Gång- och cykelväg tillfälligt avstängd

Gång- och cykelvägen vid gaveln av Flugsnappargatan 36 och Lövsångargatan 12  kommer dagtid att stängas av, då arbete kommer att pågå kring fastigheterna under juni månad.

När arbetet pågår kommer det förekomma större och tyngre fordon, som en säkerhetsåtgärd väljer vi därför att stänga av under tiden arbetet pågår kring fastigheterna då det ligger i anslutning till förskola och lekpark.

Arbetet kommer att pågå under juni månad och under tiden kommer det kunna gå att ta sig med cykel eller till fots via vägen som går runt den dunge som ligger mellan förskolan och lekplatsen.

Serviceläget just nu

Visst är det en märklig tid vi lever i. För oss på Mimer är det konstigt att säga ”Snälla, gör inte serviceanmälningar som inte är absolut nödvändiga nu”.

Vi tycker om att hjälpa dig och saknar den kontakten nu när vi möter färre hyresgäster om dagarna. Hur tråkigt vi än tycker att det är behöver vi ändå be dig att vänta med att felanmäla sådant som inte är absolut nödvändigt. Detta tills situationen i samhället lättar och vi kan återgå till vår normala service.

Du kanske undrar vad vi gör istället?

Vi som jobbar ute i områdena tar tag i arbeten som kanske var planerade till hösten. Till exempel tar vi hand om gårdarna för att hålla dem extra fina, vi rensar gemensamma utrymmen som källare och vindar, renoverar miljöbodar samt ser över våra lekplatser.

Vi hoppas och tror att du har förståelse för att vår service ser ut så här just nu. Vi gör det trots allt för att minska smittspridningen och av omtanke om dig och alla oss som jobbar på Mimer.

Ta hand om dig och andra!
Hälsar,
Vi på Mimer

Nya öppettider för Serviceanmälan

Från och med 1 juni har Serviceanmälan nya öppettider. Du når oss då mån–tor kl 10–17 och fre kl 10–15. För att anmäla akuta ärenden utanför våra öppettider ringer du Fastighetsjouren.

De nya öppettiderna gäller endast för telefontider. Du kan så klart göra din serviceanmälan när du vill på Mina sidor eller i vår app ”Mina sidor”. Händer det något akut under tider då Serviceanmälan inte är öppen ringer du fastighetsjouren på 021-39 70 70.

Så här gör du en serviceanmälan

  • Mina sidor (öppet dygnet runt)
  • I vår app ”Mina sidor” (öppet dygnet runt)
  • Ring vårt kundcenter på 021–39 70 00 mån–tor kl 10–17 och fre kl 10–15.)

Serviceanmälan – så här gör du

Till dig som flyttar vid månadsskiftet maj/juni

Med omtanke om dig och våra medarbetare flyttar vi nyckelhanteringen i samband med din kommande flytt. Vi lämnar ut och tar emot nycklar samt svarar på dina frågor utomhus, utanför ingången till Navet på Gasverksgatan 7.

Den här informationen gäller inte för dig som redan har hämtat ut eller redan lämnat in dina nycklar.

Den 1 juni klockan 10.00–14.00 finns vi på gården vid Navet, Gasverksgatan 7.

Du som ska lämna nycklar ska göra det senast klockan 12.00 den 1 juni och du som ska hämta nycklar är välkommen att göra det efter klockan 12.00 den 1 juni.

Kan du inte komma den här tiden?

Om du inte kan komma just den här tiden går det bra att komma hit en annan dag. Du som ska lämna nycklar måste dock göra det senast klockan 12.00 den 1 juni. Du lämnar dina nycklar i Mimers brevlådor som står vid entréerna till Navet.

Vid entrén till Mimers kundcenter finns information om vem du kontaktar när du är på plats för att hämta dina nycklar.

Våra öppettider

Våra tider för hämtning och lämning av nycklar är måndag–torsdag klockan 10–17 och fredag klockan 10–15.

Är du sjuk? Då behöver du en fullmakt

Är du sjuk skickar du någon annan för att utföra dina ärenden. För att hämta ut nycklar behöver den personen en fullmakt från dig. Skicka med fullmakten samt din legitimation. Personen som kommer i ditt ställe behöver också kunna legitimera sig.

Fullmakt för att kvittera ut nycklar (pdf)

Om du inte kan skriva ut fullmakten går det bra att skriva uppgifterna för hand på en lapp. Det är då viktigt att du får med alla uppgifter från blanketten.

För er som ska byta nycklar med varandra

Om ni hyresgäster som flyttar in/ut från samma lägenhet vill byta nycklar sinsemellan går det också bra. Vi rekommenderar då att ni fyller blanketten för nyckelkvittens.

Nyckelkvittens (pdf)

Säkrare entréer med nytt låssystem och porttelefon

Som ett led i vårt säkerhetsarbete byter vi ut gamla lås på entrédörr, källare och tvättstuga till ett nytt säkrare, digitalt system med passagedroppe och porttelefon på Haga Parkgatan 12-26.

Vad innebär arbetet?

