Nymålat och fint i källaren

22/1 2020 kommer vår entreprenör Larsson-Örnmark Måleri AB påbörja omålning i källargångarna på Säbygatan 11-13.

Vad innebär arbetet?

Arbetet börjar 22/1 på Säbygatan 11 och fortsätter sedan ipå Säbygatan 13.
Tänk på att väggarna är nymålade så du inte får färg på dig. Samtliga källargångar beräknas vara färdig-målade under April månad.

Frågor?

Om du har frågor går det bra att kontakta Mimers projektledare Kenth Fransson på 021-39 70 12, kenth.fransson@mimer.nu eller Lennart ” Bempa” Svahn på Larsson-Örnmark Måleri AB 070-7703705.

Så här löser du enkla fel

Vem ansvarar för vad gällande min lägenhet? Vilka skyldigheter och rättigheter har jag som hyresgäst? Och hur gör jag för att lösa enklare fel på egen hand? Vi har gjort detta mycket tydligare samt tagit fram tydliga steg för steg-instruktioner för de enklaste felen som du fixar själv.

Vi ansvarar för underhållet i fastigheten och den yttre miljön. Du som hyresgäst
har ansvar för att ta hand om din lägenhet och själv lösa enklare fel. Såklart hjälper vi
till med större arbeten och fel, men vissa saker behöver, och ska, du göra själv. På sidan Sköt om din lägenhet, finns instruktioner och även filmer som på ett enkelt sätt visar hur du gör.

Instruktioner för hur du fixar enkla fel

När det handlar om större fel – gör så här

Ibland inträffar det större och/eller mer akuta fel i bostaden. På sidan Kontakta oss, kan du läsa om hur du gör en serviceanmälan och vart du vänder dig om det blir något akut fel i din bostad på kvällar och helger eller om du blir störd av din granne.

Kontakta oss – hit vänder du dig för att anmäla fel eller störningar

Mimers kundcenter flyttar till Navet

Den 14–15 januari är vårt kundcenter stängt eftersom vi flyttar då. Vi öppnar igen 16 januari på Navet som ligger på Gasverksgatan 7.

Vi kommer ha kvar samma öppettider: Måndag–torsdag kl. 10–17, fredag kl. 10–15. I samband med vår flytt kan det dröja lite att få service, återkoppling och att få arbetet utfört. Vi ska göra vårt bästa för att du ska få snabb service.

Välkommen till vårt nya kundcenter från och med 16 januari!

Så här sopsorterar du julen

Visst kan det vara svårt att veta vad som ska sopsorteras som vad. Julklappspapper slänger du bland pappersförpackningar och alla julklappssnören hör hemma bland restavfallet. Julgranen tar du till Återbruket.

Så här sopsorterar du julen:

 • Julklappspapper = Pappersförpackning
 • Julsnören = Restavfall
 • Julgran = Återbruket
 • Prasselpapper = Pappersförpackning
 • Kartonger = Pappersförpackning

Har du annat du behöver slänga? Gå in på Miljöbodssidan:

Miljöboden – så här sopsorterar du

Ha en riktigt god och miljövänlig jul!

TV4 är tillbaka från och med i dag söndag (22/12)

Uppdatering 22/12: Ett avtal är nu på plats mellan Com Hem och TV4 gällande kanalerna TV4, Sjuan, TV12 och C More. Det innebär att sändningarna nu är igång igen. All information hittar du på Com Hems hemsida. De uppdaterar den kontinuerligt.

Aktuell information på Com Hems hemsida

Tidigare information – 21/12-2019

Com Hem nådde i går fredag en muntlig överenskommelse med TV4. Det innebär att alla Com Hem-kunder (och Boxer-kunder) får preliminärt tillbaka TV4-kanalerna från och med den här helgen (21-22 december), så fort slutförhandlingarna är klara. Det betyder att det just nu inte är helt säkert.

De kanaler som avtalet gäller är TV4, C More (för er som har det) samt vissa andra TV4-kanaler. Tänk på att det inte är slutförhandlat ännu, så det kan blir förändringar. För att ha koll på om det blir förändringar och i så fall vilka, gå in på  Com Hems hemsida. De uppdaterar informationen så fort det blir några förändringar.

Aktuell information på Com Hems hemsida

Chans att bli besiktningsman hos oss

Nu söker vi en besiktningsman som gillar att arbeta självständigt och som är bra på att kommunicera på ett tydligt sätt. Vi ser även att du har en utpräglad kvalitetsmedvetenhet och lätt att bemöta människor. I rollen får du stor frihet att under ansvar planera och genomföra Mimers besiktningar i våra fastigheter.

