Felanmälan på hemsidan och appen ligger nere

Just nu har vi tyvärr problem med Felanmälan på webben och appen. Ring oss istället på 021-39 70 90 om du behöver göra en felanmälan.

Det är problem med systemet som vi använder för felanmälningar. Vi och leverantören jobbar för fullt med att lösa problemet och hoppas att det snart ska vara åtgärdat.

Gå med i Gröna Mimer – vinn en bok

Gillar du att pyssla med blommor och rabatter? Eller vill du hellre odla kryddor och grönsaker? Gå med i Gröna Mimer och var med och förgyll din gård!

Alla medlemmar har chans att vinna en av tre signerade böcker av Johannes Wätterbäck (=Farbror Grön): ”Flera fingrar gröna”.

Gå med senast 25 april så har även du chans att vinna! Mejla gronamimer@mimer.nu.

Vad är ​Gröna Mimer?

Här får du möjlighet att påverka din utemiljö. Vi står för kostnader för frön, redskap, jord, gödsel och annat som kan behövas. Du behöver inte vara van odlare eller kunna en massa om växter. ​

De krav vi har är att det ser snyggt och prydligt ut och att det fler hyresgäster kan njuta av det. Du planterar, rensar och vattnar, samt tar ansvar för att det ser trevligt ut.

Som Gröna Mimerdeltagare får du inbjudningar till resor, studiebesök, föreläsningar och kurser. Ofta gratis eller starkt rabatterade.

Gröna Mimer – för att utemiljön betyder mycket

Installationen av porttelefoni

Nu har vi påbörjat arbetet med installation av porttelefonin för passersystemet på Krongjutarvägen 13, 14 och 15, Bankvägen 1-3 och Julia Nybergs Väg 3.

Nu drar vi igång med sandupptagningen

Det är mycket sand på våra gårdar och parkeringar efter vinterns täta plogningar. Så nu är det dags att sätta igång med arbetet med att ta upp allt sand.

I våra avtal har entreprenörerna på sig fram till 1 maj att utföra arbetat med att borsta upp all sand. Bra att tänka på om du tänker putsa dina fönster. Det kan nämligen yra sand när maskinerna åker fram.

Du som har en parkeringsplats

Hyr du en parkeringsplats hos oss, är tipset att sopa ut eventuell sand från din parkeringsyta till körytan på parkeringen. Då får sopmaskinen med sig detta när den kommer.

Ber om ursäkt för eventuellt oljud och damm

Arbetet med sandupptagningen kan upplevas som störande då blåsarna låter högt och det kan bildas damm. Entreprenörerna gör sitt bästa för att utföra arbetet så snabbt och smidigt som möjligt. Vi hoppas du har överseende under tiden och när det är klart så kan vi se fram emot en härlig vår.

Vill du skapa musik? Nu startar Connexion Rap West igen

Är du mellan 14 och 19 år och intresserad av att utveckla din musikaliska sida? Nu drar Connexion Rap West igång igen.

Connexion Rap West är en mötesplats för dig som vill hålla på med och göra egen musik. Är du intresserad av att vara med under våren? Välkommen på kick off den 27 mars kl 17 så berättar vi mer.

Kursledare: Governor Andy
Lokal: Connexion West, Välljärnsgatan 488 på Bäckby
Pris: Gratis

Connexion Rap West VT 2019

Felanmälan svarar från kl 10.30 den 20 mars

Den 20 mars öppnar Felanmälan sina telefoner från klockan 10.30. Kom ihåg att du alltid kan göra din felanmälan på mimer.nu eller i appen som heter Mina sidor dygnet runt.

Vill du bli kvartersvärd?

Nu söker vi dig som är en relationsbyggare med praktiskt sinne. Vi behöver nämligen en kvartersvärd på minst 8 månaders vikariat (med chans till förlängning). Gå in och sök tjänsten redan nu – allra senast 14 april.

Som kvartersvärd är du relationsbyggaren som ska skapa bra kontakter med våra kunder, men även med entreprenörer, myndigheter, förvaltningar och föreningar. Du arbetar i ett team som har gemensamt ansvar för drift, tillsyn och utveckling av ett specifikt område samt ett ekonomiskt ansvar för fastigheterna i området och att ni gemensamt följer budget.

Anställningen startar den 1 juli 2019 och är ett vikariat på minst 8 månader med chans till förlängning, och eventuell tillsvidareanställning längre fram. Sista ansökningsdag är 2019-04-14, men urval sker fortlöpande.

På vår karriärsida kan du läsa mer om vilka arbetsuppgifter du kommer ha och vad som krävs av dig som söker. Välkommen med din ansökan!

Läs mer om och sök tjänsten som kvartersvärd

Hyrorna för 2019 är klara

Mimer och Hyresgästföreningen är överens om 2019 års hyror. Hyreshöjningen för året blir i genomsnitt 2,45 % med ett spann mellan 0–2,61 %.

Den nya hyran börjar gälla 1 april 2019. Du betalar ingen hyreshöjning för januari–mars. Du kan se din nya hyra på Mina sidor och på e-faktura från 18 mars samt på din hyresavi som landar i din brevlåda senast 21 mars.

Det innebär till exempel en höjning på drygt 200 kr för en lägenhet med en månadshyra på 8 000 kr.

Tillval

För dig som har Tillval kommer kostnaden för tillvalet att öka med 2,45 %.

Omfördelning

Ett fåtal hyresgäster får även i år en omfördelning av hyran. Du som berörs av det får ett brev senast den 19 mars.

Har du frågor?

Välkommen att kontakta vårt Kundcenter på kundcenter@mimer.nu eller 021-39 70 10.

Förstärkning av balkongerna

Balkongerna behöver förstärkas. I början av maj kommer vår entreprenör Totalbyggen påbörja ett arbete med att montera stålpelare och byta ut inglasning på Allmogeplatsen 35 A och B. Innan arbetet startar behöver balkongerna mätas.

Så här går det till

För att stärka upp balkongerna kommer betongfundament skapas i marken. Sedan monteras stålpelare mellan alla balkonger. Visst oljud kommer att förekomma och byggställning kommer byggas runt varje balkongrad.

För att kunna utföra arbetet behöver våra entreprenörer Aros Byggsmide och Sakkes först komma in i alla lägenheter för att mäta balkongerna och i vissa fall även den inglasning som finns.

Tidplan

Arbetet med mätning utförs 10-12 april. Hela förstärkningsarbetet för samtliga balkonger startar 1 maj och beräknas vara klart 30 november.