Stadsdelsaktiviteter

Vi vill att området du bor i ska vara mer än bara platsen för ditt hem. Vi vill att du ska trivas och känna dig trygg, att du ska kunna delta i aktiviteter, att barnen ska ta del av föreningslivet. Att du ska känna gemenskap.

För att komma dit har vi fyra fokusområden som vi bygger vårt sociala stadsdelsarbete kring: Trygghet, dialog, arbete och gemenskap. Varje fokusområde har en rad aktiviteter som är tänkta att engagera dig och dina grannar.

Trygghet

Det är viktigt att du känner trygghet i hemmet och området där du bor. Att känna gemenskap med och tillit till dina grannar.

Vill du vara med och skapa den tryggheten kan du vara med på något av följande:

Dialog

Dina åsikter och ditt engagemang är viktigt för oss. Vi vill lyssna på dig och samarbeta för att utveckla våra bostadsområden och stadsdelar.

Vill du vara med och påverka får du gärna delta i:

 • Trapphusmöten
 • Boendemöten

Information om när och var det anordnas sätts upp i trapphuset och kan även komma på mejl eller sms.

Arbete

Att komma in på arbetsmarknaden är viktigt för alla. På Jobbpunkt Mimer kan vi hjälpa dig. Vi har arbetscoaching, program för ungdomar på väg in i arbetslivet, läxhjälp, CV-hjälp, sommarjobb med mera.

Är du intresserad? Läs mer på Jobbpunkt Mimers sida.

Jobbpunkt Mimers

Gemenskap

Att mötas för en gemensam aktivitet, vare sig det är för att skapa något, att röra på sig eller helt enkelt bara för att ha trevligt, är något vi alla behöver. Vi ger möjlighet för barn att komma in i föreningslivet, familjer att röra på sig och lära sig om kost tillsammans, ungdomar att utforska sina musikdrömmar.

Vill du vara med och ta del av gemenskapen? Kolla in:

 • Våra mötesplatser – Ställen där vi finns för att möta er och för att ni ska möta varandra.
  • Kollage på Bäckby (Rubingatan 4)
  • Ventilen i Skultuna (Västeråsvägen 31)
 • Connexion Rap West – musikskola för unga
 • Fritidsakademin i Skultuna – en mötesplats för gratis aktiviteter, workshops och föreläsningar (Fritidsakademin | Facebook)
 • Familjekompis – ger nya svenska familjer chans att lära känna etablerade svenska familjer (Familjekompis i Västerås)
 • Skyhöga favoriter – sponsrar barn och ungdomar som vill idrotta (Skyhöga Favoriter)

Varför gör Mimer det här?

Om du som hyresgäst känner dig trygg, tror vi att du får en högre livskvalitet och trivs bättre hos oss. Vi ser att det ger tryggare områden. Vi ser dessutom att våra kostnader för bland annat skadegörelse minskar. De pengarna kan vi istället lägga på saker såsom lekplatser eller fler mötesplatser.