Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Öster Mälarstrand är ett bostadsområde nära vattnet. Småbåtshamn, café och restaurang ligger i närheten och längs vattenbrynet går en strandpromenad.

Våra hus på Bogvägen och husen i kvarteret Råseglet ligger alldeles intill strandkanten och här ligger även Västerås högsta trähus, i kvarteret Mesanseglet. Utsikten från de inglasade balkongerna är fantastisk. Över segelbåtarnas master ser man hela Västeråsfjärden. Och inte nog med det – solen går dessutom ner på rätt ställe över sjön.

Mälaren inpå knuten

Längs vattenbrynet går en milslång cykelväg som börjar på andra sidan fjärden och slutar på Södra Björnö. Båtägare eller inte, Öster Mälarstrand har snabbt blivit ett av västeråsbornas favoritställen. Du kan ströva omkring, titta på båtar, ta en fika eller äta lunch. Med lite tur kan du äta middag på din egen balkong i en lägenhet med utsikt över fjärden.

Förseglet – 183 nya lägenheter med infytt 2024

Mimer bygger 183 nya lägenheter i kvarteret Förseglet på Öster Mälarstrand. Inflytt är planerad till hösten 2024.

Bo nära lugna bad och pulserande bryggliv

Bo kooperativt i Sjöodjuret

I kvarteret Sjöodjuret kan du bo kooperativt. En kooperativ hyresrätt är en mellanform mellan traditionell hyresrätt och bostadsrätt. Du hyr din lägenhet på samma villkor som en vanlig hyreslägenhet. Skillnaden är att du hyr av en kooperativ hyresrättsförening, som du själv också blir medlem i. För att bli medlem i föreningen betalar du en insats, en summa du får tillbaka om du flyttar.

Vad innebär det att bo i en kooperativ hyresrätt?

Hyreshus med gul träfasad och balkonger som går längs husväggen i ett vågmönster.
Mesanseglet, Mesangatan 6 och Råsegelgatan 7-9.
Moderna hyreshus med orange och vit fasad och stora balkonger.
Råseglet, Råsegelgatan 1-5, Storsegelgatan 2 och Öster Mälarstrands allé 133-137
Flerfamiljshus med silvergrå plåtfasad och inglasade balkonger
Kv. Sjöodjuret, Poseidongatan och Sjöjungfrugatan.
Vitt flerfamiljshus med stora, inglasade balkonger
Bogvägen