Stängd miljöbod Drevervägen 71

På grund av brand i ett sopkärl i miljöboden i måndags kväll tvingas vi stänga miljöboden för sanering och återställning.

Under tiden hänvisas ni att kasta era sopor i containern som placeras ut i anslutning till parkeringen under tisdagen. Sortering kommer inte vara möjlig. För annat än hushållsavfall hänvisar vi till något av Vafabs återbruk. Vi vill även påminna om vikten av att inte kasta rester av ej slocknad grillkol, varm frityrolja, trasor av linolja och annat brandfarligt avfall i sopkärlen.

Arbete vid gamla Fredriksbersgbadet

Då arbetet kommer att ske i anslutning till våra fastigheter, så vill vi informera om det arbete som Västerås stad kommer att utföra vid gamla badet på Fredriksberg.

Rivning av husgrunden kommer att påbörjas 17 augusti och pågå dagtid, arbetet beräknas vara klart i början av oktober.

Ytan kommer att vara avspärrad under tiden arbetet pågår och det kommer även att förekomma tung trafik kring avspärrningarna.

Kvälls- och nattarbeten i kv Högne v33

Arbeten med att gjuta bottenplattan i kvarteret Högne efter Kopparbergsvägen inleds måndag 10 augusti. När gjutningen sätts igång måste jobbet slutföras utan uppehåll. Bottenplattans storlek gör att gjutningen kan pågå även under kvällen och natten.

Motorljud kan vara störande
I arbetet ingår att köra med motordrivna glättare. Detta innebär att det kommer att vara motorljud som kanske uppfattas vara störande under kvällen och natten. Detta är tyvärr oundvikligt då plattan måste bearbetas. Vi kommer göra allt för att försöka undvika att vi stör och vi hoppas att du kan ha förståelse för eventuella störningar.

Snart släcks de analoga kanalerna

Det här berör bara dig som idag tittar på analoga tv-kanaler via Com Hem. Den 8 september släcker ComHem ner de analoga tv-kanalerna. Nästa vecka börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv tittar du analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta från den 10 augusti, tittar du redan digitalt och behöver inte göra något. Du måste genomföra den här ändringen innan den 8 september om du vill fortsätta kunna titta på TV. Vill du veta redan idag om du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Vad ska jag göra om jag tittar analogt?

På Com Hems hemsida ser du både steg för steg-instruktioner och en instruktionsfilm. Byt analoga kanaler till digitala – comhem.se/tv/digitalisering Om du har en gammal tv, äldre än från 2008, kan du behöva byta till en nyare modell eller komplettera din tv med en digitalbox. För att veta om din tv är för gammal kan du enkelt kolla det på Com Hems hemsida med hjälp av din tv:s modellbeteckning. Du kan också registrera ett konto på Com Hem Play för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan och datorn.

Om du har frågor

Om du fortfarande har frågor kring den här förändringen kontaktar du Com Hem. Det är Com Hem som kan hjälpa dig och guida dig hur du ska göra Com Hems hemsida: www.comhem.se/tv/digitalisering Com Hems kundservice: 90 222

Vad är fördelen med att analoga kanaler blir digitala?

Du får bättre bild och bättre ljud.  

Utbyte av fjärrvärmeledningar och fiber för bredband

Som ett led i att uppgradera infrastrukturen i samband med nödvändiga arbeten för att ansluta nybyggnationen på kvarteret Älgen 1, kommer Mälarenergi att byta ut fjärrvärmeledningarna samt fiberdragningarna i bilvägen på Emausgatan.
Arbetet kommer att utföras av Mälarenergis underentreprenör AE Mark och etablering och start sker under vecka 33. Arbetet beräknas pågå till i slutet av oktober. AE Mark kommer att disponera en bit av gräsmattan (vid de tillfälliga sopskåpen) mellan Emausgatan 52 och cykelbanan för upplag av fjärrvärmekulvert samt en mindre manskapsbod.
Under arbetets gång kommer grävområdet att stängslas in vilket medför att Emausgatan under byggtiden kommer att ha begränsad framkomlighet. Emausgatan kommer att vara enkelriktad från Vegagatan mot Skallbergsmotet, håll uppsikt efter kommande skyltning.
Vid eventuella frågor, kontakta Sara Berggren på AE Mark, tel. 070-795 91 47.
M V H
Bostads AB Mimer

Till dig som flyttar vid månadsskiftet juli/augusti

Med omtanke om dig och våra medarbetare flyttar vi nyckelhanteringen i samband med din kommande flytt. Vi lämnar ut och tar emot nycklar samt svarar på dina frågor utomhus, utanför ingången till Navet på Gasverksgatan 7.

Den här informationen gäller inte för dig som redan har hämtat ut eller redan lämnat in dina nycklar.

Den 3 augusti klockan 10.00–14.00 finns vi på gården vid Navet, Gasverksgatan 7.

Du som ska lämna nycklar ska göra det senast klockan 12.00 den 3 augusti och du som ska hämta nycklar är välkommen att göra det efter klockan 12.00 den 3 augusti.

Kan du inte komma den här tiden?

Om du inte kan komma just den här tiden går det bra att komma hit en annan dag. Du ska då kontakta Mimers kundcenter på 021-39 70 00 och boka en tid för att hämta dina nycklar.

