Nymålat och fint i källaren

9/12 2019 kommer vår entreprenör Larsson-Örnmark Måleri AB påbörja omålning i källargångarna på Kaserngatan 4 – 8.

Vad innebär arbetet?

Arbetet börjar 9/12 på kaserngatan 4 och fortsätter sedan i nummerföljd.
Tänk på att väggarna är nymålade så du inte får färg på dig. Samtliga källargångar beräknas vara färdig-målade 31/1 2020.

Frågor?

Om du har frågor går det bra att kontakta Mimers projektledare Kenth Fransson på 021-39 70 12, kenth.fransson@mimer.nu eller Lennart ” Bempa” Svahn på Larsson-Örnmark Måleri AB 070-7703705.

Vi söker en ny controller

Vi söker dig som vill ha ett varierande arbete, gillar siffror och samtidigt vill bidra till våra  lönsamhetsmål. Är det du? Du kommer bland annat analysera utfall och avvikelser, följa upp kostnader, ta fram underlag för budgetarbete samt bistå med rapporter och analyser. Dessutom ingår projektekonomi.

Som controller är du en problemlösare, strukturerad och har god samarbetsförmåga. För dig som gillar att arbeta självständigt där du får visaa prov på gott omdöme – och älskar excel – då har du hittat rätt.

Totalt är vi cirka 160 medarbetare som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra kärnvärden omtanke, nytänkande och engagemang. Om det är något som passar in på dig – sök (senast 13 december 2019).

Mer information samt möjlighet att söka tjänsten

Dags att testa din brandvarnare

På söndag 1 december är det brandvarnardagen. Perfekt tillfälle att testa din! I din lägenhet ska det finnas minst en brandvarnare i taket. En brandvarnare som fungerar räddar liv om det börjar brinna. Du behöver själv prova regelbundet om brandvarnaren fortfarande fungerar.

Visste du att hela 35 % aldrig testar sin brandvarnare? Var med och se till att den siffran sjunker. Testa din brandvarnare i dag. Brandvarnardagen är 1 december varje år – att påminna alla om hur viktigt en fungerande brandvarnare är.

Så här gör du för att testa din brandvarnare

Tryck på knappen på din brandvarnare i några sekunder­ – tjuter den till fungerar den som den ska.

Om din brandvarnare är trasig – gör en serviceanmälan

Låter det inget från brandvarnaren behöver den bytas ut. Gör då en serviceanmälan via Mina sidor, vår app eller kontakta Kundcenter på 021-39 70 00. Det gör du även om du inte hittar någon brandvarnare i din lägenhet.

Lär dig mer om brandsäkerhet

Brandsäkerhet – information för dig som är hyresgäst hos oss

Du gör skillnad i miljöboden

Nyligen träffade vi dig och dina grannar och berättade om hur viktigt det är att sortera rätt och hålla rent i miljöboden. Alla var positiva och tyckte att det är viktigt att vi gör det här tillsammans. Nu förväntar vi oss att se stor skillnad i miljöboden.

Träffade vi inte dig?

Om du inte var hemma när vi knackade på hos dig och vill veta mer kan du göra en serviceanmälan genom att kontakta vårt kundcenter på 021-39 70 00. De hjälper dig att boka ett besök med din kvartersvärd. Då kommer hon/han och berättar om hur vi sorterar i miljöboden och ger dig en present.

Vad tycker du?

Vi vill veta hur du tycker det har blivit i miljöboden. Har det förbättrats eller finns det fortfarande saker, vi eller ni hyresgäster, behöver tänka på? Vi kommer därför skicka en enkät till alla hyresgäster via sms eller e- post inom några veckor. Ta dig gärna tid att svara. Det tar bara några minuter och du är anonym.

Asfaltering av parkeringsplatser

Med början vecka 49 så kommer parkeringen längst med Stjärngatan 1 och parkeringen längst med Karlavagnsgatan 5 att asfalteras. De beräknas bli färdiga under samma vecka som arbetet påbörjas.   Vecka 50 kommer parkeringen vid gaveln av Narvavägen 32/miljöboden och parkeringen längst med gatan vid Karlavagnsgatan 1 att asfalteras. De beräknas bli färdiga under samma vecka som arbetet påbörjas.

Vi har sett att det finns ett underhållsbehov på asfalten vid dessa parkeringar och vill åtgärda detta innan vintern kommer samt innan parkeringarnahyrs ut för att minska påverkan för er boende. Parkeringarna kommer att stängas av under tiden arbetet pågår och ni hänvisas till andra platser.

