Gästparkeringarna på Lantvärnsgatan 2

Gästparkeringarna på Lantvärnsgatan 2 kommer att användas som tillfällig parkering på grund av underhållsarbete som påverkar våra förhyrda parkeringar i området.

Vi ber er att informera era gäster att under perioden 1 november till 6 december kommer det inte kunna gå använda dessa gästparkeringar.
Vi hänvisar er till betalparkeringen på Oxbackens centrum.

Vi renoverar din miljöbod

Vi vet att det är ett bekymmer med sorteringen av sopor och ordningen i miljöboden där du bor. Nu vill vi att vi hjälps åt att göra ett bra jobb tillsammans.

Vi gör fint i din miljöbod

Inom kort kommer vi att måla om, städa och sätta upp nya skyltar i miljöbodarna i ditt område. Vi måste därför stänga din miljöbod i cirka 2 veckor. Du se här när det kommer att ske:

  • Illervägen Stängd: 21 oktober till 4 november
  • Minkvägen Stängd: 21 oktober till 5 november
  • Uttervägen Stängd: 21 oktober till 6 november

När din bod är stängd slänger du alla dina sopor i markbehållaren bredvid miljöboden.

Vi knackar på

Innan vi öppnar miljöboden hälsar vi på dig och dina grannar. Det gör vi 22–24 oktober någon gång mellan klockan 16 och 19. Då berättar vi mer om hur du ska sortera och slänga dina sopor. Vi ses!

Ett nummer in: 021-39 70 00

Nu har det blivit lättare att nå oss. Du behöver bara komma ihåg ett enda telefonnummer. Ring 021-39 70 00 om du vill komma i kontakt med oss på Mimer.

Det är alltså samma nummer oavsett om du är intresserad av att hyra lägenhet, vill anmäla att något är trasigt, har frågor om din bostad, din faktura eller vill beställa Plusval. Samtidigt har vi ändrat namnet på felanmälan till serviceanmälan. Allt för att göra det tydligare och enklare för dig som är hyresgäst.

Nya parkeringsavgifter på Vetterstorp

För er på Vetterstorp börjar de nya parkeringsavgifterna att gälla från och med 1 februari 2020. Det innebär att du behöver betala för att parkera din bil eller motorcykel. Det gäller alla våra parkeringsplatser. Under 14–20 oktober har du möjlighet att söka parkeringsplats.

Vi har väntat med att införa de nya parkeringsavgifterna hos er i och med ombyggnationen. Anledningarna till att vi införde dessa nya avgifter 2018 var dels för att ha tryggare parkeringar med färre obehöriga bilar och felparkeringar och dels för att kostnaderna för parkeringarna tidigare betalades av alla hyresgäster.

De nya parkeringshyrorna

Det finns tre typer av parkeringsplatser att hyra på Vetterstorp. Alla avgifter är angivna i 2019 års hyra.

Parkeringsplats: 255 kr/månad
Parkeringsplats med el: 357 kr/månad
Garage: 714 kr/månad

Det kommer finnas handikapplatser och avgiftsbelagda besöksparkeringar.

Så här gör du för att hyra en bilplats

Registrera dig som sökande av bilplats för att börja samla dina köpoäng. Ju fler köpoäng du har större chans att få just den bilplats du önskar.

  • Du registrerar dig på Mina Sidor
  • Under Skapa ansökningar, i rutan Ledigt, skapar du din ansökan.

Under 14–20 oktober publicerar vi alla lediga bilplats. De hittar du via Mina sidor. Gör så här:

  • Logga in på Mina sidor.
  • Klicka på fliken Sök ledigt i rutan Ledigt
  • Klicka på P-platser
  • Du kan anmäla ditt intresse på max tre parkeringsplatser samtidigt. Får du flera erbjudanden tackar du ja till den plats du helst vill ha och nej till de andra.
  • Till en början får du hyra en bilplats, det vill säga en bilplats per hushåll. Finns det sedan gott om lediga platser där du bor, kommer det finnas möjlighet att kunna hyra fler.

Mer information om att hyra parkeringsplats

För dig som redan hyr en parkeringsplats

Ditt kontrakt förnyas genom att du betalar den nya hyran för februari 2020. Då behåller du din plats och accepterar höjningen av din nya hyra. Om du inte betalar sägs din plats upp*.

Om du inte vill behålla din parkeringsplats

Om du vill säga upp din parkeringsplats och gör det senast 1 januari 2020, kan vi avsluta kontraktet innan de nya reglerna börjar gälla. Vill du byta den plats du har idag, skriver du det i din ansökan på Mina Sidor. Du anger att du vill byta plats i rutan Övriga önskemål.

Har du frågor?

Här på hemsidan finns mer information om parkeringar inklusive parkeringsregler. Det går också bra att ringa vårt Kundcenter på 021-39 70 00, eller besöka oss på Torggatan 4.

