öppna IT-system för ökad säkerhet

Mimer har under flera år deltagit i SABO:s projekt för att ta fram en typ av översättningsprogram så att alla större fastighetssystem ska kunna prata med varandra. Det innebär till exempel att flera bolag tillsammans kan utveckla en applikation som fungerar mot flera olika fastighetssystem.

2015-01-29 Övergivna cyklar får nytt liv hos våra hyresgäster

Genom projektet Recykling får nu Mimers hyresgäster möjlighet att köpa begagnade, men nyrustade cyklar. Det är cyklar som slängts eller stått övergivna vid några av våra fastigheter och som nu rustats upp. Ett bra tillfälle för våra hyresgäster att ladda inför våren - att cykla är både hälsosamt, miljövänligt och billigt.

2015-01-20 Nu kan våra hyresgäster lämna elavfall i miljöboden

Mimer och VafabMiljö vill göra det enklare för våra hyresgäster att lämna sitt elavfall. Därför börjar vi nu samla in mindre varianter av elavfall i hyresgästernas miljöbodar. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-19 På väg mot det smarta hemmet

Hur ska olika tjänsteleverantörer samverka för att dela på infrastruktur och använda samma gränssnitt för smarta hem? Detta ska Acreo Swedish ICT AB ta reda på tillsammans med bland annat Mimer. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-15 Hemsidan är uppgraderad

Nu är vår hemsida uppgraderad för att fungera bättre ihop med nya versioner av webbläsare. En uppgradering kan ibland påverka utseendet. Det fixar du enkelt genom att hålla nere Ctrl på ditt tangentbord samtidigt som du klickar på F5-tangenten. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-13 Regeringen satsar på ökat bostadsbyggande

Idag råder bostadsbrist i hela landet. Därför satsar regeringen två miljarder på förbättrad samverkan mellan utökad kollektivtrafik och bostadsbyggande. Bättre kollektivtrafik ska öppna upp för nya, attraktiva bostadsområden. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-08 Hur vill äldre bo?

I år ska vi på Mimer se över vårt boendekoncept för personer 55 år och äldre, Lätt att Leva 55+. Det är ett boende som gör livet enklare, roligare, bekvämare och tryggare. Hur ska vi göra det mer attraktivt för dagens äldre? Klicka på rubriken för att läsa mer.

2015-01-02 Jobbpunkt Väst blir Jobbpunkt Mimer

Jobbpunkt Väst byter namn till Jobbpunkt Mimer. Det är för att bättre spegla verksamheten: Mimers jobb- och matchningscentrum för hela Västerås. Vi hjälper arbetsgivare att hitta rätt kompetens och arbetssökande att hitta jobb. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-12-19 Första husbyggaren på nya Nordanby Äng

Nu har Aroseken och Mimer skrivit avtal med den första husleverantören på Nordanby Äng. Det blir det familjeägda byggföretaget Lindbäcks från Piteå som kommer att bygga cirka 50 lägenheter åt Aroseken och runt 125 lägenheter åt Mimer. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-12-16 Hyrorna klara för 2015

Mimer och Hyresgästföreningen har kommit överens om hyrorna för 2015. Hyrorna höjs i genomsnitt med 0,99 % fr o m 1 januari 2015, vilket innebär att en normalstor trea höjs med cirka 60 kronor i månaden. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-12-12 Smarta elnät och unik forskning i Framtidsgränd

Forskningsprojektet Framtidsgränd - Hållbara Livsstilar är ett av de projekt som ingår i Samordningsrådet för Smarta Elnäts handlingsplan som i veckan lämnades till Regeringen. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-12-09 Nya regler för HemDirekt 12 januari

Det har kommit fram att speciella datorprogram, så kallade spindlar, bokat upp lediga HemDirekt-lägenheter. Det har satt principen om först till kvarn ur spel. Därför ändrar vi nu reglerna för uthyrning av HemDirekt-lägenheter. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-12-08 Första sågtaget för vårt nya trähus

I fredags, 5 december, tog vi första sågtaget för stans högsta trähus. Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande, Mimers VD Anders Nordstrand och Jens Erneholt, VD för E3 Construction AB invigde byggandet av 53 lägenheter på Öster Mälarstrand. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-11-28 Cyklar pimpade av högstadieelever

I veckan, 26 november, anordnades en tävling i att piffa upp en begagnad cykel från projektet Recykling. Ett projekt där gamla cyklar renoveras och hyrs ut. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-11-24 Forskningsprojekt för effektiva energisystem

Mimer är ett av företagen som deltar i ett omfattande forskningsprojekt om resurseffektiva energisystem. Forskningen ska på lång sikt resultera i lösningar för lägre energikostnader, minskad resursanvändning och minskad klimat- och miljöpåverkan. Läs mer genom att klicka på rubriken.

2014-11-12 Energianvändningen har minskat

Sveriges kommunala bostadsföretag har på ett år minskat energianvändningen motsvarandes en årsförbrukning av hushållsel i 200 000 lägenheter. På sex år har energianvändningen gått ner 12 procent. Läs mer genom att klicka på rubriken.

2014-11-03 Mimerklubben - nytt hockeyfritids i Mimerhallen

Nu startar vi Mimerklubben tillsammans med VIK Hockey ungdom. Mimerklubben är en ny fritidsverksamhet på Rocklundaområdet för idrottande högstadieungdomar. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-10-26 Årets Mimer-granne är utsedd

Grattis Marie Norling som blev Årets Mimer-granne 2014! Marie var med och startade en kvinnogrupp på Viksäng 2013 där hon sedan dess har hjälpt många av sina grannar. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-10-23 Klart med byggentreprenör till vårt nya trähus

Nu är det klart! Trähusspecialisten E3 Construction AB kommer att bygga vårt nya trähus i kvarteret Mesanseglet på Öster Mälarstrand. Det blir 53 lägenheter. Läs mer genom att klicka på rubriken.

2014-10-23 Sommarjobb som förbättrade samarbetsförmågan

Ett sommarjobb är en introduktion i arbetslivet. Med det i åtanke utlyste vi 50 tjänster inför sommaren 2014. Ungdomarna säger själva ha blivit bättre på att samarbeta och ta bättre hänsyn till sitt område. Läs mer genom att klicka på rubriken.

2014-10-15 Så vill våra bostadssökande bo

Drygt hälften av de som står i vår bostadskö vill helst bo i centrum. Det framkom i undersökningen som vi genomförde i somras i vilken nästan 800 bostadssökande deltog. Läs mer genom att klicka på rubriken.

2014-09-29 Miljövänliga veckan

Denna vecka, vecka 40, genomförs Miljövänliga Veckan som i år fokuserar på ekologisk mat. Naturskyddsföreningen står bakom satsningen som vi på Mimer gärna ställer upp på då miljön är en prioriterad fråga. Klicka på rubriken för att läsa mer.

2014-09-26 Problemet med telefonin är löst!

Problemet med telefonin ska nu vara åtgärdat. Nu ska det gå bra att ringa till oss igen.