Information till boende på Lövsångargatan 8-12

Efter branden på Lövsångargatan 8-12 har ni kunnat hämta er post hos Postnord på Kranbalksgatan. Posten meddelar nu att den tjänsten kommer att upphöra 2019-06-07 och all post som ligger hos Postnord kommer att returneras till avsändaren efter detta datumet, för dom som inte lämnat in en eftersändning från Lövsångargatan 8-12 till den nuvarande adressen

Om ni räknar med att flytta tillbaka till Lövsångargatan 8-12 så kan ni välja att lämna in en tillfällig eftersändning.  Om man inte har någon adress så kan ni välja att ha en tillfällig eftersändning till Poste Restante 72101 Västerås. Då kommer er post finnas för hämtning mot legitimation på vårt Företagscenter på Pressverksgatan i Västerås.

Vid frågor kontakta posten till deras kundservice på tel: 0771-33 33 10

I dag är det Biologiska mångfaldens dag

Vi erbjuder hem för alla – även för insekter ! Har du sett några halvdöda träd ligga och "skräpa"? De är hem för alla dessa småkryp. Vi låter trädstammar, stubbar och död ved ligga kvar just för att kunna erbjuda bostäder åt insekter. Vi har även satt upp insektshotell och bikupor för att hjälpa till ytterligare.

I dag lyfter vi fram våra insekter lite extra för i dag är det Biologiska mångfaldens dag! Och vilken nytta dessa smådjur gör. Visste du till exempel att kaffeskörden blir 50 % större om bin medverkar? Tänk den som kunde skryta med det på sitt jobb

För dig som vill veta lite mer

Ibland tvingas vi ta ner sjuka och döda träd av säkerhetsskäl på våra områden och på lämpliga platser där de inte ligger i vägen så sparar vi gärna död ved på olika sätt. Det är inte bara många människor som idag är i behov av bra bostäder utan många av våra insekter är riktigt kräsna när det gäller sitt boende. Dom vill helst bo och leva i död ved och det ska vara av olika trädarter och dessutom i olika stadier av förmultningsprocessen för att locka till sig så varierande artrikedom som möjligt.

Enligt studier så är tillgången på död ved runt om våra skogar allt för liten idag så vi har arter som därför har minskat kraftigt antal vilket kan påverka hela vårt ekosystem. Av den anledningen så lämnar våra arborister ibland död ved i våra dungar och skogspartier runt om våra områden, bra va?!

Gå även gärna in på Naturskyddsföreningens hemsida och lär dig mer

Åt vilket håll pekar din energikurva?

Pekar din energikurva uppåt? Då är det kanske dig vi söker som sakkunnig i energi. Är du dessutom utbildad energiingenjör som kan bidra med kunskap och nya spännande synsätt inom energiområdet? Då ska du definitivt läsa vidare.

Vad gör man som sakkunnig inom energi? Du har övergripande beställarkompetens och samordningsansvar inom energiområdet i företaget. I rollen ingår även strategiskt ansvar för att ta fram utvecklingsförslag. Du har också ansvar för att hålla dig uppdaterad med det senaste inom energiområdet genom omvärldsbevakning och du kommer agera stöd till övriga företaget i energifrågor.

Vi jobbar hårt med att minska vår energianvändning – här behöver vi dig som har ett engagemang och driv i energifrågor.

Sök tjänsten som sakkunnig energi nu
Sök senast 9 juni 2019

Bäckby Torgfest 23 maj

Torsdag 23 maj kl 16.30–19.30 är det Bäckby Torgfest. Ett perfekt tillfälle att roa sig.

Så vad händer? Ja en massa kul, till exempel:

 • Loppis
 • Hoppborg
 • Lotterier
 • Fika, våfflor och korv med bröd
 • Växhuståget
 • Ansiktsmålning
 • Musik, sång och dans:
  Kulturskolan och Bäckbyskolans elever kommer uppträda (dans, körsång, tvärflöjt, blockflöjt, mm)
  Västerås Folkdansgille dansar
  Trubadur från folkhögskolan
 • Bollkastning

Tid: Torsdag 23 maj kl 16.30–19.30
Plats:
Hällbyplanen på Bäckby

Arrangörer

Verksamheterna på Bäckby, Nätverket Bäckby-Skälby, Västerås stad och Mimer.

Mimer energideklarerar sina fastigheter

Vad tycker du om att bo hos oss?

Vi vill att du ska känna att ”en bra dag börjar hemma”. Det är vårt kundlöfte. För att vi ska lyckas ge dig den känslan behöver vi veta vad du tycker. Vi genomför därför den här kundundersökningen med hjälp av AktivBo varje år. Hälften av våra hyresgäster får enkäten i år, andra hälften får den nästa år. Enkäten skickas både som sms, mejl och delas ut av oss som arbetar på Mimer.

