Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

I Skiljebo centrum finns matbutik, klädaffärer, bank, pizzeria, apotek och skola. Vid torget ligger en samlingslokal ett bibliotek och en kurslokal för alla möjliga aktiviteter.

Området har fått sitt namn efter sitt läge. Det var här de gamla vägarna till Stockholm och Tortuna skildes åt, ungefär vid nuvarande Skiljebomotet.

Än idag är Skiljebo omtyckt för just sitt läge med närhet till Skiljeboskolan (7–9), Tomaskyrkan, fotbollsklubben Skiljebo SK och lasarettet. På cykelavstånd hittar du bland annat centrum, shoppingområdet Hälla, bangolf med pirattema och en 9-hålsbana på Hälla golf, hamnen på Öster Mälarstrand och Framnäsbadet.

Precis vid Skiljebo centrum ligger kvarteret Cedern, byggt 2017. Här finns det totalt 86 ljusa, fräscha lägenheter med rymliga balkonger.

Antal lägenheter: 432

Boendeformer: Lägenheter och radhus

Byggår: 1957–2017

Nyproduktioner: Cedern, 2017

Närhet till: Matbutik, apotek, pizzeria, veterinär, Hälla, E18, skola (7–9)

Kul att göra: Se en fotbollsmatch med Skiljebo SK, ta cykeln till Framnäs, Öster Mälarstrand eller Björnön, leka i lekparkerna.

Mitt Skiljebo

Hur väl vi trivs på ett område avgörs av så mycket mer än bara byggnader, avstånd och läge. Känslan av att känna sig hemma i sitt kvarter kan ibland vara svår att sätta ord på. Ofta handlar det om det som vi brukar kalla för livet mellan husen. Det kan vara allt från goda grannar som sitter kattvakt, en mysig stund på en balkong en tidig vårdag eller nåt så enkelt som ett hej i en trappuppgång.

Vi frågade hyresgästerna Irene och Evert varför de trivs så bra just här.

Porträttbild på Irene, en äldre kvinna iklädd fuskpälsjacka och leopardscarf.

”Vi brukar ställa dörrarna på vid gavel och ha “konferens” i trapphuset och under sommarmånaderna har vi grillkvällar och fikar tillsammans. Det är en varm och trygg gemenskap som gör att man trivs i området.”

Irene, hyresgäst på Skiljebo.
Porträttbild på Evert, en äldre, skrattande man med glasögon.

”Jag tycker om att ta hand om mitt område. Jag håller ordning i sopförrådet, skottar snö på vintern och sopar grus på våren så att dörrarna går igen som de ska. Jag gillar att ha det fint omkring mig. Så länge jag orkar kommer jag ta hand om kvarteret.”

Evert, hyresgäst på Skiljebo
Punkthus i sju våningar med gul putsad fasad och inglasade balkonger. Innergård med lekpark.
Lummig innergård med lekpark på Säbygatan.
Enplansvilla i tegel.
Enplansvilla med tomt på Cedergatan
Flerfamiljshus i två våningar med tegelfasad.
Flerfamiljshus på Tråddragargatan
Flerfamiljshus i två våningar med tegelfasad, balkong och uteplats på markplan.
Flerfamiljshus på Cedergatan med uteplats.
Flerfamiljshus i tre våningar med ljus tegelfasad, balkong och grön innergård.
Flerfamiljshus med grön innergård på Cedergatan.
Flerfamiljshus i 4 våningar med vit fasad.
Munktorpsgatan till höger och Säbygatan med Skiljebo centrum till vänster.

Mer om och från Skiljebo

Sök ledigt

Våra lediga lägenheter, bilplatser och förråd på Skiljebo hittar du på Sök ledigt. Där kan du enkelt filtrera fram objekt utifrån dina önskemål.

Sök ledigt