Det här gäller för våra parkeringar

*Separata avtal om parkeringsplats omfattas inte av gällande förhandlingsordning

Bostads AB Mimer i Västerås och Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle har träffat en överenskommelse som innebär att separata avtal om parkeringsplats och lokal inte längre ska omfattas av gällande förhandlingsordning. Detta medför att villkoret om förhandlingsordning i ditt hyreskontrakt för sådan förhyrning inte längre gäller. Med anledning av detta kommer Bostads AB Mimer i Västerås att höja hyran genom att avisera ny hyra. Genom betalning av aviserad hyra accepterar du hyreshöjningen. Om du inte accepterar hyreshöjningen genom erläggande av aviserad hyra blir Bostads AB Mimer tvungen att säga upp ditt hyresavtal för villkorsändring med begäran om bland annat hyreshöjning. Hyran för parkering kommer att höjas med 2% i januari varje år.

Vi ska renovera miljöboden

Vi vet att det är ett bekymmer med sorteringen av sopor och ordningen i miljöboden där du bor. Nu vill vi att vi hjälps åt att göra ett bra jobb tillsammans

Vi gör fint i din miljöbod 

Inom kort kommer vi att måla om, städa och sätta upp nya skyltar i miljöbodarna i ditt område. Vi måste därför stänga din miljöbod i cirka 2 veckor. Du se här när det kommer att ske:

Rönnbergagatan 40 parkering Stängd: 14-30 Oktober

Rönnbergagatan 52 Stängd: 14-30 Oktober

När din bod är stängd slänger du alla dina sopor i en container som står i närheten av miljöboden

Vi knackar på 

Innan vi öppnar miljöboden hälsar vi på dig och dina grannar. Det gör vi mellan 15-17 Oktober någon gång mellan klockan 16 och 19. Då berättar vi mer om hur du ska sortera och slänga dina sopor. Vi ses.

(mer…)

Nu börjar vi renovera miljöbodarna på Flugsnappargatan

Vi vet att det är ett bekymmer med sorteringen av sopor och ordningen i miljöboden där du bor. Nu vill vi att vi hjälps åt att göra ett bra jobb tillsammans!

Vi gör fint i din miljöbodarna

Med start den 16 oktober stänger vi några miljöbodar. Då ska vi måla om, städa och sätta upp nya skyltar. När dem är stängda slänger du alla dina sopor i containern som står i närheten av miljöboden. Miljöboarna öppnar igen under vecka 44.

Trapphusmöte

Innan vi öppnar miljöbodarna har vi ett trapphusmöte för dig och dina grannar. Det gör vi den 17 oktober någon gång mellan klockan 17 och 19. Då berättar vi mer om hur du ska sortera och slänga dina sopor. Mer information kommer närmare Vi ses!

Ny bokningstavla för tvättstugan på Bankvägen 1 och Krongjutarvägen 13

Onsdagen den 30 oktober kommer vår entreprenör Certego att montera en ny bokningstavla för tvättstugan på Bankvägen 1 och Krongjutarvägen 13.

Alla bokningar 30 oktober och efter detta datum kommer att försvinna för er som bokat dessa tider nu eller fram till datumet.

Vi ber er även att inte tvätta i tvättstugan onsdagen den 30 oktober för att inte störa vår entreprenör Certego i deras arbete.

Sugen på gratis film?

Ända fram till söndag 13 oktober har du chans att se en massa bra film på Västerås Filmfestival. Med Mimerkortet kan du hämta gratis festivalpass. Västerås Filmfestival firar 5 år och blir bara större och bättre för varje år.

Som hyresgäst hos oss får du inträde till festivalens filmer med eget festivalkort (värde 345kr). Med Mimerkortet kan du se nästa alla filmvisningar förutom vissa specialvisningar som kan vara bokade. Erbjudandet gäller i mån av plats.

Det här gäller för dig med Mimerkort

Du behöver inte köpa några biljetter till filmerna. I de fall det är specialvisningar med bokad grupp då går de före, finns det plats över kan övriga få tillgång till visning. Specialvisningar är ett fåtal under hela festivalen. För övriga event som t ex workshop i manus, prisutdelning och fest krävs det biljett. Vid prisutdelning gäller klädeskod “proper klädsel”.

Tid: Till och med 13 oktober
Plats:
Culturen, i Box 2, en festivalcentral kommer finnas på Culturen, Sintervägen 6, dit man kan komma för att få information om allt som har med festivalen att göra.
Mer information: Västerås Filmfestival
Kom ihåg: Kom ihåg att ta med Mimerkortet

Biljetter till workshops, prisutdelning, etc. finns att köpa här: Biljetter till workshops, prisutdelning

Målning av källare Skallbergsgatan 12-26

Under Tiden 7/10-13/12 2019 kommer vår entreprenör Sandå Sverige AB måla om i källargångarna på Skallbergsgatan 12–26 efter de avloppsarbeten som gjorts.

Vad innebär arbetet?
Arbetet börjar 7/10 på Skallbergsgatan 12 och fortsätter sedan i nummerföljd.
Tänk på att väggarna är nymålade så du inte får färg på dig. När själva golvet målas behöver källaren vara avstängd. Datum för det meddelas separat. Samtliga källargångar beräknas vara färdig-målade 13/12 2019.

Frågor?

Om du har frågor går det bra att kontakta Mimers projektledare Kenth Fransson på 021-39 70 12, kenth.fransson@mimer.nu eller Conny Lindqvist på Sandå Sverige AB 021-18 10 92.

Vänliga hälsningar

Mimer