Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vi vill att området du bor i ska vara mer än bara platsen för ditt hem. Vi vill att du ska trivas och känna dig trygg, att du ska kunna delta i aktiviteter, att barnen ska ta del av föreningslivet och att du ska känna gemenskap.

Som allmännyttigt bostadsbolag både kan och ska vi vara med och bidra till att göra Västerås till en riktigt bra stad att leva och bo i. Vårt arbete ska bidra till att främja gemenskap, delaktighet, trygghet och välbefinnande i livet, i och mellan husen. Vi arbetar också för att stärka möjligheter till inflytande och engagemang för er hyresgäster i utvecklingen av stadsdelen.

En bra bostad, ett trevlig bostadsområde och en väl fungerande stad med många möjligheter är en förutsättning för ett bra och tryggt liv. Allt som motverkar utanförskap och åtskillnad vill vi aktivt delta i, stödja och driva.

Vi bygger vårt sociala stadsdelsarbete kring fyra fokusområden: trygghet, dialog, arbete och gemenskap. Varje fokusområde har en rad aktiviteter som är tänkta att engagera dig och dina grannar. Du kan läsa mer om våra fokusområden och stadsdelsaktiviteterna kopplat till dem här nedanför.

Vill du vara med?

Vill du delta vid någon av våra aktiviteter, eller komma i kontakt med oss som arbetar med stadsdelsutveckling? Då mejlar du Mimers stadsdelsutvecklare Katarina på katarina.bilberg@mimer.nu.

Trygghet

Det är viktigt att du känner trygghet i hemmet och området du bor i. Mimer samverkar med flera andra aktörer för att genomföra olika aktiviteter kopplat till trygghet.

Gemenskap

Att mötas för en gemensam aktivitet, vare sig det är för att skapa något, att röra på sig eller helt enkelt bara för att ha trevligt, är något vi alla behöver. Vi ger möjlighet för barn att komma in i föreningslivet, familjer att röra på sig och lära sig om kost tillsammans, ungdomar att utforska sina musikdrömmar och mycket mer.

Dialog

Dina åsikter och ditt engagemang är viktigt för oss. Vi vill lyssna på dig och samarbeta för att utveckla våra bostadsområden och stadsdelar. För oss handlar fokusområde ¨dialog¨ om att göra med i stället för att göra för.

Arbete

Att komma in på arbetsmarknaden är viktigt för alla. På Jobbpunkt Mimer kan vi hjälpa dig. Vi har arbetscoaching, program för ungdomar på väg in i arbetslivet, läxhjälp, CV-hjälp, sommarjobb med mera.

Är du intresserad? Läs mer på Jobbpunkt Mimers sida.
Jobbpunkt Mimer