Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Hus B i Förseglet

En plats. Det bästa av två världar.

Älskar du pulsen vid Mälaren? Uppskattar du stillheten i en lugn innergård? Då finns kvarteret Förseglet. Här kan du njuta av morgonkaffe vid gården och senare ta ett dopp i Mälaren. Kanske avsluta dagen med något gott att dricka på vägen hem? Känns det lockande? Förena det bästa av två världar och flytta till Förseglet.

På Öster Mälarstrand byggs det nya bostäder och alternativen är många. Alla har nära till bad, bryggor och det pulserande livet efter Mälarens stränder.

Däremot är det få som bakom husets fasad kan erbjuda en lugn och grönskande innergård. I en första etapp bygger Mimer 183 lägenheter i Förseglet med inflyttning 2024.

1–4 rum och kök

Förseglet ligger närmast Björnövägen och kommer att bli en egen liten idyll på Öster Mälarstrand. Med en stor grön innergård för rofylld avkoppling. Samtidigt nära Kokpunkten, Steam Hotel, bryggor, bad och folklivet efter Mälarens strand. Andra fördelar med Förseglet är tillgång till parkeringsgarage, sopsugsanläggning och givetvis en bra variation av moderna hyreslägenheter.

En fin variation av hushöjder, bostäder och lokaler

I första etappen bygger Mimer sex sammansatta huskroppar kring en innergård. Hus B har totalt 183 lägenheter i sex sammansatta hus, som varierar från 6–10 våningar. Lägenheterna är från 1 till 4 rum och kök och varierar från ettor på 29–37 kvm till fyrarumslägenheter på 94–97 kvm. Tre av lägenheterna har en studio på 20 kvm som kan användas som kontor, ateljé eller hobbyrum, eller som ett mysigt rum med hög takhöjd! I husen finns också en kommersiell lokal på gatuplan för passande verksamhet i området. För mer information se Fakta och Tidplan längre ner på sidan.

Vill du ha mer info om nyproduktioner?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för nyproduktion om du vill få uppdateringar om våra byggprojekt och vad som händer. Där får du även information om när vi släpper lägenheterna för intresseanmälan.

Fält markerade med en * är obligatoriska


Hus B i Förseglet
Hus B har 183 bostäder i sex olika hus att välja på.
Hus B placering
Hus B ramar in den lugna innergården.
Hus B i Förseglet
Besökare på Steem Hotel kan se den här vyn när de blickar mot Förseglet.
Badande pojkar
Nära Mälaren med bad, bryggliv och båtar.
Hus B i Förseglet
På gatuplan finns lokaler, kanske för hyra ut kajaker?
Öster Mälarstrands utveckling och framtid

Arkitektens idé

Förseglet är ett varierat stadskvarter med utsikt och närhet till vatten. Den arkitektoniska variation som gör att den som bor här kan känna att just ditt hus är speciellt.

Avslappnat stadsliv nära vatten och natur

Bottenvåningarna består av sockelvåningar som innehåller lokaler och individuellt utformade entréer. Några lägenheter erbjuder rum i gatuplan, kanske för hemarbete och med trappa upp till bostadsdel. En spännande utformning som öppnar upp för kreativitet.

Stort gårdsrum för lek och fritid

I lugn gårdsmiljö kan barnen leka och här finns ett eget hus för cyklar och blomsterängar för bin och fjärilar. Picknickbord och grillplats är utformade för att möjliggöra trevligt umgänge med familj och grannar.

Fasader i en harmonisk färgpalett

Bebyggelsen är uppdelad i olika delar, en del per trapphus, viket tar ned skalan och bidrar till att skapa stadskänsla. Putsade fasader i olika harmoniska kulörer, med en sockel utförd av tegel ger ett gediget intryck. Uppglasade entréer och lokal i bottenvåningen bidrar med liv till gatan och en trygg miljö att vistas i. Lägenheterna högt upp i husen kommer att få en härlig utsikt över hamn och stad.

Välplanerade och ljusa lägenheter

En blandning av lägenhetsstorlekar skapar en miljö som passar många, alltifrån unga vuxna till familjer och äldre. Bostäderna är välplanerade med stora inglasade balkonger som ger ljusa och attraktiva rum. Fastighetens elförbrukning kommer från solceller på taket. Husen är miljömärkta och alla materialval är beständiga och håller över tid.

T O L Arkitekter

Fakta

AdressÖster Mälarstrands Allé
Hustyp och antal våningarSex st sammansatta gathus, 6 till 10 våningar, Miljöbyggnad Silver, Rökfritt hus
Lägenheter och kommersiella lokalerTotalt 183 hyresrätter och 1 kommersiell lokal
1 rum och kök44 st, 29–37 kvm
2 rum och kök50 st, 42–66 kvm
3 rum och kök74 st, 64–84 kvm
4 rum och kök12 st, 94–97 kvm
Ateljélägenheter3 st: 1 st 2 RoK, 65 + 20 kvm, 2 st 3 RoK, 75 + 20 kvm
Kommersiella lokaler1 st: 63 kvm
GårdenGrönytor, grillplatser, rökruta och cykelhus
ParkeringParkeringsgarage, ca 400 platser
SopsugsanläggningInkast för olika typer av avfall, rörsystem och insamlingsterminal
NärserviceSkolor, livsmedelsbutiker, restauranger, äventyrsbad m.m. i närområde
KommunikationerGång-/cykelvägar, Buss VL linje 11, nära Centralstation och E18

Tidplan

Tid (år:månad)Aktivitet på byggplatsenPåverkan närboende
2021: Höst – 2024: DecemberByggnation av Hus BByggtransporter och buller
2023: Augusti – OktoberUthyrningsstart av Hus BIntresserad? Se mimer.nu
2024: Augusti – DecemberInflyttning Hus BFlyttransporter