Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Om du bor i radhus eller marklägenhet får du sätta upp en fristående badpool eller en studsmatta inom din avgränsade uteplats. Du är själv ansvarig för säkerheten och för att se till att din badpool eller studsmatta inte skadar huset eller marken som den står på. Du kan bli ersättningsskyldig om du orsakar skador.

Du får inte sätta upp en pool eller studsmatta på Mimers allmänna mark. Om du sätter upp en badpool eller studsmatta på Mimers mark kommer vi att ta bort den. Om det inträffar en olycka eller skador på Mimers egendom kan du bli straff- eller ersättningsskyldig.

Här hittar du mer information om hur du sköter din balkong och uteplats

Förebygg olyckor och skador

Som hyresgäst ansvarar du för säkerheten. Tänk därför på:

  • Ställ din badpool eller studsmatta på plan mark så att den står stadigt.
  • Montera säkerhetsnät på studsmattan.
  • Hoppa som mest två åt gången på studsmattan.
  • Undvik att hoppa om studsmattan är blöt.
  • När du tömmer poolen, led bort vattnet med en slang så att det inte orsakar skador på marken och huset. Var även noga med att leda bort vattnet så dina grannar inte drabbas genom att få sina gräsmattor och/eller planteringar förstörda.

Med en badpool följer också risken för drunkningsolyckor. Om det inträffar en olycka så kan du som hyresgäst bli straffskyldig. Därför måste finnas ett staket till uteplatsen, och du ska täcka poolen med ett poolskydd när den inte används.

Låt solen värma vattnet

Det går åt mycket vatten i en badpool och varmvatten ur kranen belastar miljön och kostar pengar. Låt därför solen värma vattnet i stället för att ta varmvatten ur kranen.