Hyra och bo

Livet i hyresrätt är lättsamt och populärt. Det är en trygg och enkel boendeform som ger dig frihet att enkelt flytta eller byta till större eller mindre bostad, utan att behöva sälja eller köpa.

Ska du flytta in?

Innan du flyttar in är det många praktiska saker att tänka på. Här får du information om till exempel adressändring och nycklar till den nya lägenheten. Vi beskriver också hur vi förbereder lägenheten inför din inflyttning.

Allt du behöver veta inför flytten till din nya lägenhet

För dig som bor hos oss

När du väl flyttat in hoppas vi att du vill bo kvar riktigt länge. För att du och dina grannar ska trivas så bra som möjligt behöver du ha koll på dina rättigheter och skyldigheter. Alla behöver visa hänsyn och hjälpas åt.

Har du funderingar kring ditt boende? Här hittar du all information

Dags att flytta ut?

Behöver du flytta? Den dagen du sagt upp kontraktet och ska flytta ut behöver du städa och tömma hela lägenheten samt alla andra utrymmen som hör till. Läs mer om vad som gäller kring uppsägningstid och städkontroll när du ska flytta ut.

Dags att flytta? Det här behöver du tänka på

Student hos Mimer

Om du har en studentbostad hos Mimer gäller samma regler och råd för dig som student som för våra andra hyresgäster. För att du ska trivas lite extra finns både Student-Team och studentvärdar där som stöd och hjälp.

För dig som är student och bor hos Mimer