Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Två flerfamiljshus med gemensam ingång.

60 nya lägenheter i city

Nu bygger vi 15 nya våningar mitt i city. Välplanerade tvåor till fyror med väl tilltagna balkonger. Drömmer du också om närhet till shopping, bio, restauranger, uteliv, teater, skolor och tågstationen? Då har du hittat det här.

Mitt i city bygger vi 60 nya bostäder. Ett spännande hus efter Kopparbergsvägen med välplanerade lägenheter från två till fyra rum och kök, vidsträckta och inglasade balkonger och en fantastisk gårdsmiljö runt huset för att koppla av i eller umgås med grannar och vänner.

I entréplan finns dessutom en lobby som är öppen för alla som bor i huset, där du till exempel kan sitta och jobba, läsa en bok eller umgås med dina grannar – fler ytor i huset att leva på med andra ord. Du kan också beställa hem matvaror som placeras i det kylda leveransskåpet i lobbyn – redo att hämtas när det passar dig.

Hulte ligger centralt vid Kopparbergsvägen med promenadavstånd till det mesta. I december 2024 öppnas de första lägenhetsdörrarna för inflyttning.

60 lägenheter från 2 till 4 rum och kök

I Hulte byggs 60 lägenheter med fyra bostäder per våningsplan. Lägenheterna fördelas på:

  • 2 rum och kök, 57 kvm (15 stycken)
  • 3 rum och kök, 71 kvm och 78 kvm (30 stycken)
  • 4 rum och kök, 98 kvm (15 stycken)

Alla lägenheter är modernt utrustade, har en öppen planlösning och vidsträckta, inglasade balkonger. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett, förutom i hallen och i köket där det är mörkgrått klinker. Köket har grågröna köksluckor, vitgrå marmorerad bänkskiva och ett gråbeige kakel som stänkskydd. Alla lägenheter har diskmaskin. Badrummet har ett gråbeige kakel på väggarna och ett grått klinker på golvet. Samtliga tvåor och treor är utrustade med kombimaskin och fyrorna har tvättmaskin och torktumlare. Förråd finns i varje lägenhet.

Hitta din favoritlägenhet med vår bostadsväljare

Med bostadsväljaren kan du kika in i de olika lägenheterna. Du kan även se exempelbilder, planritningar och kika på utsikten från översta våningen.

Bostadsväljare – Hulte (extern länk)

Parkeringsplatser

Hulte ligger centralt så det är gång- och cykelavstånd till det mesta. I huset finns ett cykelrum på entréplan. Om du har bil finns ett stort antal parkeringsplatser i grannhuset Högne. Mot en avgift har du också tillgång till bilpool.

exempelbilder

Kök och vardagsrum med öppen planlösning

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Helkaklat badrum med dusch och kombimaskin.

Helkaklat badrum med kombimaskin (tvåor och treor), eller tvättmaskin och torktumlare (fyror).

Kvarteret Hulte, Två punkthus i olika höjd.
I Hulte byggs 60 lägenheter i ett 16-våningshus.
Drönarbild över kvarteret Hulte, med utsikt över Västerås city och Mälaren.
Kvarteret Hulte 3 ligger centralt i hörnet Kopparbergsvägen-Karlsgatan.

Fakta

AdressKopparbergsvägen, Karlsgatan
Hustyp16 våningar, inklusive entréplan. Rökfritt hus
2 rum och kök57 kvm, 10 428 kr/månad (15 stycken)
3 rum och kök71 kvm, 12 361 kr/månad och 78 kvm, 13 113 kr/månad (30 stycken)
4 rum och kök98 kvm, 15 798 kr/månad (15 stycken)
EntréplanGemensamma lokaler och ytor som till exempel lobby och cykelrum
Balkong och förrådJa. Förråd i lägenheten.
ParkeringarParkeringhus i Högne
GårdenUtegård, gräsytor, sitt- och lekplatser
NärserviceVästerås city
KommunikationerCykelvägar, buss VL, centralstation och E18
ByggentreprenörAsplunds Bygg

Tidplan

År/månadAktivitetPåverkan
2021 / sommar/höstProjektering
2022/2024ByggnationByggtransporter, buller
2024, decemberInflyttningFlyttransporter

Arkitektens idé

Kvarteret Hulte 3 är utformat som två punkthus, ett högre och ett lägre (som blir delningsboende), som binds samman med en gemensam entrévåning. De två husen har samma proportioner i plan men det lägre huset har mindre dimensioner för att trots sin lägre höjd behålla ett slankt utseende. De gör att huset samspelar i skala och höjd med andra intilliggande höga hus och för att i Kopparbergsvägens fortsättning möta både gamla Folkets hus och Skrapan.

Med trä, glas och rundvalsade aluminiumplåtar i fasaden tillförs lättare material som kontrast till befintlig bebyggelse med fasader av tegel och puts. Reflektioner, ljus och skuggor skapar en levande fasad vars uttryck varierar beroende på årstid och väder.

Rumsskapande entrévåning

Entrévåningen fungerar rumsskapande och definierar torgrummet mot Kopparbergsvägen samtidigt som den skapar avskildhet till gårdsrummet nordväst om byggnaderna och minskar bullret på bostadsgården.

Med en stor andel glaspartier och funktioner som delvis överlappar varandra finns i entrévåningen en gemensam lobby med en variation av sittplatser för umgänge. De kylda leveransboxarna tar emot matleveranser i väntan på upphämtning och möter samtida och framtida behov.

Variation av lägenhetsstorlekar

I Hulte finns en variation av lägenhetsstorlekar. Det högre huset innehåller 60 lägenheter fördelat på 25 procent 2 rum och kök, 50 procent 3 rum och kök och 25 procent 4 rum och kök.

Ett centralt trapphus nås från den gemensamma entrévåningen och når fyra lägenheter per våningsplan. Alla lägenheter har balkong med utgång från vardagsrum.

Utemiljö med konceptet “Nordiskt ljus”

Utemiljöerna anpassas så att de inte exkluderar någon, blir tillgängliga för alla att ta del av och bidrar till allas välmående. Stor vikt har lagts på utformningen av belysningen för att bidra till trygghetskänsla i utemiljöerna för både de som bor i husen och till kringliggande område. “Nordiskt ljus” syftar till att utformningen ska upplevas modern, tilltalande, inkluderande med ljusa material och färger.

Torget ska vara mångfunktionellt och fungera som välkomnande entré med attraktiva sittmöjligheter för de boende och samtidigt fungera för verksamhetslokalerna i bottenvåningen.

Den inre gården utformas som ett grönt lekvänligt vardagsrum med parkkaraktär för de boende. Gården ramas in mot omgivningen av växtlighet. En stor gräsmatta ger öppenhet och rymd till gården och erbjuder både vila och aktivitet. På de soligaste delarna av gården skapas förutsättningar för gemensamma aktiviteter och vistelse.

Tarik Abbas, Origo Arkitekter

Bo i city med shopping, nöjesliv, kultur och parker

Att bo i city har sina fördelar. Det är nära till allt. Och det finns mycket att välja på i Västerås. Se på konst, köpa blommor på torget, investera i en ny kamera, en god middag med sin käresta eller bara sitta på ett fik och titta på folk. Samtidigt som det är nära till Mälaren med sol, bad och fiske.

Våra bostadsområden – Centrum

Har du frågor?

Om du är intresserad av Hulte eller har några frågor kan du kontakta vår uthyrare Cassandra.

Porträtt Cassandra Lindström

Cassandra Lindström

Uthyrare 021-39 72 03 cassandra.lindstrom@mimer.nu