Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Äntligen grilltider

Sommaren är nära och det är dags att ta fram grillen. Men vad gäller egentligen när du ska grilla?

Det viktigaste att tänka på när du grillar är säkerheten. Håll alltid koll på grillen, visa hänsyn mot dina grannar och grilla försiktigt.

För dig som har balkong

Vi rekommenderar använda elgrill på balkongen, för att undvika os och rök. På grund av brandrisken är det inte tillåtet att använda kolgrill.

Ofta är det bättre att du, om du har möjlighet, går ut på gården. Där kan du dessutom använda kolgrill. Ställ inte grillen för nära buskar eller andra växter.

Om du har en gasolgrill, tänk på att gasolbehållaren får vara på max fem liter (blå campingbehållare) om du har den i lägenheten eller på en inglasad balkong. På en öppen balkong får du ha en gasolbehållare om max 30 liter (P11).

För dig som har uteplats

Du som har uteplats kan använda kolgrill, gasolgrill eller elgrill. Tänk på att inte ställa grillen för nära fasaden, träd eller buskar.

Sortera aska, grillkol och briketter

Grillkolen, briketterna och askan som blir över sorteras som restavfall. Se till att allt svalnat helt innan du kastar det, annars kan det börja brinna.

Område:

Alla områden; Bäckby Centrum Fredriksberg Gideonsberg Gryta Haga Hammarby Hemdal Hökåsen Jakobsberg Kajstaden Kristiansborg Lillåudden Malmaberg Nordanby Oscaria Öster Mälarstrand Oxbacken Pettersberg Råby centrum Skälby Skallberget Skiljebo Skultuna Studentbostäder Vallby Vega Vetterslund Vetterstorp Viksäng