Parkeringar

Har du en bil eller en motorcykel? Då behöver du oftast plats för den, på parkering eller i garage. I våra bostadsområden har vi olika typer av parkeringsplatser att hyra.

Söka, byta eller säga upp parkeringsplats

För att hyra en parkeringsplats gör du först en ansökan på Mina sidor. Du anger dina önskemål; område/adress, typ av parkering och övriga önskemål. Det är även på Mina sidor du hittar de lediga parkeringsplatserna.

Så här gör du för att hyra, byta eller säga upp en parkeringsplats

Parkeringsplatser till besökare

Det finns avgiftsbelagda besöksparkeringar i alla våra områden. Rörelsehindrade platser för besökare är gratis, men kräver handikapptillstånd.

Parkeringsregler för allas trevnad

Du får bara parkera på parkeringar. På all övrig mark är det parkeringsförbud. Vi samarbetar med parkeringsföretaget Securitas, som kontrollerar att reglerna följs. Om någon har parkerat fel kontaktar du Securitas genom att ringa 021-39 70 00 och välja knappval för parkering.

Läs de parkeringsregler som gäller för din typ av parkeringsplats

Vi har el, om du har motorvärmare

En del av våra parkeringsplatser har eluttag som du kan koppla till din motorvärmare. Motorvärmarna vi installerar är tids- och temperaturstyrda. Det enda du behöver göra är att bestämma vilken tid bilen ska vara uppvärmd och startklar.

Det går inte ladda din elbil på en bilplats med elstolpe.

Laddbox för att ladda elbil

Om du hyr en bilplats idag och är intresserad av en laddbox är du välkommen att kontakta vårt kundcenter för att anmäla intresse. Vi tar ut en startavgift vid nyinstallation på 2 500 kronor, därefter betalar du en månadskostnad på 600 kronor, utöver ordinarie hyra för bilplatsen.

  • Kapacitet på laddboxen: 3,7 kW. Laddboxen är därmed lämplig för långtidsladdning.
  • Typ av laddbox: Typ 2
  • Installationstid: 2-3 veckor, från det att Mimer lägger en beställning.