Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Har du en bil eller en motorcykel? Då behöver du oftast plats för den, på parkering eller i garage. I våra bostadsområden har vi olika typer av parkeringsplatser att hyra.

Söka, byta eller säga upp parkeringsplats

För att hyra en parkeringsplats gör du först en ansökan på Mina sidor. Du anger dina önskemål; område/adress, typ av parkering och övriga önskemål. Det är även på Mina sidor du hittar de lediga parkeringsplatserna.

Hyr, byt eller säg upp en parkeringsplats

Parkeringsplatser till besökare

Det finns avgiftsbelagda besöksparkeringar i alla våra områden. Rörelsehindrade platser för besökare är gratis, men kräver handikapptillstånd.

Parkeringsregler för allas trevnad

Du får bara parkera på parkeringar. På all övrig mark är det parkeringsförbud. Vi samarbetar med parkeringsföretaget Securitas, som kontrollerar att reglerna följs. Om någon har parkerat fel eller ställt sig på din hyrda plats kontaktar du Securitas genom att ringa 021-39 70 00 och välja knappval för parkering.

Parkeringsregler för våra olika bilplatser

Vi har el, om du har motorvärmare

En del av våra parkeringsplatser har eluttag som du kan koppla till din motorvärmare. Motorvärmarna vi installerar är tids- och temperaturstyrda. Det enda du behöver göra är att bestämma vilken tid bilen ska vara uppvärmd och startklar.

På grund av brandrisken får du inte ladda din elbil på en bilplats med elstolpe.

Laddbox för att ladda elbil

Vi monterar tyvärr inte enskilda laddboxar på våra parkeringar i dagsläget. Det är inte en bra lösning vare sig ur ett ekonomiskt eller ett hållbart perspektiv och vi får på grund av kapaciteten i elnätet också säga nej till många hyresgäster som vill ha laddningsmöjlighet nära hemmet.

Vi vill bygga ut möjligheten för dig att ladda din bil i ditt bostadsområde. En sådan utbyggnad tar tid men vi hoppas kunna erbjuda laddningsmöjlighet till så många som möjligt, så fort som möjligt. Hur och när det sker vet vi inte i dagsläget.

Alternativet idag är att ladda på de många varianter av laddstationer som finns runt om i Västerås.