Hyr ut en bostad till nya västeråsare

Vi söker bostäder till nyanlända familjer i Västerås

Nu finns det möjlighet för privata fastighetsägare i Västerås att enkelt hyra ut en privat bostad till Mimer, som i sin tur hyr ut den till en nyanländ familj i Västerås. I första hand är du hyresvärd men du kan också behöva finnas tillhands för frågor, i alla fall till en början.

Läs Frågor & Svar här

Intresserad? Fyll i blanketten Dela bostad

Vad räknas som privat bostad?

Bostäderna ska vara egna bostäder t ex ett Attefallshus, fritidshus eller en separat lägenhet i en villa. Det ska finnas eget kök, toalett och badrum och bostaden ska gå att låsa.

Hur fungerar det praktiskt?

Du skriver ett kontrakt med Mimer i minst 12 månader. Mimer skriver sedan ett andrahandskontrakt med hyresgästen som betalar hyra till Mimer. Du får en kontaktperson hos Mimer som stöttar i uppkomna frågor.

Intresserad?

Har du frågor eller vill du anmäla ditt intresse kan du kontakta Samuel Sedvall på jagvilldela@mimer.nu eller 021-39 70 37.

Ett lyckat exempel från Nacka kommun

I Nacka kommun har de sedan en tid tillbaka erbjudit privata fastighetsägare att hyra ut en bostad till nyanlända nackabor. Ett gott exempel är Kåre Jonsson som delar sin bostad med Abraham och Bety från Syrien. Här nedan kan du se filmen om Kåre och hans hyresgäster.

Läs mer om Kåre och hans hyresgäster
Läs om familjen Baghdadi och Linda som är ett annat gott exempel 

 

 

Intresserad?

Har du frågor eller vill du anmäla ditt intresse kan du kontakta Samuel Sedvall:
Telefon: 021-39 70 37
E-post:  jagvilldela@mimer.nu

Läs Frågor & Svar här

Intresseblankett Dela bostad