Under vecka 10 kommer vår entreprenör Protect you påbörja arbetet med att montera ett nytt elektroniskt låssystem med porttelefon. Det kan låta en del när de borrar i väggarna. Under tiden arbetet pågår fungerar din nyckel som vanligt.

Låst port och trygg porttelefon
Från och med 9 juni kommer porten till entrén vara låst dygnet runt. Istället för nyckel låser du upp porten med din nya passagedroppe. Även dörren till tvättstuga och källare låser du upp med samma droppe.

Om du får besök kontaktar de dig genom att ringa på porttelefonen. Du kan då välja att öppna entréporten genom att använda din mobiltelefon eller fast telefon.

Digital bokning av tvättstugan
Dörren till tvättstugan byter vi ut till en med fönster och en digital bokningstavla för att boka tvättid kommer att monteras utanför tvättstugan. Du kommer därmed även kunna boka tvättid från Mina sidor på mimer.nu och endast du har tillgång till tvättstugan under den bokade tiden.

Mimer kommer den 27 maj att dela ut droppar i din brevlåda.

Vad behöver du göra?

I det här brevet finns också en nyckelkvittens. Den behöver du skriva under och skicka tillbaka till oss i det bifogat svarskuvert senast 2020-06-10.

Om vi inte har fått din kvittens i tid kommer dina droppar att spärras och du riskerar att inte komma in i fastigheten.

Inget frimärke behövs.

Frågor

Kontakta Mimers områdessamordnare Claes Lindblom, 021-39 72 43 eller på claes.lidblom@mimer.nu

(mer…)

Du gör skillnad i miljöboden

Till dig som bor på Pettersbergsgatan 33–35
Nyligen fick du hem ett brev och en broschyr från oss som berättar om hur viktigt det är att sortera rätt och hålla rent i miljöboden. Vi hoppas att du och dina grannar är positiva över de förändringar som skett i miljöboden och tycker att det är viktigt att vi gör det här tillsammans. Nu ser vi stor skillnad i miljöboden.

Vad tycker du?

Vi vill veta hur du tycker att det fungerar i miljöboden. Om ett par veckor kommer vi att skicka ut en enkät till alla via sms eller e-post. Ta dig gärna tid att svara på den när den kommer. Det tar bara några minuter och du är anonym.

Du kan göra skillnad i miljöboden

Till dig som bor på Pettersbergsgatan 29–31
Nyligen fick du hem ett brev och en broschyr från oss som berättar om hur viktigt det är att sortera rätt och hålla rent i miljöboden. Vi hoppas att du och dina grannar är positiva över de förändringar som skett i miljöboden och tycker att det är viktigt att vi gör det här tillsammans. Vi tycker fortfarande att sorteringen och ordningen kan bli bättre och du är en viktig del av det.

Hur sorterar du rätt?

Behöver du påminna dig om hur du sorterar rätt kan du läsa på http://mimer.nu/miljoboden

Vad tycker du?

Vi vill veta hur du tycker att det fungerar i miljöboden. Om ett par veckor kommer vi att skicka ut en enkät till alla via sms eller e-post. Ta dig gärna tid att svara på den när den kommer. Det tar bara några minuter och du är anonym.

Ta hand om dig och andra i helgen

Inför kommande långhelg vill vi skicka några hälsningar vidare från våra myndigheter.

Fortsätt stanna hemma

  • Undvik onödiga resor
  • Res inte alls om du är sjuk
  • Besök inte äldre släktingar eller vänner
  • Belasta inte sjukvården i andra regioner

Och som alltid

  • Tvätta händerna
  • Håll avstånd inomhus och utomhus
  • Stanna hemma om du är sjuk

Håll dig uppdaterad på Krisinformation.se
Information på olika språk på Krisinformation.se

Mimers åtgärder

På Mimer har vi av omtanke för dig och våra medarbetare vidtagit flera åtgärder. Vi hoppas att läget i samhället snart ser annorlunda ut så vi kan gå tillbaka till vår normala service. Håll dig uppdaterad kring våra åtgärder genom att läsa den här informationen.

Grön- och lekytan på Fredriksberg

Arbetet pågår för fullt på ytan där ny lekutrustning monterats upp, pergolan har kommit på plats och rullgräs,asfalt och plattor börjar bli färdigt.

Lekutrustningen kommer att besiktas av med hjälp av en oberoende besiktningsman, för att säkerställa att alla föreskrifter och krav följts. Bänkar och bord finns utplacerade på olika ställen över hela ytan , samt några grillar.

Det kommer även att placeras ut ett konstverk i form av en bänk med belysning som Zoom In skapat åt oss till den nya ytan på området.

Bollplanen som varit uppgrävd i samban med markarbete kommer att asfalteras närmsta veckorna och nya linjer kommer att målas upp och nya basketnät sättas dit.

Högst upp mot skogsdungen vid bollplanen kommer en gagaboll-rink att monteras , som kommer att utföras efter att ytan har öppnats upp.

Planerad öppning av ytan är i början av juni och vi hoppas att den kommer falla er boende i smaken och ge många trevliga stunder med barn, familj, grannar och bekanta.