Det lönar sig att svara

Svaren samlas ihop och ligger sedan till grund för hur vi planerar och prioriterar vår verksamhet. Ju fler svar vi får desto bättre kan vi bli. Vilka förbättringar vi kommer göra i just ditt bostadsområde berättar vi i höst, när alla svaren är sammanställda.

Så svarar du på enkäten

Om du får enkäten via sms eller mejl svarar du genom att klicka på länken. Får du enkäten i pappersform kan du svara digitalt på www.svar.aktivbo.se. Logga in med enkätnumret som står längst upp på enkäten. Du kan också välja att svara skriftligt och skicka in enkäten i det bifogade, portofria svarskuvertet.

AktivBo garanterar att alla svar är anonyma gentemot Mimer. Numret som står tryckt på enkäten behöver AktivBo för att kunna sortera svaren per områdes- och fastighetsnivå, och för att påminna dig, om du ännu inte hunnit svara.

Do you wish to answer the questionnaire in another language?

On www.svar.aktivbo.se you can fill in the questionnaire in another language. To log in, use the code on your questionnaire.

Frågor

Om du har frågor om kundenkäten kontakta gärna:

AktivBo
Christoffer Carlsson
08-23 39 85
info@aktivbo.se

Bostads AB Mimer
Maria Eberhardsson
021-39 70 11
maria.eberhardsson@mimer.nu

Vi ska renovera din miljöbod på Loftbodsvägen 6

Vi vet att det är ett bekymmer med sorteringen av sopor och ordningen i miljöboden där du bor. Nu vill vi att vi hjälps åt att göra ett bra jobb tillsammans!

Vi gör fint i din miljöbod

Den 20 maj stänger vi miljöboden på Loftbodsvägen 6. Då ska vi måla om, städa och sätta upp nya skyltar. När den är stängd slänger du alla dina sopor i containern som står i närheten av miljöboden.

Miljöboden öppnar igen under vecka 22.

Vi knackar på

Innan vi öppnar miljöboden hälsar vi på dig och dina grannar. Det gör vi 22 maj någon gång mellan klockan 11 och 20. Då berättar vi mer om hur du ska sortera och slänga dina sopor.

Vi ses!

Vårfest på Råby 16 maj

Välkommen till Råbys vårfest på torsdag 16 maj kl 16.30–19.30!

Västerås stad arrangerar festen tillsammans med Råby aktivitet & konferens. De erbjuder sagostund på olika språk, hoppborg, häst och vagn, ansiktsmålning och en massa mer kul.

Har du spring i benen? Gammal som ung

Var med på Råbyruset. Alla deltagare får varm korv.

Tid: Kl 16.45 är det uppvärmning, ruset startat kl 17.00

Välkommen!

Sök de sista lediga lägenheterna på Vetterstorp

Fram till och med 19 maj har du möjlighet att söka en av de helt nyrenoverade lägenheterna på Vetterstorp. Vi har 44 ettor–fyror att erbjuda.

På omtyckta Vetterstorp har vi byggt om och renoverat 297 lägenheter i storleken 1–4 rum och kök. De charmiga 60-talshusen, med naturen inpå knuten och gångavstånd till city, har fått nytt liv.

Sök nu!

Nu har du chansen att söka en av de sista lediga lägenheterna som är helt nyrenoverade. De finns på Karlavagnsgatan 1 och Hammarbacksvägen 14, A-C på Vetterstorp. Under perioden 7–19 maj hittar du dessa lägenheter på vår hemsida, under Lediga lägenheter.

Balkong och uteplats – perfekt på gröna Vetterstorp

Möblerbara uteplatser och balkonger förstärker den fina boendekänslan. Mellan husen finns trivsamma gårdar med sittplatser och vackra tallar.

Läs mer om området Vetterstorp

Grönområde med lekpark, bänkar, gräsmatta och rabatt. Lekande barn i lekparken och ungdomar sittandes vid parkbänk med bord.

Vetterstorp – Lekpark/grönområde

Höghus på åtta våningar med grå fasad och gula balkonger. Parkering i förgrunden.

Karlavagnsgatan på Vetterstorp

Visningskök med de tre olika alternativen: Natur med skåpsluckor i trä och bänk med marmormönster,Klassisk i vitt och luckor med så kallade speglar samt mörk bänkskiva och till sist Modern med släta vita luckor och bänkskiva i marmormönster.

Visningskök med de tre olika varianterna Natur, Klassisk och Modern.

Se fler bilder från kök och badrum – scrolla ner längst ner på sidan