Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Mimer.nu är byggd för att vara användbar för så många som möjligt. Webbplatsen är responsiv och anpassad för att fungera på både datorskärmar, surfplattor och mobiltelefoner.

Säkerhet

För att skydda din information använder webbplatsen https. Detta innebär att trafiken mellan webbservern och din webbläsare är krypterad. Av säkerhetsskäl är SSL 3 och äldre versioner avstängda eftersom de inte längre anses vara säkra.

Så här hittar du på mimer.nu

Vi vill att du som besökare ska få svar och hitta snabbt. Här beskriver vi kort hur du når den information som intresserar dig.

Sökfunktion

Om du vet vad du letar efter kan vår sökfunktion vara ett bra alternativ. Den hittar du via förstoringsglaset längst upp i högra hörnet på alla sidor. I mobil och läsplattor finns sökrutan alltid tillgänglig högst upp. Skriv in ett eller flera ord i sökfältet och tryck sedan på ”Sök”.

Spårmärkning (brödsmulor)

Vi använder oss av spårmärkning för att göra det enklare för dig att navigera på mimer.nu. Spårmärkningen visas längst upp på varje sida, ovanför sidrubriken. De blåa länkarna går att klicka på om du vill backa bakåt.

Kontakta Bostads AB Mimer

På mimer.nu kan du hitta information om störningar och kontaktuppgifter via ingången Kontakta oss. Under kontaktsidan finns olika telefonnummer presenterade beroende på vem du vill komma i kontakt med. Här finner du också adressuppgifter och öppettider.

Mina sidor

Som hyresgäst har du möjlighet att logga in på Mina sidor med ditt personliga lösenord eller BankID. Under Mina sidor kan du se aktuell information om ditt område, skicka serviceanmälan, hantera dina ansökningar, se information om din bostad, se din hyra och mycket mer.

Foton på webbplatsen

Bilderna på webbplatsen får endast användas av Bostads AB Mimer om inget annat står angivet.

Var med och påverka

Du får gärna komma med synpunkter och förslag på hur vi ska fortsätta utveckla webbplatsen. Det gör du enklast genom att mejla oss på kommunikation@mimer.nu

Kakor

Vår webbplats använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer av kakor:

 • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används t.ex. för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
 • Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.

Kakor (cookies) på Mimer

Tillgänglighetsredogörelse

Bostads Mimer AB står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Här beskriver vi hur www.mimer.nu uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA. Vi redovisar även kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver information från www.mimer.nu i något annat format, till exempel tillgänglig pdf, stor text, Lättläst, ljudinspelning eller punktskrift kan du meddela oss.

Svarstiden är normalt 2-3 dagar.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med nivå AA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1. Vilket innehåll som inte är tillgängligt beskrivs nedan.

Undantag för oskäligt betungande anpassning

Bostads Mimer AB åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning av delar av www.mimer.nu enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service på följande grunder gällande dessa delar:

 • Sidan ”Jobba hos oss” och dess undersidor
  • Funktionen sköts i ett separat HR-system som implementerades innan september 2018 och som vi inte själva kan förändra. Vi kommer att tillsammans med systemleverantören se över vilka förändringar vi kan göra för att öka tillgängligheten.
 • Mina sidor, system för att välja plusval/tillval samt bokning av tvättstuga
  • Under den inloggade delen av Mina sidor finns ett äldre IT-system för hyresgäster att välja plus- eller tillval. Detta system är inte tillgänglighetsanpassat enligt Webbdirektivet. Systemet implementerades innan september 2018. I samband med det nyutvecklade Mina sidor kommer vi se över det här systemet.
  • Under den inloggade delen av Mina sidor finns även ett äldre IT-system för hyresgäster att boka tvättstuga. Detta system är inte tillgänglighetsanpassat enligt Webbdirektivet. Systemet implementerades innan september 2018. I samband med det nyutvecklade Mina sidor kommer vi se över det här systemet.
 • Sidor med publicerade lägenheter
  • Sidor där lägenheterna publiceras uppfyller inte tillgänglighetskravet enligt Webbdirektivet. Under sidorna med publicerade lägenheter visas text som bild i dokumenten för Planlösning och Energideklaration. Vi kommer att se över hur dessa dokument presenteras.
 • Blanketter
  • De blanketter vi tillhandahåller på mimer.nu är inte uppdaterade enligt Webbdirektivets kriterier. I dag är de publicerade såsom pdf-dokument. I början av 2021 kommer de att ersättas med blanketter som html-kodas i ett separat system.

Senaste bedömningen gjordes 10 september 2019
Webbplatsen publicerades 16 oktober 2018.
Redogörelsen uppdaterades senast 21 januari 2021