Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Tre studenter i ett bibliotek tittar på en dator

Got your back

Var ska du bo efter examen? Du kanske inte vet. Det gör inget. En studietid är lång och mycket kan förändras på vägen. Du kanske stannar här i Västerås eller så drar du ut i världen. Oavsett hur du gör är det både smart och tryggt att ställa sig i vår bostadskö. Helt gratis såklart.

Ställ dig i bostadskön

Välkommen som student och hyresgäst hos Mimer och i våra studentbostäder! Vi hoppas att du ska trivas hos oss.

Här finns våra studentbostäder

Vi har drygt 850 studentlägenheter utspridda på 6 olika stadsdelar. Alla på gång- eller cykelavstånd till universitetet.

Våra studentlägenheter

Student-Team och studentvärdar som hjälp och stöd

Vårt Student-Team består av tre heltidsanställda från Mimer. De har fokus på våra studentboenden och att du ska få ett bra boende hos oss. Dessutom har de flesta studentboenden en egen studentvärd, en student som har koll på hur det är att bo hos oss och kan guida dig rätt.

Student-Team och studentvärdar – redo att hjälpa till

Bo hos Mimer

Om du får en studentbostad hos Mimer gäller samma regler och råd för dig som student som för våra andra hyresgäster. Några undantag finns, som att det vanliga välkomstbesöket är ersatt med stöd från våra studentvärdar. En annan skillnad är att du som bor i studentlägenhet varken kan beställa Plus- eller Tillval.

För dig som bor hos Mimer – Stöd, information och regler kring ditt boende

Välkommen till din studentlägenhet (pdf)

Stanna kvar efter studietiden? – Ställ dig i vår bostadskö

Passa på att ställa dig i vår bostadskö redan nu. Det är helt gratis och du samlar köpoäng varje dag. Efter dina studier har du inte möjlighet att bo kvar i din studentbostad, du är istället välkommen att söka en av våra vanliga lägenheter.

Registrera dig

Är du på väg att flytta ut?

Det är mycket att tänka på när flyttlasset snart ska gå. Här påminner vi om vad du behöver komma ihåg att ordna med innan du flyttar från din studentlägenhet.

Snart är det dags att flytta, student (pdf)