Du som ska lämna nycklar måste dock göra det senast klockan 12.00 den 3 augusti. Du lämnar dina nycklar i en av Mimers brevlådor som står inne vid entréerna till Navet.

Våra öppettider

Våra tider för hämtning och lämning av nycklar är måndag–torsdag klockan 10–17 och fredag klockan 10–15. Utlämning av nycklar kan inte ske under lunchtid.

Är du sjuk? Då behöver du en fullmakt

Är du sjuk skickar du någon annan för att utföra dina ärenden. För att hämta ut nycklar behöver den personen en fullmakt från dig. Skicka med fullmakten samt din legitimation. Personen som kommer i ditt ställe behöver också kunna legitimera sig.

Fullmakt för att kvittera ut nycklar (pdf)

Om du inte kan skriva ut fullmakten går det bra att skriva uppgifterna för hand på en lapp. Det är då viktigt att du får med alla uppgifter från blanketten.

För er som ska byta nycklar med varandra

Om ni hyresgäster som flyttar in/ut från samma lägenhet vill byta nycklar sinsemellan går det också bra. Vi rekommenderar då att ni fyller blanketten ”Nyckelkvittens mellan hyresgäster”.

Nyckelkvittens (pdf)

Var uppmärksam och se till att tjuvar lämnar dig ifred!

Under sommaren är det tyvärr vanligt att personer som låtsas vara hantverkare vill komma in hemma hos folk för att utföra någon reparation, men som egentligen har annat uppsåt. Vi hoppas det inte kommer att drabba dig, men var i alla fall uppmärksam på detta.

Hur ska jag undvika att drabbas?

Om du inte har något i lägenheten som ska fixas, släpp inte in personerna.
Om du har något som ska åtgärdas:
  1. Du bör ha fått information från Mimer om jobbet
  2. Begär att få se legitimation
  3. Om du är tveksam, ring vår Serviceanmälan på 021-39 70 00
Det är lyckligtvis inte så många som drabbas och vi hoppas du slipper detta och kan fortsätta att ha en bra sommar!

Så här beskär vi buskar och häckar – för pollinerarnas skull

Vi får en hel del funderingar och samtal från er hyresgäster angående sommarklippning av häckar. En del upplever att vi inte längre klipper häckarna och att de ser ovårdade ut. Vi som jobbar som trädgårdsmästare på Mimer skulle vilja förklara hur vi tänker gällande häckar och buskar på våra bostadsgårdar. Vi gör nämligen inte riktigt som man gjorde förr.

Vi vill gynna pollinerarna

Vi gör skillnad på häckar och buskar som är av arter som har en blomning och som gynnar den biologiska mångfalden. Det vill säga, vi vill inte gärna klippa dessa om de inte utgör framkomlighetsproblem. Pollinerare, så som bin, fjärilar och humlor, är beroende av blommor som finns på dessa buskar och häckar. Detta speciellt i stadsmiljö där vartenda träd och varje grönyta spelar roll. Och, vi vill så klart gynna pollinerarna.

Spara på miljön och oss själva

Genom att inte ”göra som man gjorde förr” så sparar vi även på miljön på andra sätt då vi minskar utsläppen av koldioxid samt minskar bullret som häcksaxarna utgör. Personalens ryggar och axlar sparas också hos våra skötselentreprenörer och de kan istället fokusera på annat i skötseln som så här års är väldigt intensiv med allt vad det innebär. Därför formklipper vi inte gärna arter som till exempel spireor, syrener, schersminer och ölandstokar om dessa inte utgör ett problem för framkomligheten, utan låter dem i stället vara friväxande. När de sedan upplevs blivit alldeles för höga för platsen så tas de istället ner på vintern genom en så kallad föryngring och de får börja om från början.

Sedan finns arter vi alltid formklipper då de är bättre lämpande för det ändamålet, så som liguster, måbär och avenbok till exempel.

Vi trädgårdsmästare anser också att friväxande häckar och buskar av många arter är det absolut vackraste som finns. Dofterna och surret i dessa under blomning är något alldeles extra. Prova stoppa näsan i en friväxande smultronschersmin!

Vem ansvarar för klippningen av din häck?

Har du en tomt med tillhörande häck så ansvarar du över klippningen av insidan medan våra entreprenörer ansvarar över utsida samt höjden. Entreprenörerna har till den 15 juli på sig att klara av den första klippningen och behövs det en till klippning så har de på sig till den 30 augusti med den. Är du osäker på om din häck ska klippas eller vara friväxande är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Njut av grönskan i sommar!

Hälsningar från Trädgårdsmästarna Annica och Marie

Blommande buske, bostadshus i bakhuset och blå sommarhimmelBlommande häck en sommardag

Rivning av gamla förskolan på Allmogeplatsen 38

Måndagen den 6 juli kommer vi att påbörja rivning av den gamla förskolan på Allmogeplatsen 38 som stått tom i cirka 2 år.

Rivningen kommer att pågå under cirka 4 veckor och kommer utföras av vår entreprenör Tepes.

Området runt gamla förskolan kommer att hägnas in och det kommer även förekomma tung trafik till och från under denna period. Tänk på att ha extra koll på era barn under denna period.

Vid frågor kontakta områdessamordnare Fredrik Nysjö på telefonnummer 021–397260