Förutom stor frihet att under ansvar planera och genomföra Mimers besiktningar i våra fastigheter, ingår dessa befogenheter:

 • Utveckla besiktningsprocessen på företaget
 • Ansvara och utveckla den inre skötseln gällande entreprenörsuppföljning och kvalitetskontroller

Dina arbetsuppgifter – en kort beskrivning

Så vad för typ av arbetsuppgifter handlar det om? Om nedanstående är något du vill syssla med, klicka då på länken för att söka jobbet som Besiktningsman. Och självklart behöver du inte vara man för att ha jobbet. Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utföra lägenhetsbesiktningar, årliga uteplatsbesiktningar, besiktning av kommersiella lokaler samt garagebesiktningar
 • Fakturera hyresgäster
 • Hålla i utbildningar gällande funktionsbesiktningar för Kvartersvärdar
 • Hålla i kvalitetskontroll av inre skötsel
 • Mätning och framtagande av bofaktablad

Varmt välkommen till oss på Mimer!

Besiktningsman – sök tjänsten här

Våra öppettider över jul och nyår

Vi kommer ta julledighet och vill poängtera våra öppettider under jul och nyår. Alla röda dagar samt julafton och nyårsafton har vi stängt.

Dessa dagar är det stängt:

 • Julafton 24 december: Stängt
 • Juldagen 25 december: Stängt
 • Annandag jul 26 december: Stängt
 • Nyårsafton 31 december: Stängt
 • Trettondagen 6 januari: Stängt

Om du behöver anmäla ett fel

Om du behöver anmäla ett fel gör du som vanligt en serviceanmälan via Mina sidor eller vår app.

Akuta ärenden

Om det är ett akut ärende, som till exempel vatten som sprutar eller allvarliga störningar, kontakta Jouren: 021-39 70 70.

Falska personer uppger att de är från Mimer

Tyvärr har det återigen hänt. Personer som inte jobbar hos eller för oss har uppgett att de kommer från Mimer. Det gör de inte. Personer som jobbar på Mimer ska kunna legitimera sig med sitt Mimerkort. Är det en entreprenör ska de kunna styrka att de verkligen jobbar för det företaget och för oss.

Om du får ett besök och personen inte kan legitimera sig, släpp inte in den personen.

Om du är osäker – kontakta Kundcenter

Kontakta vårt kundcenter om du är osäker på om det verkligen är en person som antingen jobbar hos oss eller någon av våra entreprenörer. De kan kolla upp om det är korrekt eller inte.

Om det är en falsk person – gör så här

Om personen inte kommer varken från oss eller någon av våra entreprenörer, gör en polisanmälan. Du får gärna ringa eller mejla Kundcenter och berätta. Då får vi veta om det är ett problem vi behöver informera om, som den här gången.

Kontaktuppgifter till Kundcenter

Mejl: kundcenter@mimer.nu
Telefon: 021-39 70 00

I natt och i dag sandar vi hos dig

I går kväll och i dag är det rejält halt. Så i natt sandade våra entreprenörer hälften av alla våra områden, de områden som går efter det nya avtalet. I dag under dagen sandas de områden där vi fortfarande har det gamla avtalet, det kommer vara klart kl 14. I det gamla avtalet går entreprenörer ut och sandar när Västerås stad gör det. I det nya bestämmer vi tillsammans med våra entreprenörer när det är dags att sanda.

I och med att våra områden går på olika avtal så varierar det när sandning, och plogning, sker.

Vilka områden går på vilket avtal?

Det nya avtalet

De områden som har det nya avtalet gick ut i morse klockan 4 och började sanda. De kommer vara klara med alla områden klockan 9. Våra entreprenörer har nämligen 5 timmar på sig att sanda klart. Gör inte någon serviceanmälan innan det ska vara klart. Våra entreprenörer varierar sin sträcka så att det inte alltid är samma kvarter som får sandat först respektive sist. Områdena som berörs av det här avtalet är Bäckby och Skallberget inklusive tillhörande områden.

Till område Bäckby hör:

 • Skälby, Fredriksberg, Vetterslund och Vetterstorp. Och Bäckby förstås

Till område Skallberget hör:

 • Gryta, Nordanby äng, Hökåsen, Vega samt centrum. Och Skallberget förstås.

Det gamla avtalet

Vår andra entreprenör som sköter områdena Vallby och Viksäng går efter när Västerås stad gör sin så kallade utkallning. Utkallning betyder startsignal för när entreprenörerna kör ut och sandar. Den här gången har ingen sådan utkallning skett. Trots det så har vi sett till att vi under dagen plogar de områden som tillhör Vallby respektive Viksäng. De börjar klockan 9 idag och beräknas vara klara kl 14. Gör inte någon serviceanmälan innan det ska vara klart.

Till område Vallby hör:

 • Oscaria, Oxbacken, Pettersberg och Skultuna. Och Vallby förstås.

Till område Viksäng hör:

 • Haga, Hemdal, Lillåudden, Malmaberg, Skiljebo och Öster Mälarstrand. Och Viksäng förstås.

Göra serviceanmälan eller inte

Gör ingen serviceanmälan innan sandningen ska vara klar. Klockslag hittar du under respektive avtal.