Under tiden parkeringarna förbereds och asfalteras kan du ställa din bil på följande platser. Bevakningsbolaget kommer att informeras om att arbetet pågår på området och att ni boende givits tillåtelse att parkera på hänvisade platser trots skyltning, se bifogade bilder.

Panta och stöd Musikhjälpen!

Västerås fritidsklubbar och fritidsgårdar samlar in pengar till Musikhjälpen 2019, som i år hålls i Västerås. Du kan hjälpa till genom att lämna din pant till närmaste fritidsklubb eller fritidsgård. Vi pantar åt dig och skänker pengarna direkt till Musikhjälpen.

Fritidsgårdarna finns på Vallby, Bjurhovda, Växhuset, Önsta Gryta, Viksäng, Irsta, Bäckby, Pettersberg, Rönnby, Hammarby, Skallberget och Råby.

Adresserna till alla Västerås fritidsgårdar

Stort tack för att du är med och bidrar till Musikhjälpen och på så sätt stödja årets tema: “Sex är inte ett vapen”!

Nu är det dags igen för trygghetsvandring på Vallby

Torsdagen den 28 november klockan 20:00 bjuder Vallby fritidsgård och Västerås in till trygghetsvandring på Vallby.

Syftet med trygghetsvandringen är att öka tryggheten i området. Fler vuxna utomhus kvällstid bidrar till en lugnare miljö. Här kan också givande möten mellan ungdomar och vuxna växa fram och vi kan på så sätt skapa en positiv känsla av samhörighet.

Vi möts upp utanför Vallby fritidsgård, som har sina lokaler i Paletten på Allmogeplatsen 37. Trygghetsvandringen sker utomhus runt om på Vallby.

Välkommen!

Ingen plast i matavfallet, tack!

Ingen plast i matavfallet, tack! Då kan fler köra på biogas. En enda korrekt sorterad matavfallspåse räcker till biogas så att en bil kan köra tre kilometer i Västerås stadstrafik. Du och dina Mimergrannar som sorterar rätt bidrar med 1 015 ton matavfall.

Visst låter 1 015 ton matavfall mycket, men potentialen är mycket högre. Många matavfallspåsar blir aldrig till biogas eftersom de har plast i sig eller har lagts i en plastpåse vid sorteringen. Men det finns enkla knep att ta till.

Så här sopsorterar du – gör rätt för miljöns och plånbokens skull

– Varje enskild person kan göra stor nytta för miljön bara genom att sortera matavfallspåsen på rätt sätt. Den ska till exempel inte läggas i en plastpåse, för då kan inte matavfallet användas till biogas eller biogödsel, säger Sandra Eriksson, som informerar våra hyresgäster om källsortering.

Men vad gör man om bruna påsen är blöt?

De flesta av er gör rätt när ni sorterar sina sopor. Men när det gäller matavfallspåsen har vi fortfarande problem. Många lägger en plastpåse kring den bruna påsen och då sorteras den bort och blir aldrig till biogas eller biogödsel.

Gör så här för att undvika kladdiga matavfallspåsar

Anledningen till att många lägger sina bruna matavfallspåsar i en plastpåse beror på att den kan bli kladdig och blöt om man väntar för länge med att slänga den.

  • Lägg i lite mindre och gå ut med matavfallspåsen oftare, varje dag är faktiskt bäst och fräschast.
  • Använd två bruna påsar istället för att stoppa allt i en plastpåse.
  • Du kan lägga lite tidningspapper eller äggkartong i botten av bruna påsen.

Matavfallet blir till biogas, om det sorteras och hanteras rätt. Då kan fler köra på biogas. Här kan varje enskild individ göra en stor nytta för miljön bara genom att sortera bättre. Och vi slipper onödiga kostnader.

Ingen plast i matavfallet, tack!

Du gör skillnad i miljöboden

Nyligen träffade vi dig och dina grannar som bor på Illervägen, Minkvägen eller Uttervägen och berättade om hur viktigt det är att sortera rätt och hålla rent i miljöboden. Alla var positiva och tyckte att det är viktigt att vi gör det här tillsammans. Nu ser vi stor skillnad i miljöboden.

Träffade vi inte dig?

Om du inte var hemma när vi knackade på hos dig och vill veta mer kan du ringa vår Serviceanmälan på 021-39 70 00. De hjälper dig att boka ett besök med din kvartersvärd. Då kommer han och berättar om hur vi sorterar i miljöboden och ger dig en present.

Vad tycker du?

Vi vill veta hur du tycker det har blivit i miljöboden. Har det förbättrats eller finns det fortfarande saker vi eller ni hyresgäster behöver tänka på? Vi skickar en enkät när en månad har gått till alla via sms eller e-post. Ta dig gärna tid att svara. Det tar bara några minuter och du är anonym.